Search Here!

Kebaikan Vivix Shaklee Untuk Pesakit Stroke

Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera!

Haa...hari ni nak cerita pasal stroke lagi. Belum habis bab strok ni tau!

Mama harap anda dah baca entry sebelum ni yang bertajuk Strok Ragut Nyawa Dalam Diam. Kisah kawan Mama yang baru kematian suami akibat strok dan sedikit pengenalan tentang strok.

Memang, bukan sedikit sebenarnya yang ada masalah stroke. Stroke ni menyerang dalam diam, senyap-senyap atau juga di panggil 'silent killer'. Sama hebat seperti serangan jantung. Ramai juga kawan-kawan Mama yang ibu dan ayah mereka di serang strok, malah ada yang sampai meragut nyawa! Memang menakutkan.

Tengoklah statistik yang mengerikan ini! Peningkatan drastik dalam masa satu tahun!

Sebab apa agaknya??

Ya, sebab cara hidup kita, cara pemakanan kita dan cara berfikir kita sebab kita rasa kita tak mungkin akan kena strok. Kebanyakan orang yang terkena serangan strok pun berfikir begitu pada awalnya.

Tapi...jangan risau. Serangan strok sebenarnya BOLEH DICEGAH! Malah jika anda atau ada ahli keluarga anda yang pernah terkena strok, ia juga BOLEH DIUBATI!

Bagaimana nak cegah strok?

1. Banyakkanlah bersenam dan menukar gaya hidup. Kalau sebelum ni malas, cuba rajin-rajinkan diri bersenam secara tetap setiap minggu. Paling tidak 15 minit, tiga kali seminggu.

2. Ubahlah tabiat makan. Kurangkan makanan berkalori tinggi, berminyak, berkolesterol dan berlemak berlebihan. Ini kedengaran klise. Tapi kita memang takkan sedar bilakah masanya lemak, minyak, dan kolesterol itu melekat dalam salur darah, membentuk plak, mengeras lalu menghalang perjalanan darah beroksigen sampai ke otak dan jantung!

3. Kurangkan makanan manis, berkarbohidrat tinggi yang boleh menyebabkan diabetes. Kurangkan garam dalam masakan.

4. Lebihkan pengambilan air kosong (6-8 gelas sehari), banyakkan makan sayur, buah dan makanan berserat.

5. Ambil ubat ikut waktu yang ditetapkan

6. Jalani fisioterapi (bagi pesakit strok)

7. Ambil makanan tambahan yang sesuai.


Kebaikan Vivix Shaklee Untuk Pesakit Strok

Pasti ramai yang dah tahu bahawa Vivix Shaklee dapat membantu mencegah serangan stroke malah juga membantu dalam pemulihan pesakit stroke dengan PANTAS!1. Vivix membantu melindungi dan memperbaiki sel dari peringkat DNA yang typo rosak, mati, abnormal akibat serangan berjuta-juta perosak setiap hari.

2. Vivix membantu mengaktifkan semula sel-sel yang terlibat dalam pengawalan genetik utama yang merosot oleh itu menggalakkan sel menjadi sihat semula.

3. Ramuan 4 jenis bahan utama Vivix menggalakkan pertumbuhan semula mitokondria (iaitu penjana tenaga) dalam setiap sel tubuh kita.

4. Ramuan Vivix juga adalah 10 kali lebih kuat dari resveratrol (iaitu kandungan dalam anggur muscadine) yang sangat membantu keutuhan sel dan meningkatkan hayat sel.

5. Vivix membantu menurunkan kolesterol dalam darah dan menghalang pengoksidaan kolesterol LDL (kolesterol jahat). Oksidasi LDL ini yang menyebabkan serangan kardiovaskular/ jantung.

6. Ramuan Vivix sangat tinggi anti-oksidan yang membantu menguatkan sistem pertahanan tubuh.

7. Ekstrak elderberry membantu dalam perlindungan tubuh terhadap penyakit kardiovaskular, stroke dan serangan jantung.

8. Ekstrak lobak ungu membantu dalam kesihatan salur darah, platlet, dan lipoprotein yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.

9. Ramuan Vivix sangat membantu dalam pengawalan tekanan darah, menurunkan kolesterol malah membantu dalam pengekalan berat badan ideal.

10. Pengguna Vivix telah menunjukkan bukti bahawa Vivix banyak membantu pemulihan pesakit stroke.

Tak perlu ragu lagi dengan khasiat dan kebaikan Vivix Shaklee. Vivix Shaklee telah melalui ujian klinikal yang ketat setelah penyelidikan oleh pakar dan saintis Shaklee.

Dan lagi BEST, Vivix hanya EKSKLUSIF daripada Shaklee!

Dapatkan sendiri Vivix melalui pembelian online?

Klik >>>>>

Anda juga boleh membeli 2 botol Vivix dan mendapatkan keahlian percuma!

Hubungi saya untuk sebarang info lanjut:

Suhaila Budin (868994)
WhatsApp: 012-9645614

**This product is not intend to diagnose, cure, treat or prevent any disease

1 ulasan: