Jumaat, 19 April 2013

PRODUK SHAKLEE BAHAYA UNTUK KANAK-KANAK???

Gara-gara tulisan

"Keep out of reach of children"

pada botol Shaklee, ini menimbulkan salah faham, perdebatan hangat antara sesetengah orang. Heran jugak pasai pa depa duk bergaduh lagu tu? Biasa la mane2 botol, bekas pun ada tulis perkataan tu termasuk botol lotion, syampu, bedak kanak-kanak jugak.

keep out of reach of chidren
Agaknye sebab apa kena ada label keep out of reach of children tu ye? Atau dalam bahasa Melayunya jauhkan daripada kanak-kanak.

Ada beberapa kemungkinan

1. Botol/ bekas tersebut yang berbahaya untuk kanak-kanak
2. Botol/bekas mengandungi bahan yang bertoksik/ bahaya
3. Kanak-kanak akan makan, masukkan dalam mulut, atau buat main atau bagi kucing makan, atau macam2 lagilah.. budak2 kan kreatif..

Commonsense je ni.. macam pisau parang. Ada kita letak merata-rata? Tak kan.. takut anak2 kita main.

Ubat doktor bagi walaupun untuk kanak-kanak. Ada kita bubuh dekat2 dengan diorang? tak jugak kan?

Cuba check bekas/ botol barangan kanak-kanak seperti lotion, mandian bayi, bedak bayi, krim ruam kat rumah tu.. Semua ada keep out of reach of children kan? kan?

Basic-H Shaklee pun ada keep out of reach of children? (letih menulihnye aihh)

Mestilah.. Basic-H sangat pekat. Nama pun Organic Super Cleaning Concentrate. 2 titik boleh guna untuk 16 oz air. Acu bayangkan basic-H yang pekat ditelan oleh budak2.

Basic-H tak boleh buat mandi? Saya mandikan anak saya ok je.. pakai 3 titik je dalam bath tab. Kocak2 bagi berbuih.. berpuluh2 kali lebih selamat dari jenama yang kononnya dipercayailah sangat yg byk dijual kat kedai dan pasaraya tu..

Kesimpulannya, jangan takut2..propa je semua kabar angin tu.. produk Shaklee insyaAllah semuanya selamat, organic, natural, safe and it's really works!

Basic-H Shaklee


Nak Basic-H?? Hubungi Suhaila 013-2369434/ emel ke butik.annajah@gmail.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan