KENAPA SHAKLEE BERBEZA DARIPADA JENAMA LAIN?

Assalamualaikum, salam bahagia..

Hari ni nak bagi review sikit tentang Vitamin Shaklee ini memandangkan masih ramai yang tertanya-tanya dan was-was tentang pengambilan suplemen atau makanan tambahan khususnya vitamin semulajadi Shaklee.

Shaklee adalah syarikat pengeluar produk kesihatan No.1 di Amerika Syarikat dan menjadi pelopor kepada industri nutrisi mesra alam, produknya tercipta daripada sumber-sumber semulajadi yang tulen untuk menghasilkan vitamin dan juga bebas bahan-bahan kimia berbahaya yang kebanyakannya ada pada semua produk dirumah kita.

Lebih 50 tahun dalam industri ini, dan telah beberapa generasi keluarga yang telah mendapat manfaat kerana produk ini terbukti selamat dan berkesan. Ini kerana Shaklee melaburkan berbillion dollar untuk penyelidikan dan pembangunan (R&D), lebih 80,000 ujian QC, lebih 100 kajian klinikal yang telah diterbitkan, 55 produk paten, 54 pingat emas olimpik. (Shaklee tidak melaburkan duit untuk pengiklanan di tepi jalan kerana lebih baik membayar bonus kepada pengedar setiap bulan).Produk Shaklee juga terjamin TIDAK mengandungi kandungan berbahaya seperti yang diterbitkan oleh US FDA seperti SLS, SLES, paraben, formaldehyde, musks dan sebagainya.

Keberkesanan produk telah terbukti dengan 100 kertas kerja saintifik, dan hampir kesemuanya telah diterbitkan dalam jurnal. Kajian 2007 Landmark dengan kerjasama Sekolah UC Berkeley Kesihatan Awam menunjukkan mereka yang mengambil makanan tambahan Shaklee mempunyai kesihatan LEBIH BAIK daripada mereka yang mengambil makanan tambahan jenis lain.

Untuk pengetahuan anda juga, Shaklee adalah syarikat pertama  di dunia yang menjadi iklim Neutral diperakui sepenuhnya mengimbangi pelepasan karbon dioksida CO2, mengakibatkan kesan bersih sifar terhadap alam sekitar.

Oleh kerana ia mesra alam, produk Shaklee dijamin tiada perasa tiruan, tiada pemanis tiruan, tiada ujian pada haiwan, tiada bahan kimia berbahaya, pembungkusan bebas bisphenol-A, phthlates dan dakwat toksik juga boleh dikitar semula.Kini semakin ramai yang percaya pada Shaklee setelah menggunakannya kerana ia memang terbukti berkesan. Satu-satunya jenama yg boleh dipercayai!


2 ulasan: