Jumaat, 28 September 2012

COLLAGEN POWDER SHAKLEE- LEBIH DARI SEKADAR KOLAGEN

Assalamualaikum, salam ceria!!!

Ceria-ceriakan diri sebab keceriaan menarik rezeki!! Tak sabar2 nak cerita tentang satu lagi produk hebat dari Shaklee. COLLAGEN POWDER!

Sebut tentang kolagen, pasti semua terbayang-bayang minuman kolagen yang berlambak di pasaran kan? Untuk apa minuman kolagen tu? Semua nya untuk menambah kecantikan baik wanita mahupun lelaki. Jom kita belajar lebih mendalam tentang kolagen.



Apa itu kolagen?
Kolagen ialah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan salur darah. Kolagen melindungi organ perut, hati, jantung, peparu, saluran darah, sel otak dan lain2.

Lebih kurang 72% daripada kulit adalah kolagen. 80% daripada tulang adalah kolagen, malah kornea mata juga adalah kolagen.

Tahukah anda, memasuki usia 25 tahun dan ke atas, fungsi kolagen semakin menurun 1.5% setiap tahun kerana faktor hormon, usia dan persekitaran. Kesan pengurangannya mula di rasai lebih kurang 10 tahun kemudian. Selepas usia 45-50 tahun, badan kita akan kehilangan hampir separuh daripada kolagen yang ada.

Kesan kekurangan kolagen dalam badan
  • Garis-garis kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata (eye bag), penglihatan kabur
  • Rambut menjadi kering dan bercabang di hujung
  • Liang roma menjadi lebih kesat, pigmentasi, jeragat, kulit kekuningan
  • Kulit hilang keanjalan, lebih kering. kelihatan tua daripada umur sebenar, organ dalaman tidak berfungsi dengan berkesan
  • Gusi yang tidak sihat
  • Garis halus kelihatan pada leher
  • Payu dara dan punggung tidak anjal
  • Kuku senang pecah, pudar dan kekeringan
  • Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi
Sumber kolagen
Antara sumber kolagen yang biasa terdapat di pasaran adalah:
  • daripada bovine (lembu)
  • daripada babi (porcine)
  • daripada marine (contoh seperti ikan dan gamat)
  • daripada tumbuhan (contoh seperti kacang soya)
Sumber kolagen mana satukah yang terbaik?
Sumber kolagen haiwan
- paling mudah dan murah di dapati terutamanya dari babi, lembu dan kulit ayam.
-risiko kontaminasi sangat tinggi contohnya jangkitan lembu gila

Sumber kolagen tumbuhan
-kebanyakan kolagen dari tumbuhan telah diubah suai genetiknya (GMO) dan tidak natural
-susah untuk diserap oleh tubuh badan


Sumber kolagen ikan (Shaklee Collagen Powder)
Sumber yang terbaik. Shaklee menggunakan kolagen daripada sisik ikan merah. Kelebihan kolagen ikan merah:
- ikan merah boleh menahan  tekanan sehingga 20 paun, bertelur dan hidup bebas dalam lautan dalam
- sisiknya sangat lasak dan elastik
-mempunyai kepaduan sel yang tinggi
-tinggi kapasiti dalam mengekalkan  kelembapan
-jisim molekul yang sangat rendah (1000 Dalton) memudahkan penyerapan


Shaklee Collagen Powder Lebih Dari Sekadar Kolagen!
Ia bukan semata-mata kolagen. Ia di datangkan sekali dengan 7 ramuan aktif untuk meningkatkan keberkesanannya!.

Asid hialuronik
- mengekalkan kelembapan kulit. Ia mampu menahan air yang banyak. 1 gram asid hialuronik boleh menahan sebanyak 6 liter air. Dengan itu, ia mengekalkan kenjalan dan ketegangan kulit, boleh melantun apabila dicubit.

Ekstrak kulit kerangan laut
- mengandungi glukosamin sebagai pelincir bagi sendi, menghidrat mata dan melegakan ketidakselesaan mata

Lactobacillus acidophillus
-meningkatkan penyerapan kolagen

Ekstrak biji Camellia japonica
-mengandungi asid oleik dan isoflavon
-membekalkan nutrisi dan penghidratan

Ekstrak pfaffia
-digunakan secara tradisional untuk merawat rambut gugur, ketidakseimbangan hormon dan meningkatkan tenaga batin
-meningkatkan prestasi dan tenaga

Vitamin C
-menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit

Vitamin B2,B6
-bergabung dengan karbohidrat dan lemak dan metabolisme protein untuk membekalkan tenaga yang penting dalam proses pengeluaran kolagen di dalam sel tubuh

TERBUKTI SECARA KLINIKAL!!
Ujian klinikal menunjukkan 71% pengguna berasa tekstur kulit mereka lebih gebu selepas penggunaan selama 8 minggu berturut-turut!

Shaklee Collagen Powder TERBAIK DI PASARAN! Tiada aditif, ramuan 100% tulen, semulajadi dan selamat. Tiada peransang, tiada gula, tiada pengawet dan pewarna.

Harga berbaloi-baloi! Cuba dulu baru tau..

Dapatkan Collagen Powder anda hari ini, hubungi saya tanpa was-was:
Suhaila 013-2369434
fb: facebook.com/su.annajah
emel: butik.annajah@gmail.com

Rabu, 26 September 2012

KRISIS PENYEMBUHAN : HADAPI DENGAN SABAR

Assalamualaikum, salam sihat semua..

Sekali lagi saya membawakan topik krisis penyembuhan. Bukan apa, sebab saya kerap di tanya tentang "tindak balas tubuh" selepas mengambil suplemen. Seringkali mereka yang menghadapi krisis penyembuhan selepas mengambil suplemen khususnya Shaklee (sebab ia supplemen semulajadi yang mudah meresap ke dalam sistem dan cepat memberikan kesan) akan berasa susah hati, down dan stress selepas keluar tanda2 seperti krisis penyembuhan. Akhirnya, pengambilan suplemen dihentikan, dan tubuh kembali kepada keadaan asal (tanpa sempat diperbaiki).


Adakah krisis penyembuhan ini wajib atas setiap individu? Tidak juga, ada individu yang mengambil suplemen tanpa merasai apa-apa tindak balas penyembuhan. Namun, bagi saya, adalah bagus sekiranya kita mengalaminya kerana ini menandakan tubuh kita berada dalam keadaan sihat dan mampu bertindak balas dengan suplemen. Hasilnya, kita akan berasa lebih sihat, dan puas setelah tempoh penyembuhan itu berlalu.

Dr. John Whitman Ray menjelaskan hukum krisis penyembuhan:


LAW OF HEALING CRISIS:
"A healing crisis will occur only when an individual is ready both physiologically and psychologically. The basic foundation for all healing is nutritional preparedness. A healing crisis will begin from within out, in reverse order chronologically as to how the symptoms have appeared, tempered by the intensity of the trauma. The individual will have the opportunity to re-experience each trauma, both physiological and psychological, beginning with the trauma of least severity. It must be recognised that traumas involving emotions, which include all traumas, will be released in order, beginning with unconsciousness, then apathy, grief, fear, anger, pain and eventually enthusiasm (love), in conjunction with the appropriate word patterns for each emotion and thought pattern (sensory memory) which are accessible at each level. Unconditional love and unconditional forgiveness are the keys to apply and transmute any resistance at any level, once these resistances are brought to view through the application of the laws of love, light and perfection.



Berbeza dengan ubat, selepas mengambilnya, simptom2 penyakit akan segera hilang. Tiada tindak balas lain yang berlaku. Namun perlu diingat bahawa, ubat hanya mengurangkan simptom2 penyakit tersebut tetapi tidak menyembuhkannya. Sebab itu selepas kesan ubat itu habis, simptom penyakit akan muncul semula.

Bagaimana menghadapi krisis penyembuhan?
Kita perlu faham bahawa tubuh kita sedang dalam proses baik pulih. Berikan tubuh kita masa dan berikan masa terhadap suplemen yang kita ambil itu menjalankan kerja-kerjanya. Tidak dinafikan bahawa sesetengah orang akan berasa sangat 'teruk' apabila menghadapi krisis ini. Tapi percayalah, semuanya dari dalam minda kita sendiri. Fikir positif, ambil masa untuk merehatkan diri, minum banyak air dan percaya kita akan pulih dari penyakit, InsyaAllah tiada yang menakutkan lagi untuk kita hadapi.

Sabar menghadapi krisis penyembuhan yang sementara lebih baik dari menghadapi sakit yang tak berkesudahan.

Selasa, 25 September 2012

SUPLEMEN VS UBATAN ; MANA SATU PILIHAN ANDA?

Assalamualaikum, salam bahagia..

Tajuk dia atas nampak seperti sangat ekstrem kan? Saya cuma nak membawa pembaca memahami perbezaan antara ubatan dan nutrisi tambahan (suplemen) supaya kita lebih bijak menilai yang mana satu patut kita pilih untuk di amalkan, supaya sentiasa sihat dan dapat melakukan apa jua impian kita..


Penulisan ini, di ambil dari website http://www.examiner.com/article/medicine-vs-supplements dan di olah menjadi gaya saya ;)

Secara jujurnya, jika di tanya kepada anda, which one do you prefer? Dan secara jujurnya saya menjawab, saya memilih supplemen. Bukanlah sebab saya ni menjual produk nutrisi, tapi sebab saya ni memang jenis penakut masuk hospital / duduk ward. hahah kantoii..

Ok lah, secara generalnya, apa yg saya sendiri faham, ubat digunakan untuk menyembuhkan sesuatu penyakit, manakala supplemen di gunakan untuk memperbaiki tahap kesihatan seseorang itu sama ada dia sihat atau memang jelas2 dia sakit.

Definisi
Ubat ialah sesuatu bahan yang merawat, mencegah, mengurang/meringankan simptom2 penyakit.

Supplements adalah sediaan yang bertujuan untuk membekalkan nutrient, seperti vitamin, mineral, fiber, asid lemak atau asid amino yang hilang dari tubuh, atau tidak di ambil mengikut dos yang diperlukan dalam diet individu".

Contoh
Encik Conan mengambil aspirin untuk meringankan/mengurangkan  sakit kepala. Sakit kepala tersebut hilang, namun penyebab kepada masalah sakit kepala itu masih lagi wujud. Sampai pada satu tempoh, sakit kepala berulang lagi, dan Encik Conan terpaksa mengambil ubat itu lagi.

Berbeza dengan suplemen, selepas diketahui punca sakit kepala, contohnya migrain. Migrain terjadi kerana tubuh kekurangan kalsium dan vitamin B complex, maka dengan pengambilam kalsium dan B compleks secara berterusan (atau juga semasa sedang sakit), lama kelamaan, sakit kepala Encik Conan akhirnya sembuh dengan sendirinya.

Secara ringkasnya, ubat menukar kimia tubuh, dan suplemen menggantikan semula kimia tubuh.

Nak rasa terbakar lagi silakan baca link ni, http://ezinearticles.com/?Nutritional-Supplements-Vs-Mainstream-Medicine&id=4165267 hehe. Saya ambil sikit lah ye.. ambik semua nti salah translate susah pulak. :P

Menurut penulis, di US,  sekurang2nya 150,000 orang maut akibat ubat yg di preskripsi oleh doktor. Ini di US.. Doktor2 janganlah marah pulak.

Apa yg ingin di sampaikan di sini, memang hak anda, jika sakit anda yg perlu bayar bilnya, bukan orang lain. Tapi kita disarankan agar meluaskan pandangan, supaya mencuba perubatan alternatif seperti nutrisi tambahan ini tadi. Perubatan alternatif ini telah bermula sejak beratus tahun dahulu, dan memasuki abad ke 19, ia semakin popular dan diterima ramai. Jenama Shaklee khususnya, satu jenama popular yang telah hampir 100 tahun bertapak di seluruh dunia.

Di Malaysia sendiri, produk tempatan berasaskan herba dan juga sumber2 tempatan juga muncul dengan hebat. Saya tidak menafikan kehebatan produk tempatan. Tapi saya dah memilih Shaklee.. terpulanglah pada anda.

Cuba bayangkan, seorang yang tidak mengambil apa-apa suplemen seumur hidupnya contoh 40 tahun, dengan pengambilan makanan yang "ikut nafsu" (tabiat orang Malaysia), merokok, malas bersenam/bersukan, siapa boleh jamin dia akan kekal sihat hingga usia 60 tahun? Betul, sakit atau sihat seseorang itu semua kuasa Allah, tetapi dengan gaya hidup seperti di atas, di tambah dengan persekitaran yg semakin hari semakin tercemar, dengan radiasi elektromagnet. Kesihatan optima tidak mungkin akan tercapai. Akhirnya sakit pun datang, dan wang terpaksa dikeluarkan untuk menampung bil perubatan.

Lagi pun kajian telah membuktikan mereka yang mengambil suplemen hidup lebih sihat berbanding mereka yg tidak mengambil apa2 suplemen. Pengambilan suplemen yg salah juga turut memburukkan keadaan.

Untuk mencapai kesihatan optima, kita mesti berusaha mencapainya. Jadi, suplemen atau ubat? Tepuk dada tanyalah selera.

"Saya tidak pernah memperlekehkan profesion perubatan, tetapi kita adalah dalam dua bidang yang berasingan. Mereka di latih untuk merawat penyakit, saya berminat dalam memperbaiki kesihatan"- Dr. Forrest C. Shaklee, Sr.


Isnin, 24 September 2012

WAKTU TERBAIK MENGAMBIL SUPLEMEN

Assalamualaikum, salam sejahtera..

Mungkin ramai antara kita yang tertanya-tanya bilakah waktu yang paling berkesan untuk mengambil sebarang vitamin atau suplemen. Bolehkah vitamin di ambil pada bila2 masa, dan bolehkah vitamin di ambil semasa perut kosong? Jom baca...


Waktu terbaik mengambil suplemen biasanya sesudah makan kerana penyerapan suplemen akan jadi lebih jika di combine kan bersama makanan.

Vitamin dengan formula pelepasan masa pula perlu diambil bersama-sama makanan kerana nutrientnya akan dilepaskan masa demi masa (jam demi jam).Makanan dalam sistem akan memperlahankan perjalanannya oleh itu ia akan lebih cepat diserap di kawasan dalam gastrointestinal yg mana penyerapannya lebih baik.

Vitamin dan mineral pula bekerja dengan lebih berkesan apabila ia diambil pada sela waktu yang sama sepanjang hari.

Vitamin larut air terutamanya B complex dan vitamin C akan cepat tersingkir dari tubuh, dan membahagikan  dos kepada 3 bahagian setiap hari after meal akan memberi anda peluang terbaik untuk mengekalkan levelnya dalam sistem. Mineral adalah penting untuk penyerapan vitamin yg baik, oleh itu harus dipastikan ia di ambil bersama-sama.

Aturan yang di cadangkan:

Vitamin A, D dan E( larut lemak)- ambil secara tetap bersama-sama makanan

Zat besi - semasa perut kosong ( walaupun akan menyebabkan loya pd sesetengah orang- ambil dengan makanan)

Kalsium - dos yg tinggi boleh di ambil waktu malam atau between meal. Penyerapan kalsium lebih baik jika di ambil bersama2 nutrien, oleh itu ambil bersama makanan lebih efektif.

Zinc - di ambil bersama-sama makanan

B complex - waktu pagi untuk kesan hebat; juga efektif pada waktu2 lain.

Vitamin C - sgt berkesan di ambil with meals, juga sesuai jika perut jenis sensitif dan berasid. Pengambilan di waktu pagi akan meningkatkan energy level dan lebih kurang terdedah dengan persekitaran beradikal bebas.

Magnesium- supaya mudah tidur, elok di ambil waktu malam

Multivitamin, antioksidan, mineral - bila2 masa pun sesuai dan selamat.

Time release suplemen - ambil bersama2 hidangan utama

Sabtu, 22 September 2012

VITA-LEA IRON FORMULA : MULTIVITAMIN TERBAIK UNTUK ANDA!

Assalamualaikum, salam sihat semua..

Pernahkah anda terfikir, daripada mana perkataan ''vitamin'' berasal?? Saya sendiri pun tak pernah terfikir. Dolu2 matapelajaran sains, cikgu tak penah cakap pun dari mana perkataan tu berasal. Nak tahu? Ini semua ada kaitan dengan Vita-lea. :))

Vita-lea Shaklee adalah multivitamin dan mineral yg pertama di cipta di dunia. Asalnya dikenali sebagai "Vitalize-Mineral" dan disingkatkan sebutan kepada "vita-min". Perkataan vitamin yg disebut kini asalnya dari Shaklee.


Rupabentuk yg asal adalah cecair (90 tahun dahulu) kini berubah kepada bentuk tablet. Keistimewaan Vita-lea ini ialah ia mengandungi 30 nutrisi harian lengkap, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasi secara komprehensif dan sangat seimbang.

Tablet ini disaluti dengan serbuk nutrisi-spirulina, menerusi kaedah "eksplo-tab". Vita-lea juga merupakan tablet paling pantas dalam dunia yg terlarut dalam air dan tubuh manusia.. Mineral yg terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

Ujian klinikal telah membuktikan pengambilan Vita-lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.

Vita-lea telah dipilih sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN oleh Center For Science di Amerika Syarikat di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Manfaat Utama:
1. Menambah tenaga segera
Memberi tenaga, kecergasan tubuh, kekuatan mental, membantu memori, fokus dalam aspek pembelajaran dan kerja seharian.

2. Pelengkap nutrisi
Sesuai untuk mereka yg mengamalkan diet tak seimbang, golongan vegetarian dan pesakit anemia.

3. Keupayaan produktif
Penting untuk kanak-kanak dan remaja yg sedang membesar

4.Metabolisme
Sangat membantu dalam stimulasi metabolisme dan melambatkan proses penuaan

5. Elemen penting pada sel tubuh
Menyediakan asas nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta menjaga kesihatan tiroid.

6. Melindungi organ
Melindungi fungsi buah pinggang dan hati.

Apa yang terkandung di dalam satu tablet Vita-lea

  • Vita A
  • Vita D
  • Vita E
  • Vita C
  • Asid folik
  • Vita B1
  • Vita B2
  • Vita B3
  • Vita B6
  • Vita B12
  • Biotin
  • Vita B5
  • Kalsium 
  • Fosforus
  • Iodin
  • Zat besi (Iron)
  • Magnesium
  • Copper
  • Zink

Ingin dapatkan kebaikan semua vitamin dalam satu? Vita-lea adalah jawapannya!!

Anda juga boleh dapatkan Vita-lea dalam Set Optima, Set Menyusu, Set Berpantang, Set Kurus, dan Set Kehamilan.

Harga runcit Vita-lea adalah RM88.75 untuk 120 biji (WM) dan RM 93.75 (EM).

Order / pertanyaan:
Suhaila 013-2369434
fb: facebook.com/su.annajah
emel: butik.annajah@gmail.com

VIVIX SHAKLEE - PRODUK ANTI-PENUAAN TERBAIK!

Assalamualaikum, salam bahagia..

Hari ni nak cerita tentang Vivix Shaklee. Vivix? Ape bende tu? Nak tengok rupa Vivix? Ini dia..
Cantik kan botolnya? Mari mari berkenalan dengan Vivix.

Vivix merupakan supplemen revolusionari anti-penuaan  dalam pertarungan melawan penuaan pada tahap sel. Ia di bangunkan  selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee, Syarikat no.1 supplemen makanan di Amerika.

Dalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan impak kepada empat mekanisma penting penuaan pada tahap selular.

4 Mekanisma Penuaan Pada Tahap Sellular (sel)

1. Kerosakan DNA
Setiap hari, sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan2 ini merosakkan pangkalan data genetik, menghasilkan satu "typo" (kesilapan dari yg asal) yg akan mengganggu fungsi sel dan panjang umur. Vivix melindungi dan memperbaiki sellular DNA.

2. Pengawalan genetik
Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur pada tahap sellular.

Di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru menunjukkan ramuan Vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.

3. Pengeluaran tenaga yang kian menurun oleh sel-sel.
Mitochondria (penjana tenaga) di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila mitochondria menurun fungsi sel turut menurun.

Ramuan Vivix menggalakkan  biogenesis (pembentukan baru) mitokondria untuk meningkatkan  tahap tenaga di dalam sel.

4. Penimbunan protein AGE
Penimbunan berlebihan protein AGE (Advanced Glycation End Products) boleh menyebabkan kerosakan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.

Ramuan Vivix adalah 10kali lebih kuat dari resveratrol (kandungan unik dalam anggur muscadine) untuk melambatkan pembentukan protein AGE.

Ramuan utama Vivix
Muscadine grape (anggur muscadine)
~Anggur liar yg mempunyai 20 kromosom; yg  menyediakan lebih byk faedah kesihatan, fungsi imun lebih tinggi dan  sifat antioksidan yg lebih kukuh.

~Kandungan asid ellagik yang tinggi; iaitu satu phyto-nutrient yang  tidak dijumpai dalam anggur lain, yg menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria.

Purple Carrot
~ Sumber terbaik vitamin A, mengandungi fitokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenses.

~Mengandungi antosianin- antioksidan yg juga mempunyai fungsi sebagai anti-radang, anti-mikrobial, anti-kanser, mempunyai kesan pada saluran darah, platlet, dan lipoprotein  yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.

~Asid klorogenik bertanggungjawab mengurangkan  diabetes yg dikaitkan dengan pengambilan kopi.

Elderberry (Sambucus niagra)
~Mengubati simptom flu terutama influenza. Kandungan flavonoids di dalamnya mempunyai ciri2 antioksidan yg kuat, mengukuhkan sistem imun melawan  jangkitan virus dan bakteria. Juga kaya dengan antosianin.

Polygonum cuspidatum (knotweed jepun)
~Sumber komersial resveratrol dengan fungsi melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet, mengurangkan berat badan.

Oleh itu, Vivix sangat sesuai untuk diambil oleh semua keadaan /jenis pesakit seperti:
  • warga emas
  • wanita menopous / lelaki andropous
  • pengidap kanser dan tumor
  • lumpuh akibat stroke
  • pesakit diabetes
  • pesakit jantung
  • pesakit darah tinggi
  • gout
  • asthma, alergik, flu
  • sinusitis
  • bronkitis
  • perokok
  • hepatitis
  • ulser perut / gastrik
  • kolesterol tinggi
  • batu karang
  • penyakit saraf dan mental
  • migrain
  • parkinson, nyanyuk
  • masalah kulit dan rambut
  • meningkatkan kecantikan
  • masalah kesuburan
  • pembedahan
  • masalah mata dan penglihatan
  • antipenuaan
  • masalah lelaki (mati pucuk, prostat, mandul, frigidity/kurang nafsu)
  • masalah wanita (keputihan, kemandulan, cysts, fibroid)
  • penyakit kelamin
  • sebelum, selepas pembedahan / sewaktu rawatan


Jika anda atau ahli keluarga anda, mempunyai masalah berkaitan seperti di atas, atau ingin meningkatkan tahap kesihatan terutama kepada warga emas termasuk ibu bapa anda, berilah mereka kebaikan Vivix yg terbukti berkesan.

Nantikan testimoni pengguna Vivix yang telah merasai kebaikannya. Dapatkan sekarang!!

Ooopss!! Rupa-rupanya Ayu Raudhah yg cantik tu juga mengamalkan Vivix Shaklee. KLIK SINI UNTUK BACA.

Jangan teragak-agak untuk hubungi saya:
Suhaila 013-2369434
fb: www.facebook.com/su.annajah
emel: butik.annajah@gmail.com

Jumaat, 21 September 2012

TESTIMONI MEAL SHAKES





TESTIMONI TURUN BERAT BADAN DENGAN SHAKLEE

Assalamualaikum, salam bahagia..

Saya nak share kan testimoni antara mereka yang dah berjaya turun berat badan dengan pengambilan suplemen Shaklee secara konsisten.









Ramai lagi yang dah berjaya. Anda kena cuba dahulu, sabar dengan healing crisis yg mungkin berlaku, ikut panduan yang di tetapkan, InsyaAllah anda akan berjaya.

Pertanyaan tentang set penurunan berat badan / konsultasi:
Suhaila 013-2369434
fb: facebook.com/su.annajah
emel: butik.annajah@gmail.com

VITA-E COMPLEX IMPROVED FORMULA- WITH GRAPE SEED EXTRACT



Kebaikan ekstrak biji anggur

1. Mengandungi bioflavonoids yang menguat dan melindungi sel hidup dalam tubuh.

2. Bahan aktifnya adalah procyanidin

3. Super anti-oksidan iaitu 20-50 kali lebih efektif berbanding antioksidan biasa seperti vitamin E, vitamin C, dan beta carotene.

4. Ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai manfaat kesihatan , mengandungi bahan2 seperti protein, karbohidrat dan lipids (lemak baik).

5. Anti penuaan
Procyanidins  dalam biji anggur yang membantu melindungi tubuh daripada penuaan pramasa dengan cara meningkatkan level vitamin C dan menyingkirkan toksin daripada tubuh.

Procyanidins akan mengikat dengan kolagen dalam tubuh untuk mempertingkatkan kesihatan sel kulit dan elasticity kulit menjadikan anda semakin remaja.

Procyanidins melindungi tubuh dari kerosakan akibat pendedahan terhadap cahaya matahari yg mana juga akan mencegah penuaan kulit pramasa.

Procyanidins juga memperbaiki penglihatan, memperbaiki kesihatan arteri, dan tisu tubuh (seperti jantung) dan fleksibeliti sendi. Ia membantu mencerahkan wajah, mempercepatkan baik pulih luka, menguatkan kapilari dan vena, yg mana akan memperbaiki sistem peredaran darah dan kesihatan jantung.

6. Anti inflammatory (anti pembengkakan), anti arthritic and anti allergic activities, memakan radikal bebas, menghalang kerosakan akibat sinar UV.

7. Anti-carsinogenic (anti kanser) dan agen anti-tumor

8. Resveratrol -secret ingredients dalam grape seed
Manfaat serupa procyanidins juga mempunyai keupayaan untuk membantu proses otak berjalan dengan efektif ( neuroprotectives capabilities).

Jadi, anda tidak perlu makan berbakul-bakul anggur, hanya dapatkan supplement high quality grape seed extract dari Shaklee yang ternyata selamat, berkesan, semulajadi dan disahkan Halal. 

Cuba sekali anda akan terasa perbezaannya. :))

Untuk order/ pertanyaan/ konsultasi cara pengambilan, hubungi:
Suhaila 013-2369434
fb: facebook.com/su.annajah
emel: butik.annajah@gmail.com

Khamis, 20 September 2012

VITAMIN IBU HAMIL : JOM SEMAK APA YANG IBU HAMIL PERLUKAN SEPANJANG KEHAMILAN

Assalamualaikum, salam sihat semua..

Persoalan tentang pemakanan sewaktu hamil kadang-kala menimbulkan keresahan kepada sesetengah ibu hamil. Jom ikuti beberapa fakta tentang pemakanan yang sepatutnya ibu hamil perlu dan mesti amalkan.

1. Makan untuk dua orang
Ini benar. Ibu hamil perlu dapatkan khasiat yg cukup untuk diri dan bayi di dalam kandungan. Kekurangan zat akan membawa masalah seperti penyakit jantung, diabetes, dan beberapa penyakit lain. Perlu diingat, kualiti makanan mesti lebih mendapat perhatian berbanding kuantitinya.

2. Jumlah kalori
Trimester 1 dan 2- antara 1800 hingga 2200 kalori setiap hari, bergantung kepada aktiviti harian yang anda lakukan.
Trimester 3- purata sehingga 2400 kalori setiap hari.

3. Muntah
70% wanita mengalaminya. Masalah ini biasanya akan berkurangan dalam minggu ke-12 hingga ke-14. Muntah terjadi kerana perut kosong. Kekerapan makan walau dalam jumlah yg sedikit dapat mengatasi masalah ini. Ambil makanan berkarbohidrat kompleks seperti nasi. Juga jus buah-buahan dan sup.

4. Vitamin tambahan
Asid folik (semasa 12 minggu pertama kehamilan) dan vitamin D (10mcg) sehari seperti yg dicadangkan oleh  UK Food Standard Agency.
Pengambilan vitamin C dan E boleh mengurangkan masalah pre-ekslampsia.
Kekurangan zat besi, zink dan kalsium berkait rapat dengan komplikasi yang mungkin berlaku sewaktu hamil, proses kelahiran dan selepas bersalin.

5. Makanan berisiko tinggi
Anda perlu elakkan:
-keju (lembut yg dihasilkan drpd susu kambing atau biri2). Keju keras atau separa masih boleh di makan.
-makanan mentah atau tidak dimasak sepenuhnya
-susu yg tidak dipasteur terlebih dahulu

6. Ikan yang perlu dielakkan
-ikan yg bersaiz besar kerana mengandungi kandungan merkuri yg tinggi, boleh merosakkan neurologikal bayi.
- ikan berminyak seperti salmon dan mackerel mengumpul dioxin yg boleh menyebabkan risiko kanser dan kegagalan saraf bayi.
-boleh makan 1-2 hidangan saja dalam seminggu sepanjang hamil

7. Hati
Hati mengandungi kuantiti vitamin A yang tinggi. Pengambilan vitamin A yang tinggi boleh memudaratkan bayi.

8. Protein
Ibu hamil memerlukan tambahan 6gm protein setiap hari. Sumber protein ialah kekacang, produk berasaskan soya, roti, pasta dan sebagainya.

9. Kafein
UK Food Standards Agency menyatakan bahawa ibu hamil hanya boleh mengambil kafein tidak lebih drpd 300mcg sehari. (purata 4 cawan kopi, 6 cawan teh atau 8 tin minuman berkarbonat).
Pengambilan kafein berlebihan semasa hamil boleh menyebabkan keguguran atau bayi dilahirkan kurang berat badan.

10. Makanan berempah dan proses kelahiran
Sebenarnya, makanan berempah hanya berupaya meransang perut dan usus besar untuk sakit dan seterusnya dapat memulakan kontraksi.

11. Sembelit
Semasa hamil, usus tidak dapat berfungsi secara normal. Oleh sebab itu makanan dan air diserap lebih daripada biasa hingga menyebabkan najis menjadi keras.
Minumlah lebih banyak air dan makan makanan berserat tinggi seperti buah-buahan dan sayur-sayuran.

12. Zink dan kelahiran pramatang
Kekurangan zink boleh menyebabkan kelahiran pramatang. Makanlah 1 atau 2 hidangan daging merah atau makanan laut seminggu sekali bagi pengambilan zink yg mencukupi. Jika tidak makan daging, 15mcg zink tambahan dapat membantu namun perlu dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.

13. Berat badan
Kenaikan berat badan mendadak terutama di akhir kehamilan perlu di awasi. Kandungan air berlebihan dikhuatiri menjurus kepada masalah pre-eksklampsia.
Jumlah kenaikan berat badan berbeza antara wanita hamil berdasarkan faktor ketinggian, diet pemakanan, metabolisme dan jenis aktiviti yang di jalankan.
Purata kenaikan yg disyorkan ialah antara 10kg-13kg dalam tempoh 40 minggu.

14. Bayi dengan IQ tinggi
Untuk mendapatkan bayi ber IQ tinggi, anda digalakkan mengambil makanan yg kaya dengan asid lemak seperti kekacang dan ikan.
Choline dalam B kompleks juga terdapat dalam telur, ikan, daging, kekacang dapat meransang otak bayi.

Makanan berkhasiat sememangnya diperlukan sepanjang hamil dan amat penting terutamanya dalam trimester pertama kerana ketika ini, otak, sistem kardiovaskular dan sarafnya sedang berkembang.

sumber: Pa&Ma

Shaklee menyediakan keperluan ibu hamil secara lengkap mengikut trimester. Jom berkenalan dengan setiap satunya!!

Set J1 (Trimester 1)
Vitalea, B complex, Vitamin C, Ostematrix, ESP

Set J2 (Trimester 2 & 3)
Vitalea, B complex, Vitamin C, Ostematrix, Omega Guard, ESP

Vitalea
Multivitamin dan mineral pertama yang dicipta di dunia.
Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi lengkap harian yang di ekstrak daripada sayuran dan buahan, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA.
Sebagai pelengkap nutrisi ibu hamil.

B Complex
Mengandungi 8  komponen penting vitamin B termasuk folik asid dan choline yang penting untuk perkembangan saraf tunjang dan otak bayi.
Mencegah anemia dengan membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi.

Vitamin C
Setiap tablet mengandungi 500mg vitamin C, 120mg bioflavonoid.
Antioksidan berkuasa yang membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman.
Sebagai agen anti radang, memperbaiki keadaan gusi berdarah semasa hamil.

Ostematrix
Sumber kalsium unik yang dilengkapi magnesium, fosforus, vitamin D, zinc, kuprum, manganese dan boron.
Kekurangan kalsium semasa hamil akan menyebabkan kerapuhan tulang dalam jangka panjang kerana bayi turut menyerap kalsium daripada ibu.
Penyerapan Ostematrix pada kadar 99%.

Omega Guard
Minyak ikan terbaik yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.
Satu sajian membekalkan 905mg asid lemak omega-3 EPA dan DHA.
Sangat penting dalam membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori.
Penting pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin dalam kandungan. Susu ibu mengandungi DHA yang tinggi yang berfungsi meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran.

ESP
Soya non-GMO sebagai sumber protein yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Turut mengandungi 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
Penting dalam pembentukan organ dan tisu dalam badan, sumber tenaga, meransang fungsi psikologi dan baik untuk hormon.

Tunggu apa lagi, jom dapatkan sekarang. Pemakanan sihat sejak awal kehamilan sangat penting. Berikan yg terbaik untuk bayi anda. Pilih yg semulajadi, selamat, dan Halal.

Order/ maklumat lanjut/ konsultasi:
Suhaila 013-2369434
fb: facebook.com/su.annajah
emel: butik.annajah@gmail.com

Selasa, 18 September 2012

ALAHAN SUSU LEMBU BAWA PADAH

Assalamualaikum, salam sejahtera.

Susu lembu mengandungi lebih kurang 30 jenis kumpula protein yang berupaya menyebabkan tindak balas alahan. Selain protein, terdapat beberapa lagi komponen zat dalam susu lembu antaranya adalah air, karbohidrat (laktosa), garam galian, lemak dan beberapa lagi bahan lain.

Alahan protein susu lembu (APSL) berlaku apabila sistem pertahanan tubuh bertindak balas dengan  protein susu lembu. Dianggarkan antara 2-3% kanak2 dilaporkan mengalami APSL. Tindakbalasnya pula berbeza antara kanak2 yg lain. Secara umum, masalah ini boleh mengakibatkan komplikasi kepada kesihatan kulit, usus dan sistem pernafasan kanak2. Jika anak mengalami alahan teruk namun pemberian susu tidak dihentikan, ini boleh mengundang maut.

Punca alahan berlaku

  1. Faktor keturunan- anak menerima alahan daripada sama ada ibu, bapa atau kedua2nya sekali. Jika ada sejarah alahan dalam keluarga, pastikan bayi diberi susu badan sejak lahir.
  2. Pendedahan terlalu awal kepada susu lembu- pemberian pada peringkat awal kelahiran boleh menyebabkan si anak mendapat reaksi alahan.
Alternatif kepada susu lembu
Menurut Dr. Willian McLean, profesor klinikal di Jabatan Pediatrik, Ohio State Universiti dan ahli Persatuan Pemakanan Klinikal Amerika, tiada ubat untuk mengelakkan alahan ini. Perkara yang perlu dilakukan untuk mengelak alahan ialah menggantikan susu lembu dengan rumusan lain seperti susu berasaskan soya.

Soya ganti susu lembu
Khasiat dan manfaat yang diterima daripada rumusan berasaskan soya  adalah sama dengan rumusan berasaskan lembu.
  • Semua protein dan asid amino yg diperlukan bayi dan kanak2 untuk pertumbuhan dan perkembangan adalah sama
Rumusan berasaskan soya bukanlah pengganti kepada susu lembu tetapi boleh dijadikan alternatif bagi ibu bapa yg inginkan  sumber pemakanan sihat untuk anak-anak mereka.

Sumber: Pa&Ma Mei 2009

TANDA-TANDA AWAL TUBUH KITA PERLU MAKANAN TAMBAHAN

Assalamualaikum, salam sihat semua..

Hari ni  tanak membebel.. meh buat kuiz ni.. Jawab jujur naa... tamau bohong ;P

Adakah anda

  1. ada jerawat di muka / badan?
  2. berat badan berlebihan 
  3. kurang berat badan
  4. sering demam/ batuk / selesema (sebulan sekali mesti kena)
  5. sering stress
  6. selalu sakit kepala atau migrain
  7. sakit-sakit sendi
  8. kelemumur
  9. takde selera makan
  10. selalu pening2 rasa macam nak pitam
  11. sengugut
  12. kulit berjeragat / tetua / nampak berkedut di beberapa bahagian
  13. gusi berdarah
  14. mulut berbau
  15. bersin / hidung berair waktu pagi atau malam
  16. sesak nafas
  17. sembelit
  18. gastrik
  19. cirit birit
  20. ada kencing manis atau kolesterol berlebihan
  21. kencing tak lawas
  22. kencing kotor
  23. batu karang
  24. resah gelisah, selalu hilang fokus
  25. susah nak tidur malam
  26. cepat penat, lesu, letih
  27. kulit kusam, tak bermaya, tak sekata
  28. masalah bau badan
  29. rambut beruban
  30. rambut gugur
  31. kuku tak sihat, berbintik putih, bergerigi
  32. sakit mata
  33. keputihan
  34. PMS teruk
  35. haid tak regular, tiada haid dalam tempoh yg lama, sukar hamil
  36. cepat marah
  37. luka lambat sembuh, parut lambat hilang
  38. kerap masuk angin
  39. sibuk sampai tak sempat nak makan
  40. rambut kering, bercabang
Jika anda jawab YA pada mana2 nombor, anda memang perlukan makanan tambahan. Sebab kita tak tahu mana satu vitamin / zat yang kurang atau berlebihan dalam tubuh kita. Suplemen hanya membantu anda mengimbangi keperluan tubuh, tidak ada kesan sampingan jika anda mengamalkan pengambilan suplemen secara konsisten. Shaklee adalah semulajadi dari alam, selamat, berkesan dan Halal. 

Hubungi saya untuk konsultasi / order:
Su: 013-2369434
fb: su.annajah
emel: butik.annajah@gmail.com

Isnin, 17 September 2012

ZINC COMPLEX DAN KESUBURAN LELAKI

Assalamualaikum, salam bahagia..

Masalah kesuburan atau gagal hamil sering dikaitkan dengan wanita. Ramai yang melupakan bahawa lelaki turut menyumbang kepada masalah ini. 40% 'male infertelity' terjadi dalam keseluruhan masalah kesuburan.


Segelintir daripada masalah kesuburan lelaki penyebabnya ialah hypospasdia (penis tidak terbentuk secara normal), testis yang tidak turun (undescended testical) dan kegagalan ereksi tetapi kebanyak kes agak sukar dijelaskan sebabnya.

Punca
Ia selalu dikaitkan dengan sperma yang tidak normal , hidup sperma yang terlalu singkat dan terdapat masalah dengan ejakulasi.

Sebab kenapa ketidaknormalan ini berlaku adalah kerana:

  • terdapat radang pada testis
  • terdapat masalah salur vena yang membengkak pada testis
  • testis yang tidak membentuk dengan normal
Sebab kenapa sperma terlalu sedikit atau tiada sperma langsung mungkin berkaitan dengan masalah berikut:
  • terdapat unsur genetik tidak normal
  • kegunaan alkohol, rokok dan dadah
  • pernah mengidap penyakit beguk
  • hormon yang tidak normal
  • terdedah kepada bahan kimia beracun
  • terdedah pada radiasi berlebihan
  • salur testis tersumbat disebabkan jangkitan kuman
  • memakai seluar yang terlalu ketat
Sebab ejakulasi yang menghalang sperma ke dalam faraj wanita
  • ejakulasi tidak matang- terlalu cepat
  • ejakulasi terbalik - air mani termasuk balik ke dalam pundi kencing
  • masalah ereksi
  • komplikasi dari surgeri atau radiasi
sperm count

sperm morphology


sperm motility

Diagnosa
  • ujian analisa air mani
  • ujian darah untuk melihat tanda jangkitan dan masalah hormon
  • kultur cecair dari penis untuk melihat sebarang unsur infeksi
Rawatan
Rawatan ubat biasanya tidak memberi hasil yang memuaskan.
Kaedah yang digunakan untuk membolehkan isteri hamil ialah IUI dan ICSI.


Kaitan zinc dan kesuburan lelaki
Zinc adalah suatu khazanah lelaki. Zinc di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Defisiensi yg serius akan menyebabkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yg kecil atau pincang pada testikal, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra-matang dan gugur rambut. Oleh yang demikian, zink sangat diperlukan dari remaja hingga ke umur tua.

Zinc Complex Shaklee

  1. Di rumus dari zink glukonat semulajadi bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium serbuk alfalfa supaya lebih mudah diserap oleh tubuh kita
  2. Sesuai untuk pengambilan jangka panjang
  3. Berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh
Manfaat utama:
Mengaktifkan 200 jenis enzim- bergabung dengan DNA, RNA dan protein untuk meransang regenerasi sel.

Membentuk kolagen- membantu pembentukan kolagen dan pertumbuhan dan perkembangan kulit, kuku dan organ

Memperbaiki masalah prostat- melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuh benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing.

Kemampuan seks lelaki- pengambilan jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma.

Ovulasi wanita- penting dalam wanita untuk ovulasi dan membantu penguncupan uterus mengembalikan daya ketahanannya.

Mempercepat pemulihan luka- luka dalaman dan luaran, selepas pembedahan, melahirkan, memperbaiki alergi dan bintik kulit. Hanya hancurkan dan taburkan pada luka.

Memperbaiki diabetes- membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin

Memperbaiki radang kulit- acne dan jerawat dapat di perbaiki dengan pengambilan 4-8 tablet

Bintik putih di kuku
Tanda bintik putih di kuku  adalah tanda2 kekurangan zinc, yg boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, luka lambat sembuh, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan atau hilang daya penglihatan.

Untuk maklumat lanjut / order, hubungi:
Su 013-2369434
fb: facebook.com/su.annajah
emel: butik.annajah@gmail.com

Sabtu, 15 September 2012

VITAMIN C DR. HOLLAND?? KE VITAMIN C SHAKLEE...??

KECOH!! MEMANG KECOH!!!

Assalamualaikum, salam sabtu..sunyi sepi facebook hari ni..membebel kat blog ok tak?? hahaha..

Bukan pasal ape..pasal "vitamin C organik" yg sangat hangat di perkatakan di facebook tu...Soalannya wujud ke vitamin C organik tu? Jawapannya, aah memang wujud. Mungkin brand lain yang bukan Shaklee, yg kesannya pun tak hebat sgt ......kot? :p

Tapi yang hangat di facebook sekarang ialah vitamin Dr. Holland.. Ini yang lawak!! Dekat grup2 Shaklee mmg topik ni la yang hangat. Ramai betul yang jual 'vitamin C organik' tu ye.. yang beli pun ramai jugak.. padahal kalau beli dengan Shaklee tidak la semahal tu..

Apa beza vitamin C organik Dr. Holland dengan Vitamin C Shaklee??

Jawapannya: TAK ADA BEZA. Sebab 'vitamin c organik' yg Dr. Holland punya kononnya tu memang Vitamin C Shaklee.

BUKTI???
Meh tengok gambo ni..

Ini botol Vita-C Shaklee..Nampak tak ke kreatifan diorg mengambil nama Dr. Holland tu??? Lawak kan??


Ini pulak gambar saya amek dari salah sorng penjual vit c organik tu.. tak lama kena suspend la diorg nih.

Ini pun gambar saya amek dr penjual tu..yg musykil nape tak tunjuk terang2 label kat botol tu..

Rupa bentuk memang sebijik sejibak, explanation pun sama..huhu. Saya bukan ape, meniaga biarla ikhlas dan jujur. Tak kaya mana kalau buat kerja macam tu. Kalau kaya pun belum tentu berkat. Sebab banyak menipu.. menipu syarikat (kalau penjual tu agen Shaklee), menipu pembeli (harga cekik darah). Sendiri mau ingat la kan? 

Pembongkaran ini bukan sebab dengki, jauh sekali dengan niat untuk menutup periuk nasi orang lain. Cuma fikirlah, kita sama2 meniaga, cari makan.. bukan besar mana pun pasaran kita dalam Malaysia ni je. Pusing2 jumpa muka tu jugak. Kalau terbertembung kan dah malu sebab pernah menipu???

Meniaga bukan boleh main suka2..sebenarnya ada hukum yg kena kita ikut. Baca je lah kat link ustaz Zaharuddin kat tepi belah kanan tu ------------------------------------------------->>>>>>

Suka2 jugak (sebab duit kan?) tapi di akhirat kita bertanggungjawab atas perbuatan kita sendiri..Wallahua'lam.

**Jika ada antara yg membaca ni dah terjebak..kembalilah ke pangkal jalan...

-pesanan ikhlas sesama Muslim...

OOOPSSS by the way, harga runcit sebotol Vitamin C Shaklee cuma RM92.50 (WM) ada 180 biji. Harga ahli mestilah murah lagi.. 

Nak order vitamin C order je dengan pengedar berdaftar yg sah ye. 
Su:013-2369434
fb: facebook.com/su.annajah
emel: butik.annajah@gmail.com




Jumaat, 14 September 2012

TESTIMONI SET BERPANTANG SHAKLEE

Assalamualaikum, salam sejahtera..

Tahniah kepada kawan2 yang baru je selamat melahirkan cahaya mata. Memang berjangkit-jangkit rasanya setiap hari ada je kengkawan yang announce dapat baby baru. Alhamdulillah..rezeki dari Allah.

Teringat pula masa saya berpantang tahun lepas, belum join Shaklee lagi. Persiapan nk bersalin mcm biasa la, beli set bersalin yg glamer, tak mau yg cikai2 punya tu. Siap beli tungku herba bagai. Alih2 lepas bersalin, anak kuning. Lama jugak tp tak la sampai kena tahan ward. Cuma setiap hari ulang alik amek darah kat klinik. Nurse ngn doktor pun ada pesan, jamu2 jangan makan sebab paru2 baby belum kuat dan matang untuk terima benda2 macam tu, pastu takut kuning tu naik tinggi la. Penyudahnya set bersalin tu tak di usik langsung. Menyesal beli. Sangat membazir.. Tngku tu pun tak usik sebab pakai tungku keras berat mak mertua punya.

Jadi, ada baiknyalah kalau berpantang ambil set bersalin Shaklee. Takde herba cuma vitamin2 seperti B compleks, Vitamin C, Vitalea dan Zink untuk membantu mempercepatkan penyembuhan luka, mengurangkan keguguran rambut dan sebagainya.

Ramai yang dah cuba dan Alhamdulillah, rata2 menyukai perbezaannya. Tubuh jadi segar, dan boleh bergerak cergas seawal seminggu.

Jom kita ikuti beberapa pendapat pengguna Set berpantang Shaklee...

"Sedikit perkongsian dari pengalaman sendiri, kedua2 anak pertama dan kedua saya dulu kena jaundice yang agak tinggi. Doktor cakap sebab jenis darah ibu dan anak O+ve, jadi memang tak dapat elak, kuning memang tinggi. N masa tu saya belum consume Shaklee lagi. Alhamdulillah dipertemukan dengan Shaklee selepas anak kedua berumur 9 bulan sbb susu dah start drop masa tu.Sangat puas hati sebab susu tak putus sampai berjaya bf 2nd baby untill umo 2yo. So saya continue Shaklee sampai pregnant anak ke-3, bersalin anak ke 3 Alhamdulillah kali ni anak langsung tak kena jaundice sebab set 3M tu (alfalfa saya ambil slps sebulan) bantu produce susu yg byk. jadi, baby minum banyak dan cepat, cepat buang air...Alhamdulillah :-)" -Yana Fandi

"Alhamdulillah, sejak amalkan set berpantang Shaklee ni, badan memang rasa cergas aje.. Semalam genap sebulan dah drive kereta gi klinik untuk check up saya dan baby..terkejut doktor dan nurse kat klinik kesihatan tu, diorang kata masa jumpa saya macam orang tak berpantang aje..Masa 1st baby dulu dah sebulan pun rasa macam tak larat sangat nak berjalan..terbaikla produk ni.."- Nurhida Nabir

"Saya baru habis pantang, selama 40 hari makan set pantang tu, start 3rd day saya dah bertenaga dan 2nd week saya dah wat keje umah walaupun bersalin c-zer. dan yang penting malam2 nak berjaga untuk baby takde hal punye sentiasa bertenaga, bila siang tak ngantuk pun...tapi rasanya kena makan ngan oste la sebab saya sembelit masa pantang tu..heheh"- Sakeena Syful

"Nak Share..amek set pantang hari ke-7, memang best. Jahitan c-zer dah sembuh dan cantik dalam masa sebulan (Dr O&G siap tanya apa petua)...stok untuk baby pun banyak..berat baby naik 900g sebulan...dan yang best berat badan turun 10kg masa pantang..nak continue set BF plak pas ni.."- Zakiah Hamzah





Dan ramai lagilah yang berpuas hati, kalau tak takkan artis pun ambil set berpantang Shaklee kan? Artis mane? Jeng..jeng..jeng.. tunggu entry seterusnya..

So, apa tunggu lagi, kalau anda bakal melahirkan cahaya mata tak lama lagi, sediakan diri anda seawal2nya sebelum bersalin untuk mengelak jaundice, kekeringan susu dan sebagainya.

Hubungi saya untuk dapatkan set anda dengan harga istimewa ;))
Su: 013-2369434
fb: facebook.com/su.annajah
emel: butik.annajah@gmail.com


KEAHLIAN SHAKLEE :CARA MUDAH BUAT DUIT DARI RUMAH

Assalamualaikum, salam bahagia semua..

Alhamdulillah, syukur kepada Allah.. hari ini hari gaji!! Eh, duduk rumah pun dapat gaji? Mestilah, siapa nak bagi kalau bukan Shaklee..hehe.. Syukur Alhamdulillah.. Sebenarnya saya sendiri pun mcm tak percaya yg saya boleh dapat duit dengan jual Shaklee.. Mana taknya, saya baru join Shaklee bulan 6, ini bulan ke-2 bonus saya masuk. Walaupun tak banyak mana, tapi cukup untuk menampung lompang2 poket saya. Dan saya sangat yakin angka ini akan bertambah dari bulan ke bulan!!

Saya suri rumah sepenuh masa setelah berhempas pulas cari keje tak dapat2. Tibe2 seorang hamba Allah yg baik hati iaitu upline sy,offer saya jual Shaklee.. Saya ok je, sambil tolong2 dia boleh topup income jual baju yg tak seberapa. Di pendekkan cerita saya pun jadi ahli. Memula makan sendiri. Adalah promot2 jugak melalui facebook. Pastu makin ramai yg tanya2. Siap nak ambil fullset set menyusu lagi. Saya semakin semangat.

Apa yang saya dapat dengan jadi ahli? Baaanyaakkk sangat!!!!
1. Beli barang dengan harga ahli, kumpul UV, tiap2 bulan bonus masuk (berdasarkan kiraan dan percent)
2. 1-1 coaching. Upline sentiasa guide macam mana nak start, macam mana nak buat, etc.
3. Dapat baaanyakk ilmu. Secara langsung dan tak langsung. Ilmu kesihatan, ilmu perniagaan, ilmu communication, ilmu bersosial, ilmu agama pun dapat tau..jangan tak caye..
4. Dapat raaammaaiiii kawan. Best!!
5. Dapat kenal dengan orang2 hebat iaitu upline dan super2 upline yg tak jemu2 bg dorongan, motivasi. Di bawah Euphoria ada 4 ke 5 orang pangkat Masters yg saya kenal.. hebat2 diorg nih..
6. InsyaAllah akan dapat bonus kereta dan bonus convention sekali. Amiinn..

Bagaimana nak jadi ahli? Ada beberapa pilihan:
1.Dengan bermodalkan RM75 termasuk kos pengeposan oppurtunity kit, anda boleh bergelar Shaklee Independent Distributor di bawah saya.
2. Membeli 2 botol Vivix anda dapat free membership
3. Membeli 3 kotak Collagen powder anda dapat free membership
4. Membeli mana-mana produk dengan kiraan UV sebanyak 200uv (lebih kurang RM680 harga barang) juga anda layak dapat free membership.

Mudahkan???

Sememangnya mudah buat bisness dengan Shaklee. Tak perlu pinjam loan untuk jadi ahli, cuma RM75 sahaja!!

Apa yang anda dapat sebaik menjadi ahli di bawah saya?
1. Boleh terus mempromosikan produk
2. Anda akan di 'add' masuk ke grup jutawan2 Shaklee hebat tadi
3. Bimbingan berterusan dari saya dan upline sehingga kita sama2 berjaya mencapai Masters InsyaAllah.
4. Boleh dapat bonus seawal bulan pertama jika anda membuat belian (dengan ID anda) melebihi 150uv dan keatas.

11 Sebab kenapa saya pilih Shaklee dan kenapa anda pun mesti pilih Shaklee

1. Penghantaran disediakan oleh syarikat jika nak courier pada customer kita.

2. Vitamin ini berkualiti, tahan lama utk sebotol dan harga reasonable.

3. Ia MUDAH DAPAT REPEAT ORDER. SANGAT MUDAH!

4. Vitamin ini mudah nampak kesan apabila customer rajin minum air.

5. Masa yang fleksible.

6. Bonus dia selari dengan usaha kita. Biz ni bukan head hunter. Oleh kerana itu mempunyai downline sahaja tak memberi apa2 manfaat. Ada sesetngah biz, dapat downline dapat bonus , maka ini dinamakan head hunter. Tapi Shaklee bukan.

7. Saya yang tentukan bonus saya. Maka saya kena rajin sebab saya nak beri banyak pada keluarga dan ummah.

8. Ia dah terkenal maka senang nak promote.

9. Dah ramai yang buat? Oh itu petanda bagus sebab saya tak penat nak terang Shaklee punya background. Ramai aje yang dah tahu. Ia lebih mudah. Nelayan yang ramai pun tak boleh nak sebabkan ikan dilaut kehabisan. Sama lah kita yang berniaga. Customer ni berjuta. Setiap kita mempunyai circle of friends kita sendiri.

10. Saya suka sebab vitamin ni buat saya muda, sihat dan ceria! So saya nak share kan manfaat vitamin ni pada ramai diluar sana.

11. Online saya tak perlu berdepan dengan muka customer!



Dalam Shaklee, bisness ini adalah bisness anda sendiri. Anda buat anda dapat. Tidak ada kena mengena dengan upline dan tidak ada istilah 'mengkayakan upline'. Upline tak gerak itu masalah dia, yg penting kita usaha untuk mencapai apa yang kita mahukan.

Saya tahu ramai surirumah yang terumbang ambing, tak ada hala tuju. Saya cuma fikirkan masa depan saya dan anak2. Semua boleh berlaku kan? Kita usaha Allah menentukan. Kalau anda bertekad untuk membantu keluarga, begitu juga saya. Saya dah pilih jalan ini dan saya puas hati.

Anda?? Tentukanlah sendiri...

"Sesiapa yang bertaqwa, Allah tunjukkan kepadanya jalan keluar daripada kesulitan dan Allah akan memberi rezeki dengan jalan yang tidak disangka-sangka"- Surah At-Talaaq:2-3

Hubungi saya tanpa was2:
Su 013-2369434
fb: www.facebook.com/su.annajah
emel: butik.annajah@gmail.com




Khamis, 13 September 2012

PROGRAM DIET SHAKLEE- CARA KURUS DENGAN CEPAT DAN SELAMAT

Assalamualaikum..salam sihat semua..

Menjadi kurus mungkin idaman kebanyakan orang. Walaupun kurus tidak bermakna sihat, sekurang-kurangnya risiko berpenyakit tiga serangkai (jantung, kencing manis, buah pinggang) dapat dikurangkan setidak-tidaknya hingga 50%.

Tahukah kita bahawa di Malaysia 2 daripada 5 orang dewasa adalah obes? Manakala 1 daripada 7 rakyat Malaysia adalah pesakit kencing manis dan 1 daripada 6 kematian di Malaysia adalah disebabkan penyakit jantung!!!
 *sumber Shaklee booklet

Ramai yg ingin berdiet, ambil suplemen tertentu, berhenti makan makanan tertentu, dan sebagainya. Jom saya kongsikan apa yg anda harus buat jika ingin menurunkan berat badan.

1. Tetapkan matlamat jangka pendek / set target. Contohnya nak kurus dalam masa 3 bulan.
Kenapa 3 bulan? Sebab mana ada org boleh kurus dalam masa sehari..hehe.. Dan orang yang cepat turun berat biasanya akan cepat rebound balik. Letih la mcm tu kan?

2. Tahu bagaimana konsep sebenarnya penurunan berat badan iaitu lemak terbuang, otot terpelihara. Bagaimana nak buang lemak? Suplemen yang membantu dalam proses ini ialah Lecithin, dan Herblax.

3. Banyakkan minum air masak. Setiap 25kg berat memerlukan 1 liter air. Jika berat anda 75kg, anda perlukan 3liter air kosong sehari. Fungsinya? Air diperlukan untuk menyerap nutrien dari diet harian/ supplemen yg kita makan. Air berperanan mengangkut segala lemak2 dan toksin keluar dari tubuh melalui usus. Sebab itu, ada sesetengah orang akan mengalami sembelit semasa proses ini.

4. Wajib ambil sarapan pagi. Jangan abaikan sarapan pagi kerana setelah tidur selama 6-8 jam, perut kita akan berada dalam keadaan berasid. Sarapan atau sekurang2nya segelas air akan meneutralkan keasidan perut buat seketika.

5. Jangan tinggal waktu makan. Ada orang takut untuk mengambil makanan setiap kali tiba waktu makan. Makanlah walaupun sedikit untuk mengelakkan starving mood. Paling tidak anda cuma perlu snek ringan seperti biskut / buah-buahan/ atau sayuran (salad).

6. Lebihkan fiber sehingga 75%, kurangkan karbohidrat sehingga 50%.
Jangan tinggal makan nasi. Makanlah sekurang2nya sekali sehari. Ini kerana nasi adalah sumber karbohidrat terbaik berbanding mee dan pasta. Karbohidrat juga diperlukan untuk mengekalkan tenaga. Namun tidak boleh berlebihan. Jika anda makan nasi, lebihkan sayur2an.

7. Biasakan mengambil buah sebelum makan nasi. Ini kerana kandungan serat dan air dalam buah akan membuat kita berasa kenyang dan kita akan makan nasi dalam kuantiti yg sedikit sahaja.

8. Lakukan aktiviti fizikal untuk membakar kalori. Paling ringan, berjalan keliling rumah/taman selama 10 minit dan tambah masa selepas beberapa hari.

Untuk lebih jelas, tengok gambar di bawah ini:


Cara pengambilan produk Shaklee
1. Detox dahulu dengan mengambil Herblax sebanyak 4 biji. (Jika cirit birit kurangkan dos)
2. Ambil lecithin 2 biji dan alfalfa 2 biji pada waktu malam. (setiap malam)
3. Ambil Herblax semula 3 atau 4 malam kemudian. (2 kali seminggu sahaja)
4. Vitalea sebagai sumber multivitamin diambil sebiji setiap pagi.

Protein untuk pembinaan otot.
Adalah di galakkan anda mengambil sumber protein seperti ESP atau Cinch Shakes untuk membina otot.
Otot diperlukan untuk membakar kalori dan meninggikan metabolisme tubuh. Perlu diingat, jika berat anda turun tetapi tubuh menggeleber, itu tandanya hanya berat otot di turunkan. Masih ingatkah anda dengan kesan yo-yo? Jika lupa, baca di sini.

Jadi, anda sudah faham konsepnya, dan tahu caranya kan? Selamat menurunkan berat badan!!!

Untuk lebih tips dan panduan, boleh hubungi:
Su: 013-2369434
emel: butik.annajah@gmail.com
fb:www.facebook.com.su.annajah

SHAKLEE- DIJAMIN HALAL

Assalamualaikum, salam sejahtera.

Saya berasa terpanggil untuk menulis artikel tentang keHALALan Shaklee. Isu halal ini memang isu lama, tapi sering di bangkitkan semula oleh mereka yang tak tahu tentang Shaklee dan oleh mereka yg mungkin mempunyai kepentingan dalam perniagaan berasaskan makanan kesihatan sebagai salah satu strategi pemasaran mereka. Dan... yaa betul, HAK PENGGUNA untuk mengetahui samada sesuatu produk itu halal, selamat, suci, dan sebagainya lebih2 lg kepada pengguna Islam di Malaysia.

Saya dan keluarga memang sangat menitikberatkan produk halal dalam setiap penjuru rumah kami. Even sabuh basuh kain pun saya memilih jenama yg ada tanda HALAL Malaysia sebelum membeli. Produk makanan apatah lagi. Sebab itu yg akan masuk ke perut kita menjadi darah daging kan?

Kita bertuah berada di Malaysia sebab kehalalan sesuatu produk lebih2 lagi produk makanan amat dititik beratkan. Bayangkan jika kita berada di Paris? kakak saya yg pernah ke sana ada kata "susahnya nak cari makanan halal..balik2 dari paris terus cari nasik sebab asik makan MEKGI jer.."

Sebagai pengedar di negara Islam, Syarikat Shaklee khususnya Shaklee Malaysia tentulah lebih maklum tentang hal itu. Dan untuk memasarkan produk ke seluruh dunia termasuk negara Islam, Shaklee Corporation sendiri telah melabur jutaan ringgit untuk mengeluarkan produk halal khusus untuk pasaran negara Islam seperti Malaysia dan Indonesia. Sebab itu kalau anda perasan, produk Shaklee yg di jual di luar Malaysia memang tak sama dengan Malaysia contohnya dari segi labeling pun dah berbeza.

Saya tegaskan lagi sekali produk2 Shaklee yang dikilangkan di US untuk pasaran Malaysia adalah HALAL dan diiktiraf oleh ISA (Islamic Services of America) dimana ISA ini adalah badan Halal Amerika yang diiktiraf oleh Jakim. Klik pautan ini http://www.halal.gov.my/v3/index.php/ms/senarai-badan-islam-yang-diiktiraf


Diingatkan sijil ini sah untuk produk yang di pasarkan di Malaysia sahaja. Jika anda mendapat produk Shaklee dari pasaran negara2 lain, saya memang tak jamin ia halal.

Bagaimana dengan bovine gelatine yang di buat di Canada? Saya memang ada terbaca blog yang mendakwa  produk lecithin menggunakan sofgell dari bovine gelatin di Canada. Peliknya botol Lecithin yg ada dirumah saya ni menggunakan alamat Nutra Manufacturing, USA. Jeng..jeng..jeng..

Seperti yg saya katakan tadi, pengilang dari negara berlainan, memasarkan produk dengan bahan berlainan. Memang ada kilang dari canada yg menghasilkan bovine gelatin untuk pasaran Shaklee Malaysia, dan berita baiknya kilang itu diperakui Halal oleh IFANCA (Islamic Food And Nutritional Council of America). Anda boleh baca lanjut di sini.

Bagaimana dengan botol lecithin saya ni tadi? Nutra Manufacturing adalah pengilang lebih 25 thn dan pengeluar utama tablet, sofgel, dan 2-pieces hard-shell di USA. Kilang nya mendapat pensijilan Halal ISA dan Quality Control oleh FDA,USP, NSF, TGA dan Kosher. Dan jangan risau Shaklee sendiri melakukan pemantauan yg ketat ke atas produk2 yg di pasarkan di negara Islam.

Jadi, anda tak perlu ragu-ragu atau was-was dengan produk Shaklee di Malaysia ini. Selamat menikmati vitamin semulajadi yang halal, selamat dan berkesan!!

sumber rujukan: