Vitamin C Untuk Kanak-Kanak

Mendengar kes virus HFMD (penyakit tangan kaki dan mulut) yang sangat pantas menular sekarang ni, bikin hati ibu seperti akak sungguh tak keruan.

Setiap hari berdoa supaya dijauhkan daripada sebarang penyakit berjangkit.

Kita mungkin dah ikhtiar dengan macam-macam cara untuk elak, tapi boleh juga terkena akibat kelalaian orang lain.

Nauzubillah.

bayi demam

Hari ni akak nak share mengenai vitamin yang bagus untuk anak-anak amalkan iaitu vitamin C.

Fungsi vitamin C kepada kanak-kanak, sama juga kepada orang dewasa. Antaranya:

1. Bantu kuatkan sistem pertahanan untuk melawan kuman dan mencegah jangkitan teruk.

2. Bantu tambah darah

3. Bantu kuatkan gusi dan cegah penyakit gusi pada anak.

4. Menggalakkan pertumbuhan sel rambut, kulit dan kuku yang sihat.

5. Mencegah anak daripada kerap demam, batuk dan selsema. Kalau kena pun insyaAllah cepat sembuh.

6. Mencantikkan kulit.

7. Memulihkan luka dengan cepat.

Pendek kata, vitamin C ni sangat banyak fungsinya dalam badan kita.

Vitamin C adalah vitamin larut air. Ia mudah hilang dan perlu di ambil berterusan.

Vitamin C pilihan akak tentulah Vitamin C chewable plus ni!

vitamin c shaklee

Harganya cuma RM51.25 (tidak termasuk kos pos) untuk 90 biji.

Jika berminat, boleh hubungi akak segera. Vitamin ni ramai peminat dan selalu sold out sebab orang dewasa pun boleh makan.

Jom gantikan gula2 kepada vitamin yang lebih menyihatkan!

Hubungi:

Puan Suhaila

Tiada ulasan:

Catat Ulasan