Suplemen Shaklee Untuk Ibu Hamil, Berpantang, Menyusu

Assalamualaikum wbt..

Hari ni Ciksu nak cerita sikit mengenai set suplemen faveret Ciksu dan juga ibu-ibu seMalaysia.

Set ni dah lama Ciksu makan, sejak bertahun-tahun dulu. Sebenarnya bermula dengan Ostematrix, lepas tu tambah sikit-sikit, dan sekarang akhirnya semua wajib ada setiap masa di rumah ni.

Ini sebenarnya Set Basic yang semua orang patut makan taw. Dan sepatutnya tambah Omega Guard juga tapi terlupa pulak nak letak dalam gambar. Bukan apa, Omega ni kena simpan tinggi-tinggi. Ada si kecik sorang tu bukan boleh lepa. Sedar-sedar kang berlemuih mulut bau minyak ikan.

Bebudak memang suka walaupun bau ikan. Dia kunyahnya macam gula-gula. Omak pun tak sanggup!


Kenapa Ciksu kata set ni wajib ada??

Sebab set ni memang lengkap semua ada. Dari karbohidrat, protein, vitamin, mineral, asid lemak perlu yang memang di sarankan untuk di ambil setiap hari. Senang citer set ni membekalkan kesemua keperluan asas (basic needs) tubuh kita.

Macam dalam gambar tu, kita ada:

1. Protein ESP

Bukan je sumber protein tulen yang mudah dihadam dan diserap oleh badan, tapi juga sumber karbohidrat kompleks yang membekalkan tenaga kepada badan.

Dalam badan kita ni, sumber protein diperlukan untuk bina sel-sel baru. SEMUA SEL taw. Termasuk sel kulit, darah, saraf, otak, hati, jantung, rambut, kuku, otot, aishh semualah.

Kalau protein tak cukup, banyaklah masalah kesihatan akan berlaku.

2. Multivitamin dan multimineral Vitalea

Tak lain tak bukan untuk bekalkan semua sumber vitamin dan mineral kepada badan kita. Ia bukan menggantikan sayur atau makanan lain tapi sebagai tambahan untuk memenuhi lompong-lompong nutrisi yang tak cukup daripada makanan kita seharian.

3. B complex

Sumber 8 vitamin B yang badan perlukan. Fungsinya untuk bantu tambah darah, bekalkan tenaga, metabolisme dan banyak lagi.

4. Vitamin C

Badan kita tak hasilkan bitamin C macam haiwan. Kita kena ambil dari pemakanan. Vitamin C Shaklee ni mengandungi 500mg vitamin C dan dilepaskan perlahan-lahan setiap jam. Teknologi ni dinamakan Sustained Release.

Sebab? Badan kita hanya boleh serap 200mg vitamin C saja pada satu masa. Kalau kita makan vitamin C 1000 mg ke 3000mg, tanpa teknologi sustained release ni, ia macam membazir jelah. Vitamin C tu keluar ikut air kencing.

5. Ostematrix

Ini sumber kalsium. Mineral paling penting dan utama. Kalsium bukan untuk tulang dan gigi je. Tapi untuk semua. Oste ni memang faveret sejak hari pertama makan produk Shaklee.

Yang best masa mengandung dah tak sakit pinggang. Tak caye cubalah.

6. Omega Guard

Sumber Omega 3 tulen daripada ikan-ikan kecil dari lautan sejuk. Omega ni bagus sebagai anti-radang. Satu family boleh makan dari anak sampai atuk nenek semua boleh.

Omega bagus untuk otak, saraf, mata,  kulit , jantung, sendi, peparu dan kalau anak batuk ke tak sihat bagi je Omega ni.

Kesan daripada makan set ni?


Kenalah cuba sendiri... Rasa dulu baru tau kenapa ia jadi set vitamin faveret ibu-ibu seMalaysia.

Berminat dapatkan set ni, boleh hubungi Ciksu:


012-964 5614

Pengedar Shaklee Malaysia
ID: 868994

Tiada ulasan:

Catat Ulasan