Awasi 8 Tanda Kanser Usus Yang Selalu Di Pandang Ringan

Assalamualaikum wbt.

Kanser adalah satu penyakit yang paling di takuti oleh kita semua. Penyakit kanser ni misteri. Sampai sekarang pun, masih belum ada bukti sahih menunjukkan bagaimana kanser terjadi.

Tapi setiap penyakit tu tentulah ada asbabnya bagaimana ia bermula. Tapi sebabnya itu mungkin agak 'complicated' sikit. Jadi, para pengkaji merumuskan, antara punca seseorang boleh mendapat kanser ialah, pendedahan berterusan sel badan kita kepada sesuatu bahan (yang selalunya bahaya), lalu menyebabkan mutasi DNA.

Dari situ, sel kanser kemudian membesar dan merosakkan pula sel-sel disekitarnya.


Kanser kedua tertinggi di kalangan lelaki dan wanita

Percaya tak, kanser usus adalah kanser kedua tertinggi di kalangan lelaki dan wanita di Malaysia ni.

Namun begitu, mereka yang mengidap kanser usus, walaupun pada tahap 4, berpeluang untuk sembuh jika menjalani rawatan yang betul.

8 Tanda dan gejala kanser usus

1. Berak berdarah dimana darah bercampur dengan najis atau najis berwarna sangat hitam seperti kopi

2. Perubahan tabiat membuang air besar. Contohnya semakin susah nak buang. Kalau sebelum ni, biasa 2 hari sekali, kini jadi 5 atau 6 hari sekali. Ini tanda barah telah menyumbat usus hingga menyukarkan untuk membuang.

3. Sekejap sembelit, sekejap cirit-birit

Kitaran membuang yang tidak konsisten ini biasanya berulang-ulang dalam tempoh yang lama. Cirit-birit yang di alami pula lebih dari lima kali dalam sehari hingga ada masanya terasa seperti tidak dapat menahan lagi.

4. Tidak berak, tidak kentut dan muntah

Usus telah tersumbat 100 peratus.

5. Berat badan turun mendadak, dan hilang selera makan

6. Sakit perut yang biasanya sering di pandang ringan.

Kedudukan tempat sakit biasanya bergantung kepada kedudukan barah berlaku.

7. Tidak puas selepas membuang

8. Terasa nak membuang, tetapi tiada najis keluar

Ini juga berlaku sebab usus telah tersumbat dengan sel-sel barah.

Jangan ambil mudah dengan setiap perubahan kepada tubuh kita walaupun ia kecil.

Gejala yang kerap berlaku tapi di pandang ringan inilah sebenarnya petanda awal kepada penyakit yang lebih teruk.

Jika mengesan perubahan, jangan berlengah untuk terus buat pemeriksaan di hospital. Rawatan awal boleh menyelamatkan nyawa. Dan bila ada tanda-tanda seperti di atas berlaku, jangan asyik fikir positif saja.

Jika ada ahli keluarga yang mengadu, terus heret dia ke hospital. Saya banyak dapat wasap tanya mengenai produk cuci usus, padahal gejalanya dah teruk. Biasanya saya sarankan mereka terus ke hospital. Kalau dah teruk macam tu, bukan boleh cuci usus macam biasa lagi dah. Ini 'kanser'!

Dan, jika perlukan suplemen yang membantu untuk pemulihan (rawatan doktor mesti wajib ikut), boleh ikhtiar dengan Vivix.

Testimoni 1:


Testimoni 2:


Testimoni 3:


Vivix ni ekstrak tumbuhan yang sangat tinggi dan kaya dengan antioksidan resveratrol. Antara kelebihannya dalam membantu pemulihan pesakit kanser ialah:

1. Mengaktifkan sel pertahanan semulajadi (natural killer cell) tubuh untuk memusnahkan sel-sel kanser.

2. Memulihkan semula sel-sel rosak dan memperbaiki kerosakan DNA

3. Menghalang dan mencegah sel kanser daripada merebak

4. Memberi tenaga kepada sel dan mengurangkan side effect kemoterapi dan radioterapi

5. Menguatkan sistem imun pesakit kanser dan mencegah sel kanser daripada berulang

Baca >> Kenapa Vivix Menjadi Alternatif Untuk Rawatan Kanser 

Harga sebotol Vivix ialah RM475. Tetapi dengan setiap belian twinpack (2 botol), anda boleh mendapatkan Vivix pada harga ahli serta keahlian secara percuma, termasuk cashback bonus bernilai RM36+.

Tidak salah mencuba rawatan alternatif asalkan terbukti ianya benar-benar selamat serta tidak mengganggu rawatan utama hospital.

Maklumat lanjut mengenai Vivix boleh hubungi saya:

012-9645614
ID:868994

1 ulasan: