VIVIX SHAKLEE DAN KENCING MANIS

Penyakit kencing manis adalah antara penyakit yang sangat popular dikalangan rakyat Malaysia bahkan juga di seluruh dunia. Punca penyakit ini antaranya terlalu banyak mengambil makanan manis dan tidak berkhasiat, kurang bersenam, cara hidup tak sihat serta pemakanan tidak seimbang.

Penyakit kencing manis ibarat pembunuh senyap kepada manusia. Sebab? Kencing manis kan ada kaitan juga dengan timbunan lemak dalam badan kita ni. Sebab tu orang yang di diagnos ada kencing manis mesti akan ada darah tinggi, sakit jantung atau sakit buah pinggang.



Sakit buah pinggang tu pula sebenarnya kesan dari mengambil bermacam-macam ubat iaitu ubat kencing manis, ubat darah tinggi, ubat sakit jantung dan sebagainya.Kesian buah pinggan terjejas sama sebab kita banyak makan bahan kimia.

Ok, lah bukan nak cite tentang kencing manis ni sebab dah citer dalam entry yang dulu-dulu.

Yang saya nak cite kali ni ialah mengenai Vivix, si tonik yang mampu memperbaiki kesihatan pesakit kencing manis.

Kenapa agaknye ye?

Dalam Vivix ada ramuan yang di panggil resveratrol iaitu daripada buah anggur muscadine, serta Knotweed Jepun. (selain ramuan asas purple carrot dan elderberry)

Apa itu resveratrol?

Resveratrol ialah satu jenis phenol semulajadi yang wujud di dalam tumbuhan anggur terutamanya jenis muskat dan anggur kulit merah serta Knotweed Jepun.

Kajian saintifik menunjukkan resveratrol sangat memainkan peranan dalam memanjangkan usia kerana ia dapat melawan penuaan pada tahap sel! Waah!!

Apa kaitannya dengan diabetes?

Ada dua cara resveratrol membantu pesakit diabetes:

1. Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin.
Rintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetes. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, kita boleh memberhentikan diabetes.

Apabila tubuh kita hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan keluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal aras gula dalam darah. Jadi resveratrol pula mampu meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin oleh itu mengurangkan amaun insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula darah.

2. Mengaktifkan enzim yang sangat berkuasa dalam tubuh kita.
Untuk mencegah atau menyembuhkan diabetes, satu enzim iaitu dikenali sebagai enzim SIRT1 mestilah di aktifkan yang mana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan tahap sensitivitinya.


Kenapa Vivix Shaklee?

Vivix Shaklee merupakan suplemen anti-penuaan terbaik di dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh saintis Shaklee.

Dalam ujian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan impak kepada empat mekanisme penting penuaan pada tahap sel.

Ramuan utamanya ialah anggur muscadine iaitu anggur paling hebat dengan 20 kromosom (anggur biasa ada 19 kromosom), purple carrot, elder berry dan knotweed Jepun yang memang telah diketahui mempunyai nilai tinggi dalam kesihatan manusia.

Selain itu, Vivix Shaklee bertindak dengan 4 mekanisme penuaan tahap sel dengan

  • melindungi dan memperbaiki kerosakan sel peringkat DNA!
  • mengaktifkan kawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan
  • menggalakkan pembentukan biogenesis mitokondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel
  • ramuan Vivix sendiri adalah 10kali lebih kuat dari resveratrol untuk melambatkan pembentukan protein AGE (advanced glycation ends products)

Kajian saintifik yang mengaitkan resveratrol dengan diabetes memang banyak. Tu belum masuk bukti2 sohih depan mata seperti testimoni-testimoni ini.






Haa.. ni  baru testimoni kencing manis.. ada banyak lagi sebenarnya tak sempat nak print screen..

Belum lagi yang darah tinggi, kulit cantik, pulih dari kanser dan macam2 lagi lah!

Teringat dulu akak ipar saya punya soalan,

"Vivix ni apa ye? Ada orang cakap dia kencing manis makan Vivix selama 6 bulan je dah baik dari kencing manis"

Memang pun, saya sendiri pernah baca cerita tentang sembuh lepas makan Vivix selama 6 bulan tapi godek2 tak jumpa pulak kat mana. 6 bulan je makan Vivix dah sembuh dari kencing manis! Bayangkan berapa ringgit kos rawatan kencing manis kalau sekali dengan sakit2 jantung, darah tinggi dan dialisis buah pinggang. Berbaloi tak? Sangat kan?

Sebab tu sekarang orang dah cari Vivix je kalau ada sakit2 kronik. Eh eh jangan salah faham..saya tak kata Vivix punya kuasa boleh menyembuhkan segala penyakit. Dah tentulah Allah punya kuasa... Ini ikhtiar saja.. saya share supaya lebih ramai orang-orang yang kita sayang hidup sihat sejahtera. Tak gitu???

Mari dapatkan Vivix untuk kesihatan menyeluruh!

Konsultasi, pertanyaan, sembang-sembang tentang Vivix boleh hubungi:

Suhaila 013-2369434
WhatsApp: 012-9645614
fb/ Su AnNajah
emel/ butik.annajah@gmail.com
page/ Saya Mahu Sihat



Tiada ulasan:

Catat Ulasan