Rabu, 2 Julai 2014

Testimoni Terbaru~ Slimming Set Shaklee Buat Jiranku Jealous!

Muhahahaha...suka daku baca testimoni beliau ni.

Beliau ni ialah 'anak' Shaklee aku. Beliau daftar ahli dan beli Set Slimming Shaklee hasil terpengaruh dengan status Facebook aku yang duk cerita ramai orang kurus. Eh, benda baik harus di kongsi bersama...kan?

Daku malas nak cerita panjang, korang baca je kisah beliau yang daku kopipes 100% daripada secret grup Shaklee Diamond Club (grup khusus untuk customerku tersayang).

----------
Assalamualaikum wbth...
Minta izin dan laluan nak citer pengalaman saya dengan Shaklee.. Bermulanya kisah saya dengan Shaklee bila saya berjumpa dengan
Shaklee Slimming Set, yang diperkenalkan oleh x-classmate masa form 1 dulu, merangkap 'mama' saya skrg.
Memula nak try mmg saya mengaku, risau jugak takut tak berkesan. Paling takut bertambah gemuk sbb tengok produk2 lain yg org lain beli d internet mendatangkan kesan buruk.
So, saya pun start laa me'ricky'2 kat internet, kawan2, macam2 lah. Tu pun lepas adik saya rekemen guna shaklee utk apa saja tujuan, baik nak kulit cantik, nak sihat, apalagi kalau nak kurus.. Dah berkira2 selama 6 bulan lamanya 'menyiasat' pasal Shaklee ni, sambil2 kumpul2 modal nak beli set kurus, akhirnya saya pun sign up (sbb nak rege murah, start guna 14.2.2014).
Minggu pertama, sy hilang 900gm.. waah..menarik... Minggu ke2, ke3, ke4 maintain pulak.. Naik tidak, turun pun tidak.. Lama2 malas dah nak naik digital scale(dacing digital) tu.. Sampailah masa kenduri adik ipar yang bongsu (12.4.2014), sorg adik ipar ni tegur,"akak dah x chubby sgt laa... makan apa??" Terus sy balik rumah timbang lagi... Alhamdulillah.. dh hilang lagi 1kg...
Sejak dr hr tu, semangat naik semula.. sy mula atur jadual tuk workout, walaupun selalu xikut jadual..
Dari hari ke hari, saya dpt rasa yg baju2 lama dah boleh sarung semula.. Seluar jeans yg sy beli ms Ramadhan 2012(xmuat masa attend seminar DAO end of 2013) dah boleh pakai semula.. masa tu saksi saya terseksa dengan jeans tu, husband, adik ipar dgn biras.. dari pagi saya pakai jeans tu, sampai mlm. otw balik dr seminar mlm tu, sy sakit perut sangat2!! butang jenans tu terlalu menekan sangat perut saya, rasa nak muntah, pening.. dah xlarat, kami stop kat petrol pump, nk ganti seluar.. MasyaAllah... Dia je yg tahu betapa siksanya saya ms tu.
Alhamdulillah, jeans tu dah boleh dipakai semula skrg... Syukur sangat3!!
Lupa nak btau, set kurus yg sy consume tu, ESP + Lecithin + Alfalfa...
Set ni mmg best sangat sbb sejak sy consume, sy makin bertenaga, proses buang air besar pun dah semakin lancar. Mmg dah takde nak teran2, berlama2 dlm toilet..semuanya lancaaaaar sangat!!! Xpercaya?? Kena cuba!!
Bila set kurus ni dah nak habis, sy order yang baru, kali ni order sendiri sbb dah ahli kan... Tapi kali ni saya tambah Omega Guard utk mempercepatkan lagi proses pembakaran lemak.. yg ni lg power nk bakar lemak.
Sy tambah jugak suplimen tuk kulit..(Vit C & Vit E).. Mana taknya, kulit saya kasar, kering.. tumit kaki pecah teruk. Kalau buat garu mmg nikmat sangat, xketerlaluan kalau sy kata boleh luka ms menggaru tu.. dasyat kan?
Syukur sgt, bgn pagi je, muka dah xberminyak2 mcm dulu. kulit pun dah xkasar. Masa pergi kenduri aqiqah baru2 ni, ramai yg tegur, kulit muka cantik, gebu, elok sangat... Soalan wajib "pakai apa?" Sy pun share laa dgn dorg, ye laa, benda baik kena dikongsikan & dipanjangkan..betul x?
Kisah jiran mak lg best, dr dulu dia selalu tanya, pakai apa? makan apa? bila kite citer, dia jebik2.. baru2 ni tanya lagi, "awok pakai mende kaklong, makan mende yg boleh jadi slim gini?? Awok minum susu tu ke??" dia xsebut esp, susu je..senang..org tua kan... haa, jeles laa tu...jebik2 lagi...hihi
Alhamdulillah, sejak dari bln Feb, smpi laa skrg (end of June), dari 78kg, skrg dh tinggal 70.3... Bukan dekat2 8kg tu? Dah ok sangat laa tu.. lebih baik lambat asal selamat, biar hilang berat sikit2 dari hilang banyak dgn cepat, tapi naik pulk dgn cepat, belum lagi kira risiko lain, cirit-birit, pening, muntah...uish, idok laa wei...
sy target, nk dapatkan semula berat ms belum pregnant, 58kg.. kalau dapat berat ms form 5 dulu (thn 1999) lg bagus, 52kg..hihi... insyaAllah...
sebenarnya, target tiap2 thn nk kurus tiap kali ramadhan, hmmm...impian tinggal impian je laa... makin gemuk ada laa... mana taknya, time berbuka sebat semua yg ada depan mata... masa tu, kalau boleh semua nak telan... ye laa, seharian berlapar kan? waktu malam masa balas dendam laa...pastu lembik wek pas berbuka, sudahnya suami yg kena kemas meja... Tu pasal laa maghrib pun lewat, kot lewat, kdg2 kantoi sbb penat 'membahan'.. (teruknya laa aku ni...)
Tahun ni insaf, xmo lgi kantoi maghrib...sbb Esp mmg bagi tenaga yg cukup sepanjang berpuasa... mmg superb... sy mmg jenis xtahan kalau time pose, sbb tu sokmo lewat ganti pose..dah hujung2 br nak ganti...hummm...
sblm pengakhiran, nk cite lagi ni... sy jugak amek GLA utk lancarkan period, sejak 2menjak ni, period terganggu.. selalunya bila tido mlm mesti bocor, tp xtau laa kenapa jadi sikit sgt.. Tapi sejak amek GLA, period dah makin ok mcm dulu... jgn xtau, org lain amek GLA sbb nk subur... sy xkisah, kalau xd xpe, kalau ditakdirkn ada, Alhamdulillah...
Panjang berjela dah ni, kalau nak citer semua mmg xcukup kertas... cukuplah setakat ni dulu... sebelum mengakhiri, saya alu2kan pd semua yg ada mslh kesihatan, cuba2lah tanya pasal Shaklee ni pd SID yg boleh jawab semua soalan anda, jgn malu, jgn segan.. (nk tanya sy pun boleh, sy SID gak, hihi)..
Ok, dah cukup2 sudah, cukup sampai d sini saja... cer tgk pic sy sblm gemoook, masa gemoook & pic terbaru...
Assalamualaikum...nk masuk tido pulak...babai...
pic 1: Okt 2010, bersama x-officemate dmajlis meraikan anak yatim. Selim melim sgt lg kan3!!!
pic 2: 12 Apr 2014, kenduri adik ipar.
pic 3: 27 Jun 2014, terbaru...:))
 — feeling loved.


-------------

Haa...nak percaya ke tak mau percaya ke, terpulanglah kan. Benda baik harus di kongsi bersama. Dah beribu-ribu orang kurus dengan Shaklee. Anda bila lagi?? Takkan tengok aje?

Testimoni Kurus lagi?? klik ------> KURUS

Beli Slimming Set (ESP, Lecithin, Alfalfa) Online, KLIK -----> ORDER NOW!

Jom kurus dengan saya. Saya bagi konsultasi percuma selama-lama jika korang beli dan daftar bersama saya:


Suhaila (868994)
WhatsApp: 012-9645614
SMS: 013-2369434

1 ulasan:

  1. Wowwie...awesome...

    www.sihatbahagiaceria.blogspot.com

    BalasPadam