UBAT SAKIT SENDI YANG MENAKJUBKAN!


Sakit sendi dan yang berkaitan dengannya sering dikaitkan dengan warga emas. Sakit sendi kebiasaannya menyerang warga emas tetapi ada juga golongan muda dan dewasa turut mengalaminya dan ia sebenarnya tidak mengira peringkat umur!

Apa itu sendi?
Sendi ialah bahagian hujung tulang yang bertemu yang berfungsi untuk melicinkan pergerakan. Sakit sendi berlaku disebabkan oleh banyak faktor antaranya:


 • terseliuh
 • ligamen atau otot terkoyak disebabkan aktiviti berat, postur tidak betul, kecederaan dan pergerakan yang tidak betul
 • berat badan berlebihan
 • kecacatan tulang belakang atau tangan dan kaki
 • kecederaan (akibat kemalangan, bersukan dan sebagainya)
 • arthtritis
 • sakit dari pangkal saraf
 • penyakit tulang
 • ketumbuhan
 • jangkitan kuman
 • gout
 • penyakit kronik
 • ubat-ubatan
Sakit sendi, radang sendi dapat dicegah dan di rawat dengan mengambil suplemen yang betul.

Tahukah anda?
1. Cecair sendi yang dinamakan bendalir sinovial akan berkurang mengikut peningkatan usia. Begitu juga dengan kolagen dan komponen tisu penyambung di bahagian sendi. Sebab itu, apabila usia semakin meningkat, sendi turut mengalami kesakitan sehinggakan ada orang yang langsung tak boleh bangun dari duduk kerana mengalami kesakitan yang amat sangat.

2. Adakah anda seorang yang aktif bersukan? Aktiviti sukan mampu meningkatkan kepadatan tulang, tetapi sukan yang berlebihan akan menyebabkan tisu ligamen terkoyak dan ini diburukkan lagi jika anda pernah mengalami kecederaan samaada akibat bersukan atau kemalangan impak kuat.

3. Tulang yang patah juga boleh menyebabkan kerosakan sendi. Mereka yang pernah mengalami tulang patah sangat memerlukan suplemen tulang yang boleh meningkatkan pengeluaran bendalir sendi itu tadi. Tulang yang patah juga sangat memerlukan masa untuk pulih dengan baik.

4. Kehilangan dan ketidakstabilan hormon juga memainkan peranan dalam kesihatan tulang. Semakin berusia, hormon yang tidak stabil akan menyebabkan keradangan sendi seperti dibahagian belakang badan, pinggang, lutut dan kaki.

5. Pesakit gout juga perlu berhati-hati kerana gout mampu menyerang dan melumpuhkan sendi!

Jadi, apa 'ubat' yang menakjubkan itu?
Advanced Joint Health Tablet Shaklee!!

Kenapa ia ubat yang menakjubkan?
1. Sebab ia 100% berasaskan sayur sayuran
2. Sebab ia bebas chondroitin yang boleh mengurangkan penyerapan glukosamin
3. Dirumus khas dengan Ekstrak Boswellia sebagai agen anti radang semulajadi dan menghalang bahan kimia  seperti ubat daripada menyerang tulang rawan dan menyebabkan ketakselesaan sendi
4. Sumber glukosaminnya daripada esktrak jagung yang berfungsi membekalkan kusyen antara sendi, membekalkan pelincir dan komponen penting dalam pembinaan blok utama tulang rawan dan bendalir sinovial.
5. Dilengkapi dengan vitamin C sebagai penggalak kolagen. Kolagen adalah protein utama yang membentuk tulang rawan dan tisu penyambung.
6. Zink, tembaga dan mangan pula adalah ko-faktor bagi enzim yang membina kolagen dan glikosaminoglikan (komponen tisu penyambung.

Ada yang lagi menakjubkan!
Ia terbukti berkesan dalam masa 5 hari!
Ia tiada pewarna, perasa dan pemanis tiruan juga bebas bahan pengawet!
Ia sentiasa semulajadi dan mesra alam!

Tunggu testimoni hangat pengguna AJHT yang terdiri daripada golongan dewasa dan warga emas! Mereka ternyata puas hati dan gembira :)))

PERTANYAAN/TEMPAHAN:
SUHAILA 013-2369434
WhatsApp: 012-9645614
Fb: Su AnNajahTiada ulasan:

Catat Ulasan