Search Here!

Vivix Untuk Kanser, Alternatif Semulajadi Yang Berkesan

Assalamualaikum wbt.

Kanser adalah penyakit yang paling di takuti oleh semua orang. Kita seboleh-seboleh tak nak kena kanser. Dulu jarang kita dengar mengenai penyakit kanser ni. Tapi sekarang tidak lagi.

Kanser yang paling tinggi adalah kanser paru-paru bagi kaum lelaki, manakala kanser payudara bagi kaum wanita. Kanser usus pula mendapat tempat kedua bagi kedua-dua kategori.

Dunia kita dah tak selamat lagi. Semua yang kita guna, pakai, makan, minum, berupaya menyumbang kepada pembentukan sel kanser. Dari udara yang kita hirup hingga pekerjaan yang kita lakukan, turut berisiko menyebabkan kanser.


Sel Misteri Yang Pandai Bersembunyi

Secara ringkasnya, sel kanser boleh terjadi di mana-mana bahagian tubuh kita. Tubuh kita ni terdiri daripada bertrillion sel yang mana setiap sel ni akan habis jangka hayatnya, mati, dan tumbuh semula yang baru.

Namun kadangkala, dalam proses ia nak berganti yang baru, berlakulah gangguan. Sel yang sepatutnya rosak dan mati itu, di ganti baru, tetapi ia tidak berlaku. Sel yang tidak perlu, elok pula tumbuh membentuk sel yang abnormal. Lama-kelamaan, sel ini semakin membesar, merebak dan memusnahkan sel yang sihat dan normal disekelilingnya.

Ada dua jenis sel barah:

1. Malignant-
Ia boleh merebak, membahagi, berkembang, merebak, bergerak dan berjangkit ke bahagian lain dalam tubuh melalui salur darah atau sistem limfatik, lalu membentuk barah baru, jauh daripada bahagian barah yang asal.

2. Benign-
Barah jenis ini tidak merebak atau membahagi. Ia selalunya membentuk sel yang besar. Apabila di buang, ia jarang tumbuh semula. Namun begitu barah di bahagian kepala boleh mengancam nyawa.

Antara 'kelainan' sel kanser berbanding sel normal ialah:

1. Sel kanser terus membahagi tanpa henti kerana ia tidak ada fungsi spesifik dalam badan seperti sel normal

2. Sel kanser tidak peka kepada signal yang biasanya akan memberitahu sesuatu sel untuk berhenti membahagi dan mati.

3. Sel kanser mampu mempengaruhi sel yang sihat, molekul, serta salur darah di sekelilingnya untuk 'beri ia makan'. Sel kanser dapat sumber oksigen dan nutrisi yang ia perlukan dengan bantuan sel-sel di sekelilingnya.

4. Sel kanser dapat menipu sistem imun. Apabila sistem imun ingin memusnahkan sel yang abnormal, sel kanser akan 'bersembunyi' tanpa dapat di kenalpasti oleh sistem imun. Bijak sungguh!

5. Sel kanser dapat memanipulasi sistem imun, maka sistem imun tidak dapat memusnahkan mereka.

Panjang lagi kalau nak cerita mengenai kanser ni.

Cukuplah kita mengetahui, sel kanser adalah sel yang sangat aktif, bijak, dan berupaya memusnahkan perumahnya secara perlahan-lahan.

Sel kanser terbentuk akibat daripada mutasi genetik di mana sel yang sepatutnya berganti tadi mengalami perubahan struktur DNA. Kerosakan DNA inilah yang menyebabkan sel normal bertukar menjadi abnormal, berkembang lalu menjadi sel kanser.

Oleh kerana penyakit kanser adalah penyakit yang semakin meningkat, terlalu banyak kajian di lakukan bagi mencegah dan mencari penawar yang paling mujarab. Walaupun sehingga kini belum ditemui ubat yang benar-benar berkesan untuk menyembuhkan penyakit kanser, ramai saintis dan pakar perubatan percaya, dengan kembali kepada alam semulajadi, penyakit kanser dapat diringankan dan dipulihkan.

Vivix Dan Kanser

Antara kajian yang giat di lakukan untuk menghalang pembentukan sel kanser ialah melalui nutrisi dan pemakanan. Ada makanan yang di larang makan, dan ada juga yang amat digalakkan makan untuk memusnah dan melawan pembentukan sel kanser.

Salah satunya ialah antioksidan.

Antioksidan berupaya meneutralkan semula radikal bebas dalam badan. Radikal bebas ialah molekul tidak stabil yang sangat reaktif dalam badan yang terbentuk hasil daripada tindakbalas antara sel-sel serta bahan lain dalam badan kita sendiri. Timbunan radikal bebas yang berlebihan ini amat bahaya kerana ia bukan saja dapat mengubah susunan dan struktur asal DNA manusia, malah boleh menyebabkan mutasi sel dan paling teruk, menyebabkan pembentukan sel kanser!

Jadi antioksidan berupaya mencegah dan menghalang oksidasi sel terutama pada pesakit kanser.

Selain Vitamin C, vitamin E, dan vitamin A, resveratrol adalah antioksidan yang di anggap paling kuat bagi menentang penuaan sel, pembentukan sel kanser, kerosakan DNA serta mutasi genetik.

Resveratrol adalah salah satu daripada polifenol semulajadi yang wujud dalam tumbuhan tertentu contohnya anggur, kekacang dan beri. Dan resveratrol kini boleh di dapati dalam Vivix Shaklee!


Vivix Shaklee bukan hanya mengandungi resveratrol tapi juga pelbagai antioksidan yang lain. Vivix membantu:

1. Mencegah pembentukan dan perebakan sel kanser

2. Melawan dan memusnahkan sel kanser yang aktif

3. Menguatkan sistem imun pesakit kanser

4. Mencegah kerosakan sel yang sihat yang biasanya turut terjejas akibat rawatan kemoterapi.

5. Mengaktifkan tapak jana tenaga sel  (mitokondria) dengan itu badan lebih kuat, cergas dan bertenaga

6. Detoks sel di mana antioksidan membantu 'mencuci' dan meneutralkan semula radikal bebas dalam badan

7. Melambat pembentukan protein pemusnah AGE

8. Mencegah dan menurunkan penggandaan sel kanser dengan itu menghalang sel kanser daripada merebak

9. Merencat pembentukan tumor dan ketumbuhan

10. Mengekalkan dan memperbaiki kesihatan sel, tisu dan organ secara keseluruhan.

Vivix adalah suplemen yang amat di galakkan diambil oleh pesakit kanser di samping menjalani rawatan hospital.

Dengan izin Allah, Vivix membantu kesembuhan dan kekuatan, serta memberi sinar baru buat pesakit kanser.Sekiranya berminat mendapatkan Vivix, sebotol cuma berharga RM475 penggunaan 1-2 bulan. Belian 2 botol Vivix pula melayakkan anda untuk beli Vivix dengan harga ahli serta jadi ahli secara percuma.

Berminat mengetahui lebih lanjut mengenai Vivix, serta membuat belian, hubungi:

Puan Suhaila
012-9645614
ID: 868994

Bacaan lanjut:

1. http://cancerpreventionresearch.aacrjournals.org/content/2/5/409.full

2. Testimoni : http://www.gcehealth.info/product_stories_pages/vivix.htm

Tiada ulasan:

Catat Ulasan