Search Here!

Suplemen Untuk Mata Rabun Jadi Terang Dan Cantik

Assalamualaikum wbt.

Sekarang ni ramai orang rabun. Tau sebab apa? Sebab banyak sangat tengok skrin henfon, skrin laptop, skrin tv. Tanpa sedar ramai yang mengidap CVS.

Itu belum campur lagi dengan penyakit seperti penuaan, kencing manis, katarak, glaukoma dan berbagai-bagai lagi penyakit yang ada efek pada saraf mata.


Sebab itu pentingnya ambil suplemen. Namun ada juga yang salah faham. Suplemen bukan ubat rabun yang mana hari ni makan, minggu depan dah boleh melihat tanpa cermin mata. Salah tu.

Suplemen berfungsi untuk mencukupkan keperluan nutrisi supaya sel-sel badan menjadi sihat, lancar dan berfungsi dengan baik. Apabila sel-sel termasuk saraf di kawasan mata semakin sihat dan baik, maka di harapkan tahap penglihatan kita juga semakin baik.

Sebelum ambil sebarang suplemen, betulkan persepsi ini terlebih dahulu. Rawatan mata hanya boleh dilakukan oleh pakar mata. Namun dengan bantuan suplemen yang baik dan selamat, ia dapat membantu memperbaiki kerosakan tersebut dengan lebih cepat.

Nutrisi untuk mata

Sebenarnya ada banyak zat nutrisi yang mesti di ambil kerana semuanya memainkan peranan tersendiri dalam meningkatkan kesihatan mata. Contohnya:

 • Vitamin C
 • Vitamin E
 • Beta carotena
 • Zink
 • Zeaxanthin
 • Selenium
 • Lutein
 • Kalsium
 • Thiamin
 • Asid folik
 • Omega 3
 • N-asetil sistein
 • Alpha lipoic acid
Kesemuanya ni boleh datang secara individu atau juga dalam bentuk campuran contohnya thiamin dan asid folik ialah dua jenis vitamin B yang selalu ada dalam sebiji vitamin B komplex.

Set Mata Terang Bersinar

Untuk memenuhi semua keperluan nutrisi seperti yang disenaraikan kat atas tu, anda boleh cuba nutrisi semulajadi Sustained Release Vita C Plus, Vita E with selenium, Carotomax, Zinc Complex, Ostematrix, B Complex, dan Omega Guard daripada Shaklee.

Banyak sangat??

Suka saya cadangkan vitamin asas sahaja iaitu Carotomax, B complex dan Vitamin C (ABC).


Carotomax mengandungi enam karotenoid yang bertindak melawan radikal bebas yang merosakkan mata. Antioksida kuat ini membantu dalam menjaga kesihatan mata secara keseluruhan.


B Complex Shaklee dengan Sistem Penyerapan Bioaktif Berpaten membantu meningkatkan penyerapan asid folik ke dalam badan. ia sangat diperlukan untuk mengurangkan keletihan mata, mencegah katarak, meningkatkan daya penglihatan dan menguatkan fokus. B Complex sangat baik untuk saraf mata yang sihat.

Sustained Release Vita C Plus adalah vitamin C bersumberkan jagung. Ia kekal dalam badan selama 5 jam dan dilepaskan secara perlahan-lahan umpama memakan 1 1/2 biji buah oren dalam masa satu jam.  Satu tablet membekalkan 100mg vitamin C setiap jam selama lima jam.

Vitamin C sangat diperlukan untuk mencegah jangkitan pada mata, antioksida yang kuat di mana ia mencegah kerosakan sel akibat radikal bebas dan bahan kimia, bertindak memperbaiki sel dan tisu rosak, menghasilkan kolagen untuk pembentukan otot mata, kornea, selaput dan salur darah pada mata.

Satu set ini berharga RM220.25 dan tahan dari sebulan ke enam bulan.

Jika anda mempunyai masalah mata rabun, selain makan suplemen, saya nasihatkan juga supaya mengawal aktiviti setiap hari. Kurangkan terlalu banyak memandang skrin, banyakkan melihat objek hijau dan jauh, makan makanan berkhasiat, minum banyak air kosong, selalu kelipkan mata jika terpaksa memandang skrin telefon atau komputer terlalu lama.

Sebarang pertanyaan atau ingin mendapatkan Set Mata Terang Bersinar ni, boleh hubungi saya:

Suhaila Budin
012-9645614
868994

Tiada ulasan:

Catat Ulasan