BAGAIMANA NAK BELI PRODUK SHAKLEE SECARA ONLINE

Rasanya semua dah tahu kan yang Shaklee sekarang dah menjalankan sistem online untuk semua pengedar-pengedarnya. Jadi semua orang yang ada ID Shaklee dah boleh membuat pembelian melalui sistem online ni.

Selain boleh membeli produk secara online, pengedar juga boleh:

1. Cek PUV dan GUV diri sendiri dan downline masing-masing
2. Memeriksa bonus statement
3. Transfer UV
4. Mendaftarkan ahli baru
5. Mengemaskini data
6. Mengetahui tentang seminar2, ceramah anjuran Shaklee di kawasan masing-masing
7. Melihat pengumuman terkini
8. Membuat pertanyaan dan aduan secara terus
9. Download bahan bacaan untuk bisnes


So hari ni MS nak kongsi kot-kot ada pengedar yang masih tak tahu macam mana nak beli barang secara online kan.

Kalau korang2 yang bukan ahli tapi nak beli barang guna sistem online ni, MESTILAH mendaftarkan diri dahulu! Untuk mendaftar jadi ahli, tolong emel Mama Su ke butik.annajah@gmail.com. MS perlukan beberapa maklumat untuk diisi ke dalam borang online kami.

Kemudian, bolehlah ikut langkah dibawah:

1. Pergi ke laman web ini https://www.shaklee2u.com.my/mbst_en/

2. Masukkan No ID anda di ruangan 'Login ID'

3. Masukkan 6 digit no terakhir kad pengenalan di ruangan 'Password'

4. Klik pada butang 'Shopping'

5. Klik butang 'Agree' di bawah.

6. Klik 'Next'

7. Masukkan alamat emel di ruangan berkenaan. Klik ' Confirm'.

8. Klik pada gambar mana-mana produk yang ingin di beli. Kemudian klik 'Add to shopping cart'
Ulangi jika masih ada barang yang ingin dibeli dengan klik 'Continue to order'.

9. Jika anda hendak membeli 3 botol Alfalfa, (contoh) tukar bilangan Alfalfa di bahagian Quantity dalam kotak kecil itu.

10. Apabila selesai, klik 'Submit'

11. Untuk membuat belian online, anda boleh gunakan sama ada kredit card atau debit card. Jadi klik dalam kotak kecil ruangan 'credit card' itu.

12. Masukkan maklumat kad kredit atau kad debit anda. No CCV ialah 3 no. dibelakang kad.

13. Kemudian klik 'Please confirm payment info'.

14. Apabila keluar tetingkap kecil itu, klik OK dan tunggu sistem proses order anda.

15. Jika anda menggunakan kad debit pastikan kod MSOS di aktifkan terlebih dahulu (call customer servis bankcard anda) dan naikkan had pembelian (di mesin ATM) ke jumlah yang sesuai sebelum membuat pembelian. Jika tidak, proses pembelian akan sangkut dan gagal.

16. Anda akan menerima SMS dan emel apabila order telah selesai dilakukan.

Mudah je kan!!

Alhamdulillah..sistem online ini sangat menjimatkan masa dan sungguh efisien.

Oh ye, pastikan line internet anda laju untuk membuat belian ye ;)

Eh, kenapa MS harini terasa macam skema je, macam skema je.. hihi

Ok, ada apa2 masalah atau nak register keahlian untuk nak try sistem online yang best ni, hubungi MS:

Suhaila 013-2369434
fb/su.annajah
emel: butik.annajah@gmail.com

2 ulasan:

  1. kalau kita beli on9..mcamna sk tahu service penghantaran yg digunakan..dengan status penghantaran sis..

    BalasPadam
    Balasan
    1. biasa lepas order akan dpt sms notification. n lepas dpt brg pun akan dpt. so kalo nk tahu servis mana dia guna mmg kena call shaklee sndiri.

      Padam