Sabtu, 30 Ogos 2014

1001 Kegunaan Herbal Blend Multi Purpose Cream Shaklee

Wah! Sampai 1001 tu..Nama pun multi-purpose kan...

Nak bagi tau punya banyaknya kegunaan Herbal Blend Shaklee yang sekarang menjadi rebutan ibu-ibu bijak.

Jom ikuti senarai kegunaan ni. Kalau korang belum pernah cuba, baik cuba sekarang!

1. Gigitan nyamuk atau serangga
2. Luka kecil
3. Terkena minyak panas
4. Terkena air panas
5. Gatal-gatal
6. Alergik
7. Eczema
8. Kulit kasar dan bersisik
9. Psoriasis
10. Tumit merekah
11. Siku, lutut, buku lali, tumit kasar
12. Ruam lampin
13. Ruam panas
14. Ruam susu
15. Parut lama
16. Parut campak
17. Parut chickenpox
18. Melegakan dan memberi keselesaan semasa demam
19. Losyen harian
20. Kulit melecet
21. Kulit kering akibat penghawa dingin

Hishhh pendek kata apa yang ada kena mengena dengan kulit ni memang bagus guna Herbal Blend Shaklee. Terutama pada kulit anak-anak kan? Sebab ia bebas paraben dan bahan-bahan kimia berbahaya. Dia 'lembut', tidak meninggalkan kesan minyak pada kulit dan cepat menyerap.

Bersumberkan ekstrak tumbuhan seperti Horse Chestnut, Sage, Equisetum hyemale, Coltsfoot, Rosemary, Nettle, Matricaria, Melissa officinalis dan Jagung. Jadinya lepas sapu ni kulit akan rasa lembut dan segarr gitu.

Matricaria yang cantik

Saya memang dah buang semua losyen2 berbahaya dan memang menggunakan Herbal Blend ni untuk apa tujuan pun. Anak-anak pun sukakan kelembutannya.

Ni ada beberapa pengakuan ikhlas daripada orang yang dah guna Herbal Blend Multi-Purpose Cream Shaklee. :)

Ramai tau peminat Herbal Blend ni... jangan tak tau tiap kali Shaklee restok je, sejam lepas tu mesti dah licin!! Memang meroyan kalau tak dapat Herbal Blend ni.

Sampai ada sorang tu beli 2 tiub, satu letak rumah sendiri, satu letak rumah pengasuh anak dia. Dia dah tak caye kat krim2 lain ni.

Ada sorang tu lagi best, macam-macam krim dia guna untuk anak dia, sebut je nama apa yang ada kat pasaran, last2 dengan Herbal Blend Shaklee jugak sesuai.

Sebab ramai orang suka ialah ia SELAMAT, BERKESAN DAN SEMULAJADI!!

Harga?? Tak mahal pun. Satu tiub RM27 sahaja (4oz/113g). Murah kan?? Tu yang ada borong sampai bertiub-tiub gitu.. buat stok katanya..


Jadi, sape yang nak Herbal Blend ni, boleh la hubungi MS okey:

Suhaila (868994)
SMS: 013-2369434
Wasap: 012-9645614
Fb: Su AnNajah
Emel: butik.annajah@gmail.com

Kenapa Makan Omega Guard Shaklee Badan Jadi Gemuk?!

Assalamualaikum w.b.t

Semalam MS ada terbaca luahan seorang pengguna set kurus  Omega Guard dan Alfalfa Complex Shaklee bahawa beliau bukannya semakin kurus malah bertambah gemuk pula! Kenapa boleh jadi macam ni ye?
Bukan ke sepatutnya dua benda ni  boleh buat kita jadi kurus??

Jeng! jeng!jeng!

Perlu diingat, suplemen bukan UBAT MAGIK untuk kurus!

Ok, pertama sekali untuk turunkan berat badan, banyak perkara kita perlu pertimbangkan. Antaranya jumlah kalori keluar masuk, pengambilan air kosong, senaman, metabolisme tubuh sendiri, healing crisis dan disiplin diri.

Selalunya, apabila seseorang mengambil suplemen, mindset mereka akan 'bergantung 100%' kepada suplemen untuk kurus dan mengabaikan faktor-faktor yang lain.

Berbalik kepada isu asal, kenapa makan Omega Guard Shaklee tapi boleh jadi gemuk?? Ada beberapa kemungkinan berlaku disini.

Omega Guard (minyak ikan) juga mengandungi kalori. Satu hidangan Omega Guard (3 kapsul) hanya mengandungi 990mg asid lemak Omega 3. Metabolisme 1gram lemak akan menghasilkan 9 kalori dan jika kita mengambil dos Omega 3 metabolisme tubuh akan menghasilkan sekitar 4.5 kalori sehari.  Ini signifikan dengan jumlah pengambilan kalori harian kita.

Oleh kerana Omega Guard berasal daripada lemak, maka terdapat komponen lemak lain juga selain Omega 3. Jadi, satu hidangan Omega Guard berkemungkinan mengandungi sehingga 23- 27 kalori.

Apabila kita mengambil suplemen contohnya Omega 3 atau Lecithin, tidak bermakna keluar masuk kalori boleh di abaikan. Adalah baiknya kita mengikut 'portion' hidangan contohnya dalam rajah My Plate di bawah.

Perhatikan kumpulan sayur dan buah-buahan seelok-eloknya separuh pinggan!

Selain mengambil suplemen seperti Omega Guard dan Lecithin, senaman juga tidak boleh diabaikan. Jadikan senaman satu rutin harian supaya tubuh akan sentiasa membakar kalori secara tetap. Adalah salah sekiranya kita cuma melakukan senaman 'keras' tetapi cuma seminggu sekali apalagi cuma sebulan sekali atau setahun sekali.

Pengambilan air kosong mencukupi juga sangat penting. Sukat air kosong sekurang-kurangnya 8 gelas sehari atau 1liter per 25kg berat badan. Air kosong membantu kita membakar kalori lebih cepat lagipun ia mengandungi 0 kalori!

Suplemen Omega 3 telah terbukti amat membantu dalam penurunan berat badan selain mempunyai kebaikan meningkatkan tahap kesihatan. Omega 3 membantu mengurangkan risiko serangan jantung, rheumatoid athtritis, pembengkakan, Alzheimer, diabetes dan pelbagai masalah kesihatan.

Tidak ada bukti menunjukkan Omega 3 boleh menyebabkan kenaikan barat badan atau dalam kata lainnya gemuk.

Jadi, pertimbangkan semula faktor-faktor lain yang berkemungkinan menyumbang kepada kenaikan berat badan anda!

Untuk pertanyaan atau pembelian Omega Guard Shaklee, Set Kurus Shaklee berserta konsultasi eksklusif percuma, hubungi:

Suhaila (868994)
SMS: 013-2369434
Wassap: 012-9645614

Lagi Testimoni Luka Akibat Kencing Manis Sembuh Dengan Vivix

Assalamualaikum w.b.t

Hari tiba-tiba ramai pulak yang berkongsi kisah gembira kan?? Ini testimoni terbaru yang panas lagi... seorang anak yang kasihkan ayah dan ingin melihat ayahnya sembuh daripada luka akibat kencing manis yang agak teruk. Jom tengok!

*******

Alhamdulillah...
Bila kita dapat bantu orang lain, sama menjadi semakin sihat atau dari sudut material, kepuasannya tak tergambar.
Hari ni saya nak share kegembiraan seorang anak. Ayahnya alami luka di kaki. Disebabkan ayahnya seorang pesakit kencing manis, sudah tentulah luka tersebut boleh menjadi semakin teruk.
Bermula awal tahun, lukanya kecil sahaja. Tapi lama kelamaan lukanya menjadi semakin besar sehingga menampakkan daging dan tulang kaki.
Kerana kasihkan bapa, anaknya menghubungi saya dan bertanyakan produk Shaklee apa yg bagus utk ayahnya.
Alhamdulillah... Walaupun alami healing crisis, ayahnya tetap sabar dan konsisten dgn Shaklee. Daripada hanya mampu berbaring, ayahnya mula menjadi semakin segar dan bertenaga.
Membaca al-Quran selepas solat subuh bukan lagi perkara yg berat sejak sakit. Malah sekarang mampu turun ke kebun!

Saya sendiri yg ikuti perjalanan #ShakleeEffect ayahnya turut tersentuh hati. Melihat:
1. Kasih sayang seorang anak terhadap ayahnya, duit bukanlah penghalang untuk melihat ayahnya kembali sihat.
2. Ketabahan seorang ayah yg ingin kembali seperti dahulu. Umur 70an, sudah tentu kita juga terkesan melihat kesabarannya menghadapi ujian.

Dengan izin Allah, alhamdulillah luka yg dialami oleh ayahnya sudah semakin pulih. Daging sudah menutupi tulang, tinggal lagi kulit sahaja yg belum tumbuh sepenuhnya.

Dengan izin Allah juga, VIVIX & Zinc Complex membantu memulihkan luka tadi.
Syukur! Semoga pakcik sentiasa sihat dan cergas seperti sedia kala.


**************

Alhamdulillah...dengan izin Allah memang ramai yang dah berjaya sembuh daripada kencing manis. Saya ingatkan, Vivix bukan ubat, cuma sebagai salah satu ikhtiar penyembuhan. Semua pun bergantung kepada Allah juga. Sape yang tak nak sihat dan kembali cergas serta dapat berjalan semula kan??

Pembelian Vivix, Set Kencing Manis dan konsultasi percuma, sila hubungi:

Suhaila (868994)
SMS: 013-2369434
Wasap: 012-9645614

Khamis, 28 Ogos 2014

Kisah Benar: Ayahku, Gout dan Shaklee

Kisah ini diceritakan oleh salah seorang dari jutaan pengguna Shaklee yang berpuas hati dengan keberkesanan produk.

***********************

Kisah bermula ketika saya berumur 12 tahun.Ayah bawa saya ke Sunway Lagoon.Bukan main sukanya hati ni dapat berjimba-jimba disana bersama kakak saya.
Sedang bersukaria, tiba-tiba ayah mengerang kesakitan.katanya kakinya amat sakit.nak bangun pun tak boleh.ibu mula resah.saya apatah lagi.macam-macam yang terlintas di kepala waktu itu.
“Kenapa ayah tiba-tiba jadi begini?”
“Adakah ayah lumpuh?”
Astagfirullah…susahnya hati saya masa itu.Terbantut nak bersukaria.Hari yang gembira bertukar menjadi duka.Ayah ditolak dengan “wheel chair” ke kereta.Dan ibu terus memandu kereta menuju ke klinik berhampiran.Ayah diberi Pill Killer.
Sehingga kini umur saya 30 tahun.
Ayah masih makan pill killer setiap kali gout menyerang.Dah jadi macam gula-gula.Goutnye kerap bertandang.Sekarang makin teruk.Bengkak-bengkak di tumit dan juga di tangan.Bukan bengkak biasa.Siap bernanah besar-besar pula tu.Naik seram saya tengok. Dalam hati…bilakah semua ini akan berakhir.
Saya simpati ayah jalan henjut-henjut.
Saya sedih ayah solat tidak dapat duduk dengan betul ketika tahyat awal mahupun akhir.
Saya nangis belakang pintu lihat ayah terbaring mengerang sakit atas katil ketika mana dia tak kuat untuk berjalan.
Hanya doa yang mampu saya panjatkan.Doa yang tanpa usaha.
Ustaz masa sekolah cakap…Doa tanpa usaha adalah SIA-SIA.tetapi ituje yang saya mampu.
Sedih.
1 hari..tergerak hati saya untuk berikan ayah OMEGA dan ALFAFA Shaklee.Saya ada terbaca yang Omega mampu mengurangkan radang sendi dan juga kesakitan.Manakala Alfafa mampu meneutralkan uric acid kepada alkali.Wahh menarik!!teruja saya nak berikan kepada ayah saya.Saya beri pada ayah dan tulis besar-besar pada botol.tiba waktu makan,saya SMS ayah.
“Ayah dah makan OMEGA?”
“Dah makan ALAFA?”
Begitulah bersungguhnya saya inginkan ayah sihat.Ayah saya patuh dan konsisten menelan 2 supplemen ini.
Sambil saya tak henti-henti berdoa moga inilah usaha terbaik untuk ayah saya.
Hari yang cerah.Ayah baru pulang dari cek up di hospital.Wajahnya girang dan berseri.
Dihulurkan sehelai kertas kepada saya.
“Kertas apa ni?”
Masyallah!!terkejut saya lihat bacaan uric asid ayah saya berada di paras NORMAL!!!
Ya Allah..bergenang air mata saya.
“Dah 20 tahun…ayah tak pernah pun dapat bacaan uric asid NORMAL.Doktor pun terkejut.Bagus ye Shaklee “ kata ayah
Dah setahun ayah bersama Shaklee…saya asyik intai je kakinya.tiada lagi bengkak…tiada jalan hinjut-hinjut…tiada nanah besar-besar.
Alhamdulillah…Alhamdulillah…Alhamdulillah…
Hati anak mana yang tak gembira pabila ayah tersayang kembali ceria menjalankan kehidupan…
Terima kasih Allah…..
"..Why i love this amazing company....Not a ringgit was earned without somebody first helping somebody else become healthier, giving somebody an opportunity to have better life for their family, making planet a more sustainable place.."~CEO Shaklee Corporation
— feeling saya sayang ayah saya.

*********************************

Haa...kan, kalau tak cuba tak tahu.. Yang penting konsisten makan suplemen, ikut panduan yang diberikan, insyaAllah Allah sembuhkan.

Nak Omega Guard dan Alfalfa Complex Shaklee boleh hubungi saya:

Suhaila (868994)

SMS: 013-2369434

Wasap: 012-9645614

fb: Su AnNajah

Collagen Powder Shaklee Menegangkan Payudara Secara Semulajadi

Assalamualaikum w.b.t.

Sebenarnya ada wanita yang tidak 'gembira' dengan aset yang mereka miliki. Ada wanita menginginkan payudara lebih besar manakala ada sesetengahnya pula inginkan yang lebih kecil. Apapun saiznya, bersyukurlah kerana kita dilahirkan wanita. Dan apa yang Allah kurniakan itu adalah yang terbaik untuk kita.

Namun, ada sesetengah wanita mula mengalami kemerosotan pada payudaranya. Ini membuatkan wanita berasa malu atau segan terutama dengan suami sendiri. Keadaan ini berlaku mungkin disebabkan penurunan berat badan, kelahiran, perubahan hormon  atau peningkatan usia.

Tapi jangan risau, setiap masalah ada penyelesaiannya. Anda hanya perlu menambah 'nilai' dalam pemakanan seharian, malah ia jauh lebih menjimatkan dan tidak mendatangkan sebarang risiko kesihatan. Apa yang saya maksudkan disini ialah pengambilan suplement/ makanan tambahan. Dengan pengambilan suplemen yang betul, payudara anda akan kembali mantop, menegang dan anjal dan anda tidak perlu malu lagi dengan suami sendiri.

Pertama sekali, tak perlu malu jika anda mempunyai masalah serupa ini. Beritahu saya, kerana kita sama-sama wanita. InsyaAllah kita sama memahami.

Ok, jom saya terangkan kepentingan mengambil suplemen berikut untuk mengatasi masalah anda.

Protein : Soy Protein Isolate Powder

Protein adalah asas kepada sel. Pengambilan protein yang lengkap dan mencukupi amat penting untuk pertumbuhan sel-sel baru. Protein membekalkan asid amino penting yang badan kita perlukan. Ada asid amino yang badan tak dapat hasilkan maka kita perlu mendapatkannya melalui pemakanan.

Pengambilan asid amino secara konsisten mampu meningkatkan penghasilan hormon pertumbuhan, membina kepejalan otot dan menambah saiz payudara anda.


Kolagen: Collagen Powder

Apabila usia semakin bertambah (bermula umur 25 tahun), penghasilan kolagen semulajadi tubuh mula berkurangan. Ini di tambah pula apabila wanita mula mengandung, melahirkan dan menyusukan bayi. Perubahan mendadak hormon pada waktu ini boleh membuatkan payudara menjadi lembik, kendur dan merosot.

Pengambilan suplemen kolagen semulajadi seperti Collagen Powder menyokong pembentukan kolagen tubuh lalu meningkatkan keanjalan dan menegangkan payudara. Bukan itu saja malah menjadikan kulit lebih kenyal dan elastik.

Collagen Powder Shaklee adalah yang terbaik dengan 7 ramuan utama yang membantu penyerapan molekul kolagen ke dalam tubuh, menghalang penghidratan, menggalakkan pengeluaran kolagen, menentang kerosakan sel akibat radikal bebas, membekal tenaga, melembapkan kulit, mengurangkan kedutan dan menambah keserian seluruh tubuh termasuk payudara.



Di samping makan suplemen di atas, anda juga boleh cuba beberapa tips dan petua di bawah:

1. Banyakkan berenang dan bersenam (push up) untuk membina dan menggalakkan otot di sekitar payudara

2. Buat urutan iaitu dari pangkal ketiak ke arah dalam. Mulakan dari tepi, atas, dan bawah. Boleh juga buat urutan berbentuk bulatan.

3. Pakai coli yang sesuai

4. Minum jamu dengan sekali nafas sambil mengampu bawah payudara

5. Tekap payudara dengan daun sirih  (yang telah di sapu minyak kelapa lalu di layur terlebih dahulu) sebanyak 5-6 kali setiap sesi. Lakukan setiap hari.

6. Amalkan minum air kanji (air nasi yang sedang mendidih) setiap malam sebelum tidur.

Kesan mengamalkan petua diatas mungkin agak lambat. Ada baiknya anda gabungkan petua di atas dan tambahkan dengan suplemen yang betul. InsyaAllah payudara anda akan kembali menegang, mantop dan anjal serta anda tidak perlu malu lagi.

Untuk dapatkan ESP dan Collagen Powder, hubungi saya:

Suhaila (868994)
SMS: 013-2369434
Wasap: 012-9645614
fb: Su AnNajah

Khamis, 21 Ogos 2014

Kenapa Boikot Shaklee??

"Sebab saya tengok orang boikot, saya pun boikot la..."

Deng! Ketuk kepala sendiri 5 kali.

Ketuk #1

Kesian..mudahnya terpedaya. Inilah akibat tiada ilmu. Firman Allah S.W.T,

"Wahai orang yang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidiklah (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara tidak diingini, dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan" Surah Al-Hujurat: ayat 6.

Allah telah ajarkan kita, apa saja berita yang sampai ke telinga kita, selidik dahulu untuk mengetahui kebenarannya. Kerana ditakuti apa yang kita dengar/baca itu suatu fitnah. Amat malang kalau kita sendiri menyebarkannya sedangkan kita sendiri pun tidak pasti duduk sebenar perkara tersebut.

Jangan hanya disebabkan si penyampai seorang alim, ustaz, doktor, profesor atau apa sahaja pangkat di depan namanya, maka kita anggap semuanya benar. Ingat, yang terpelihara daripada dosa dan kesalahan itu cuma Rasulullah S.A.W sebab baginda dibimbing wahyu.

Masalahnya sangat ramai, malah amat-amat ramai yang tidak mengikut panduan Allah ini. Saya memerhatikan sejak sekian lama, apa sahaja berita 'panas' dalam media sosial, Facebook terutamanya, cepat sahaja disebarkan. Beberapa hari kemudian, barulah keluar cerita yang sebenar.

Apa faedahnya kita menjadi penyebar berita palsu? Ingin menambah saham pahala atau dosa?

Ketuk #2

Malas mencari kebenaran. Ini penyakit kronik yang melanda umat manusia akhir zaman ini. Semua berita di terima bulat-bulat. Lain halnya dengan orang berilmu dan beriman. Cuba tengok siapa yang menyebar berita-berita palsu terutamanya untuk meraih publisti dan glamer?

Amat kesal apabila ramai terlibat dengan penyebaran ini termasuk juga blogger. Oh, saya lupa. Blogger juga manusia. Yang sukakan pujian dan perhatian, tanpa pedulikan kebenaran.

Cuba pandang pula orang2 berilmu, dan bijak pandai..jarang sekali mereka melibatkan diri dalam penyebaran maklumat tidak berasas seperti ini. Anda boleh 'follow' Facebook mereka seperti Prof. Muhaya, Ustaz Zaharuddin, Ustaz Pahrol Mohd Juoi, Ustaz Abu Anas Madani, Dr. Mohd Asri (Dr. MAZA) dan ramai lagi pendakwah terkemuka.

Di mana nak cari kebenaran? Banyak membaca dan bertanya kepada ahlinya. Jika tidak puas dengan jawapan si pertama, tanya lagi kepada orang kedua sehingga kita sendiri puas hati dengan jawapan mereka.

"Maka bertanyalah kepada ahlinya (orang-orang yang tahu atau pakar) jika kamu tidak mengetahui (keadaan sesuatu perkara)" Surah An-Nahl : ayat 43

Ketuk #3

Cepat menjatuhkan hukum. Apa lagi jika ia bersangkutan dengan sesuatu perkara terutama berkenaan agama. Ini halal, itu haram, ini dosa, itu pahala. Tebal sangatkah ilmu di dada kita?

Hukum halal haram jelas termaktub dalam Al-Quran dan Sunnah. Rujuklah dulu mereka yang benar-benar pakar dan ilmuwan dalam bab agama, yang telah berguru dengan ramai guru dan ulama. Bukan hanya merujuk Profesor Google atau Doktor Facebook sahaja.

Setiap perkara ada penjelasannya. Bukan sahaja yang tersurat malah yang tersirat yang kadang-kadang tidak tercapai oleh akal kita yang terbatas ini.

Seperti Surah An-Nahl di atas, ia mengajar kita agar beradab dalam menjatuhkan hukuman dan keputusan. Jangan terburu-buru atau mudah menjatuhkan hukuman dan keputusan tanpa terlebih dahulu bertanya kepada orang-orang yang arif. Ini kerana setiap orang ada keahliannya, maka hormatilah keahliannya dengan saksama.

Ketuk #4

Menyimpan kebenaran.

Ibarat lalat dan langau, yang busuk-busuk cepat sahaja dihidu. Sudah hinggap, membawa pula kotoran dan hinggap pada objek lain.

Tetapi apabila datang kebenaran dan penjelasan, ia dibiar sepi tanpa ada yang berminat untuk menyebarkannya. Lagi teruk apabila kita buat-buat tak tahu, dan buat-buat tak nampak padahal sebelumnya konon kitalah jaguh dalam menyampaikan kebenaran.

Semoga kita tidak tertimpa laknat Allah atas habuan dunia yang sedikit.

Ketuk #5

Malas menuntut ilmu.

Sama halnya dengan mencari kebenaran. Tetapi dengan ilmu yang dimiliki, kita akan dapat menapis maklumat yang sampai kepada kita sejak awal lagi. Sumber ilmu itu ada di mana-mana. Lebih baik dapatkan ia daripada buku yang bermanfaat atau berguru secara terus.

Memang ada perbezaan antara orang berilmu dan orang kurang berilmu dalam menerima sesuatu maklumat/berita. Orang berilmu dan beriman akan lebih tenang, tidak terburu-buru, mencari penjelasan dengan cara paling berhemah dan beradab, tidak menyebabkan kekacauan, tidak menyebabkan orang-orang lain terasa di zalimi.

Saya tertarik dengan kata-kata Ustaz Dr. Zaharuddin Abdul Rahman yang amat mendalam maksudnya ini:

Ilmu bukan terletak pada jumlah guru, tersohornya guru, kitab yang dihabiskan, matan yang dihafaz, riwayat yang di ungkap, sijil yang dimiliki, semua itu hanya PINTU sahaja, namun ilmu SEBENAR adalah berapa banyak:-

  • yang DIAMALKAN sendiri
  • yang DIGUNAKAN untuk memandu ummah kepada kasih sayang dan redha Allah
  • yang DIGUNAKAN untuk memandu keluarga, rakan, saudara-mara dan masyarakat kepada cintakan kebaikan dan menghindari permusuhan
  • yang mampu MENGURANGKAN tohmahan dan prasangka buruk kepada sesama yang lain
  • yang ilmunya bukan hanya digunakan dalam bab ibadah khusus tetapi hal kenegaraan, politik, kehidupan seharian, dan kerjaya harian
  • yang MENINGGIKAN AKHLAK dan bukan menyombongkan
Bermula hari ini, mari kita rajinkan diri menuntut ilmu, mendengar ceramah, berguru, membaca bahan bacaan bermanfaat, dan mengamalkan ilmu yang kita ada itu dalam kehidupan seharian.

"Allah meninggikan orang-orang yang beriman di antara kamu dan orang-orang yang diberi ilmu pengetahuan beberapa darjat. Dan Allah Maha Mengetahui apa yang kamu kerjakan" Surah Al-Mujadilah: ayat 11.



* Segala isu berkenaan Shaklee dan penjelasannya, anda boleh rujuk link berikut:


**Saya bertanggungjawab atas penulisan saya. Segala yang baik itu datang dari Allah, dan yang buruk itu dari kelemahan saya sendiri.



Testimoni Terbaru Vivix Shaklee Dan Kencing Manis

Assalamualaikum w.b.t

Sekian lama tak update entry, laptop dan broadband ku buat hal. Hii tapi itu tidak mematahkan semangatku untuk memberi bahan bacaan terbaik untuk korang, peminat blog MS.. (eh aku ada peminat ke?) Hehe..whatever..

So, hari ni MS nak jamu korang dengan satu testimoni terbaru, fresh lagi ni mengenai hot seller Vivix Shaklee!

Seperti yang korang semua dah sedia maklum, Vivix Shaklee memang terkenal membantu memperbaiki tahap kesihatan dan membantu dalam merawat penyakit secara semulajadi. (pls note the word MEMBANTU ok)

Seperti yang MS dah jelaskan dalam entry dolu-dolu, baca Vivix Shaklee Dan Kencing Manis, kandungan resveratrol yang tinggi dalam Vivix amat-amat membantu dalam meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin.

Hormon insulin adalah salah satu hormon penting dalam badan manusia yang dihasilkan oleh sel beta Langerhans yang berada di dalam kelenjar pankreas. Ia adalah sejenis protein yang berfungsi mengawal kadar gula dalam darah.

Selalunya, pada pesakit kencing manis, sel pankreasnya tidak dapat menghasilkan insulin, pengeluaran insulin yang terlalu sedikit atau menghasilkan insulin yang 'rosak' sehingga tidak dapat digunakan oleh tubuh. Oleh sebab itulah gula dalam darah tidak dapat digunakan secara efektif oleh sel-sel badan, dan glukosa berlebihan tidak dapat disimpan dihati.

Ok, jom kita tengok testimoni terbaru ini!

Apa nak kata kan? Belum cuba belum tahu.. Lagipun tak rugi makan Vivix, sebab ia membantu sel-sel menjadi sihat dan kembali muda! Tak nak jadi muda dan sihat semula??

Untuk sebarang pertanyaan dan pembelian, boleh hubungi saya:

Suhaila (ID 868994)
SMS: 013-2369434
WhatsApp:012-9645614

Rabu, 6 Ogos 2014

Faedah Dan Kebaikan GLA Complex Shaklee Untuk Kecantikan Kulit

Assalamualaikum w.b.t

Lagi sekali kita up topik kecantikan. Sebab bulan ni bulan bercantik-cantik dengan GLA Complex Shaklee. Siapa-siapa yang selalu amal GLA ni memang tahulah kebaikan dia. Sebab tu ada orang yang konsisten makan sejak muda sampai ke tua. Hasilnya???? Wallahhhh!! Macam kakak kepada adik-adik uols! Padahal orang tak tahu sebenarnya dia jalan dengan anak-anak. Haa teruja tak? Ini kisah benar tau.

beliau memang natural beauty kan??

Sebenarnya GLA ni banyak khasiat. Sebab ia sebenarnya Omega 6 yang badan kita perlukan tapi badan kita tak dapat nak hasilkannya sendiri.

Tapi hari ini MS nak fokus kepada kecantikan sahaja sebab wanita dan kecantikan tak dapat dipisahkan. Betul tak? MS sendiri pun wanita, MS tau la...

Lagipun GLA Complex memang sinonim dengan kecantikan kulit. Bacalah kajian-kajian saintifik kebanyakannya mengakui khasiat Gamma Linolenic Acid ni kepada kulit.

Ok la..untuk tidak memanjangkan muqoddimah, jom kita tengok khasiat GLA Complex untuk kecantikan kulit nih.

Kulit yang sihat dan cantik sangat bergantung kepada jumlah lipid yang sederhana dan mencukupi, dalam keadaan tertentu (asid lemak poli tak tepu/ poly-unsaturated fatty acid) yang dinamakan EFA (essential fatty acid) iaitu asid lemak perlu.

EFA sangat penting untuk kelembapan kulit, kelicinan dan kesihatan yang dapat mencegah daripada penyakit kulit.

Antara asid lemak politaktepu (PUFA) yang sangat penting untuk pengekalan dan pencegahan masalah kulit ialah asid lemak dalam golongan Omega-6, yang dinamakan linolenic acid (LA) dan GLA.

Kekurangan Omega-6 boleh menyebabkan:
-kulit bersisik
-meningkatkan kadar penggantian epidermal
-lemah kapilari kulit menyebabkan ia senang pecah
-melambatkan baikpulih luka
-meningkatkan kadar kehilangan air (transpidermal water loss) yang menyebabkan kulit kering

Kulit kering adalah masalah paling kerap dihadapi oleh wanita/lelaki berusia. Apabila menginjak usia 80 tahun, epidermis boleh kehilangan sehingga 50% ketebalan yang mana akan menggalakkan kehilangan air. Kulit kering juga akan membawa kepada masalah lain seperti prsoriasis dan eczema.

Kebanyakan masalah kulit berlaku disebabkan kegagalan memperoses asid lemak di dalam tubuh. Umumnya, penukaran GLA melalui tindakan kritikal enzim delta-6-desaturase (D-6-D) kemungkinan terhalang. Ini membawa kepada penghasilan GLA yang tidak mencukupi dalam tubuh.

Kedua-dua LA dan GLA adalah sangat kritikal kepada kesihatan kulit kerana padanya terdapat struktur komponen sel membran yang memastikan kelancaran bendalir dan kestabilannya.

Pendek kata, asid lemak ini tadi bertindak memastikan integriti pada lapisan epidermal kulit, mengekalkan sistem rintangan air dan mengawal kehilangan air.

GLA ini umpama prekursor hormon yang dinamakan ekosanoids seperti prostaglandin E1 yang membantu menyesuaikan proses fisiologi kulit dengan meningkatkan aliran darah, mengurangkan inflamasi, dan mengurangkan kehilangan air pada kulit.

Haa best tak? best tak? So jika memang ada masalah kulit contohnya kulit kusam, kering, bersisik, tak bermaya, tak berseri, kasar, gatal-gatal, jerawat memang bagus amalkan GLA Complex Shaklee ni!

Kalau nak tahu, GLA Complex lagi best dari EPO (evening primrose oil) kerana GLA Shaklee adalah daripada minyak bunga borage yang mana kepekatannya adalah jauh lebih tinggi daripada EPO.

Selain itu ia juga digabungkan dengan minyak bunga matahari dan Vitamin E yang membantu lebih lagi untuk mempertingkatkan keberkesanan dan kestabilannya.

Cakap banyak tak guna la kan?? Hihi..apa kata cuba dulu sebotol GLA Complex Shaklee atau alang-alang jadi ahli terus untuk dapat harga penjimatan berganda istimewa untuk bulan Ogos ni sahaja.

Lepas tu jom jadi sebahagian daripada wanita istimewa yang 'natural beauty' dengan GLA Complex Shaklee!
beliau ni pun natural beauty gak..ahaks! (sila jangan muntah)

Harga Runcit GLA Complex : RM 93

Hubungi saya untuk order dan konsultasi istimewa (^_^)V

Suhaila (868994)
WhatsApp: 012-9645614
SMS: 013-2369434
Fb/ Su Annajah
emel: butik.annajah@gmail.com