Rabu, 7 Disember 2016

Tip Mudah Buang Make-Up Sebelum Berwuduk Dan Mudah Nak Solat

Assalamualaikum wbt.

Wanita dan make-up tidak dapat dipisahkan. Eh yeke? Lazimnya wanita akan bermake-up, paling cincai letak foundation, bedak, eye liner sikit kemudian lipstik.

Ciksu pulak, tak pakai dan memang tak reti nak make-up muka sendiri. Senget benget jadinya. Satu sebab lagi ialah malas nak cuci terutama bila keluar mana-mana, pastu nak solat. Macam leceh je.

Wanita yang pakai make up ni, nanti berenti solat mana-mana mesti nak kena cuci muka bersih-bersih kan.

bersusah payah makeup camni mula la malas nak cuci kan

Kang tak bersih tak sampai air wuduk, tak sah pulak solat. Walaupun skincare atau alat make-up tu kata wuduk friendly atau solat friendly, tapi still ada bahan kimia yang menghalang wuduk sampai ke kulit walaupun sedikit. 

Mahu tak mahu, dan sebagai langkah berhati-hati dalam beribadat, kenalah cuci. Jangan pulak kau pergi gonyoh makeup kau pada telekung wakaf surau tu. Tak koser mak.

Cara paling mudah nak buang make up ialah guna minyak baby (baby oil) tak kisah la cap apa pun.
Letakkan baby oil pada kapas, pastu lap muka sammmmpai bersih.

Pic ehsan Google

Memang kena standby baby oil botol kecik dengan kapas muka dalam handbag.

Kalau tak mau pakai baby oil?? 

Korang boleh pakai Gentle Action Make up Remover Shaklee ni ha.
Gentle Action Makeup Remover Shaklee
Nak tau apa kelebihan Makeup Remover Shaklee ni?
  1. Melicin, melembut, dan menyerikan kulit
  2. Menyingkirkan sel kulit mati dengan menyeluruh tanpa rosakkan kulit
  3. Menyegar dan menegangkan kulit
  4. Rumusan ringan, tidak berminyak dan aroma amattt menyegarkan

Bukan make up je tanggal, dengan kulit mati, dengan blackhead whitehead pun boleh tanggal. Tapi, takkan rosakkan kulit. Best giler!

Senang kan boleh di bawak kenama-mana, letak je dalam handbag. Boleh bawak jalan, pi ofis, pi kerja, pi shopping mall, mana-manalah. Tak yah nak berkapas-kapas bagai.

Memang berbaloi sangat dengan harganya. Setiub ni cuma RM95 (150ml). Tahan bulan-bulan ikut penggunaan koranglah masing-masing.

Pastikan ada Makeup Remover yang selamat dan best ni jika korang suka pakai makeup. Jom order dengan Ciksu sekarang.


012-964 5614

Shaklee Malaysia
ID:868994

Tiada ulasan:

Catat Ulasan