MINUMAN TENAGA UNTUK SI LASAK DAN AHLI SUKAN

Prestasi atlet bolasepak yang sejap up sekejap down dikaitkan dengan faktor pemakanan..Begitulah kata-kata Menteri Belia dan Sukan yang membuatkan saya ketawa sendirian.. Mungkin ada benarnya juga. Adakah atlet kita tidak diberi makanan yang betul? Entahlah..saya tiada jawapan untuk itu.

Ok, kita lupakan tentang atlet. Bagaimana dengan korang? Ahli sukan? Pemain bolasepak peringkat kampung? Atau futsal peringkat jabatan? Ke main badminton peringkat suka-suka? Suka memanjat gunung? Main paintball? Apapun aktiviti dan 'peringkatnya' kecergasan dan stamina tetap penting tak gitu?

Tak 'jantan'lah kalau main baru 10 minit dah pancit. Opps!! Buat korang yg selalu lemah, lemau, letih, lesu dan cepat pancit bila bersukan atau beraktiviti lasak, apa kata cuba Performance Drink Shaklee??

Pahang vs JDT

Performance Drink Shaklee sangat sesuai untuk  mencegah dehidrasi
Jom tengok apa yang best sangatnya tentang Performance Drink (PD) ni?

Sejarah
Wahh sejarah gitu.. PD mula2 dicipta pada 1980-an oleh saintis Shaklee dan Universiti Yale. Pada masa tu, ada satu penerbangan, namanya projek Daedalus (human powered flight programme). PD dicipta untuk membantu projek inilah. Hasilnya penerbangan Daedalus telah mencipta rekod sejarah sebagai penerbangan berkuasa manusia yang terjauh iaitu 72 batu dan rekod ini masih bertahan hingga kini.

Minuman ahli sukan dan angkasawan
PD juga direka khusus untuk para angkasawan NASA, Amerika Syarikat dan atlet Amerika Syarikat. Para atlet bertaraf antarabangsa dan dunia serta pengembara memilih PD kerana ia membantu mereka dalam mencipta rekod dunia baik dalam sukan ataupun aktiviti pengembaraan.

Keunikan Performance
Dibuktikan secara klinikal bahawa rumusan eksklusif  Opti-lyte ini menghidrat lebih baik daripada air. Ia mengandungi lebih elektrolite dan membekalkan lebih tenaga daripada minuman tenaga yg lain. Rumusan proprietari elektrolit Opti-lyte ditambah dengan campuran unik karbohidrat memberikan tenaga segera dan berterusan serta menyokong hidrasi secara optimum.

Clinically Proven
We call it Performance for good reason. Clinical tests with high-level athletes show that Shaklee Performance:
Shaklee Performance® Sustains Energy!
More energy! More endurance! The longer and tougher your workout, the better Performance gets.

Manfaat utama

Meningkatkan daya ketahanan badan- memberi tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

Membekalkan tenaga dan daya ketahanan fizikal- ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh.

Mencegah penyahhidratan- mengurangkan kehausan, mencegah kekeringan akibat penyahhidratan, melembapkan kulit dan kelihatan muda

Mengekalkan paras gula- terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan mempercepatkan penyembuhan kecederaan otot. Rujuk gambar diatas.

Sesuai untuk mereka yang
  • para atlet, ahli sukan
  • puasa
  • sebelum dan selepas pembedahan
  • tidur lewat malam, 
  • keletihan
  • penyahhidratan otot dan kulit
  • vagina kering
  • cirit-birit
  • tiada selera makan
  • rendah paras gula
  • pening
  • dan sebagainya
Sangat lazat jika diminum pada bila-bila masa dan dimana sahaja. Enak diminum begitu saja atau dicampur dengan minuman kegemaran yang lain.

Jadi, duhai korang2 para ahli sukan dan peminat sukan lasak, patutlah cuba minum PD ni semasa beraksi. Memang terbukti meningkatkan stamina, kekalkan tenaga dan mengurangkan "kepancitan' :P..

Nak order PD sekarang?? Boleh.. hubungi Suhaila 013-2369434/ emel butik.annajah@gmail.com



Tiada ulasan:

Catat Ulasan