Sabtu, 20 Oktober 2012

6 SEBAB KENAPA KENA "UNFRIEND" ATAU "BLOCK" ORANG DI FACEBOOK

Salam ceria..

Sesekali off topic apa salahnya kan?hehe.. Setelah di kaji2, sini saya listkan beberapa kategori manusia yg ada dlm friendlist facebook kita yang mesti dikeluarkan segera..kalo tak memang bawak penyakit. (kata nak sihat kan?)

1. Orang yang suka meroyan
Kalo setakat meroyan nak makan Mc D ke KFC ke tak pe lagi..ni asal update je duk hamun orang tu, duk hamun orang ni.. entah apa2.. org yg di hamun tu bukan ada facebook pun. tak phm aku org mcm gini.. (dolu2 sy ada buat gak..skrg dah baik. keh3) tak kose mak nak menyemakkan wall sendiri..sakit mata membaca.

2. Orang yang suka update status mende2 tak senonoh
Malas cakap byk, memang bleh buat org muntah, sila la block org mcm ni tak kira lelaki ke pempuan.

3. Orang yang suka subscribe gambo pempuan tak cukup kain
Ni se penyakit org lelaki.. dia ingat dia subscribe tu org lain x tau ke?? mark Zuckerberg ni pun lg terer.. Hang subscribe 1 Malaysia bleh tau..sebab ada kuar kat tepi belah kanan tu.. so hati2lah.

4. Orang yang suka tag gambo yang xde bekenaan ngn kita
Tag setakat sekeping 2 takpe la lagi..ni asal uplod gambo, kita jd mangsa tag nye.. (ni bese terjadi bila org tu jual brg2 atau produk). Mengkalo sayang nak unfriend boleh la setting balik kita punya profile. Pi buat sendirilah..

5. Orang yang suka menyebar gosip psl pemimpin
Pendek kata org fanatik parti memasing la...sebar aje ok la lagii kot, ni dgn dia2 pun jd batu api.. semak!

6. Orang yang bila kita update status , dia mesti bg komen menyakitkan hati
Saya belum penah kena lg la buat masa ni..haha tp kalo korang ada friend mcm ni sila la unfriend atau block terus sebab spesis ni jenis yg dengki dgn apa org lain buat. Adaaaa je mende dia nak komen. yg negatip memanjang plak tuh.

haa cukup la 6 ni dulu.. next time kita sambung lg k... (fenin dh aku memikir)..kui3.. k lah..semoga anda bergumbira di hujung minggu!!!!

3 ulasan:

  1. ada satu lagi alasan: sebab kita pernah tahu rahsia besar dia.. jadi tak nak pecah rahsia.. haha.. sudahnye block je kita

    BalasPadam