TIPS MEMILIH KOLAGEN YANG BAGUS, SELAMAT DAN BERKESAN

Assalamualaikum, salam bahagia..

Wah3..sangatlah happy apabila mengetahui bulan Disember ini adalah promosi Collagen Powder. Saya memang sangat admire ngn kolagen ni, tapi tengah kumpul duit nak beli.. memandangkan bulan Disember ni promosi kolagen, ada harapanlah saya mendapatkannya. Giler tak sabar. haha.. Jeles betul menengokkan wajah2 jelita mereka yang telah menggunakannya iteww!


Kenapa daku excited sangat? Sebab daku dah tahu ciri-ciri kolagen yang bagus dan baik untuk di ambil sebagai supplement.

Nak tahu apakah tips memilih kolagen yang SELAMAT, CEPAT BERKESAN, TERBUKTI SECARA KLINIKAL, SEMULAJADI, HALAL?? Let's check it out here!!!

1. Berapa tulennya kolagen itu?
Ada 2 sumber utama kolagen yang biasa terdapat iaitu bovine (lembu) dan marine kolagen. Kolagen berasaskan marine adalah 60% lebih tulen daripada kolagen lembu. Ia memang semulajadinya lebih mahal (namapun semulajadi) berbanding yang lain tetapi ia sesungguhnya sangat berbaloi dengan wang yang telah dilaburkan.

2. Kolagen ikan yang dihidrolisis lebih ulung
Kerana ia lebih selamat dan ideal untuk meransang pertumbuhan kolagen dalam kulit. Ia juga adalah kolagen pelbagai fungsi termasuk mengurangkan peningkatan risiko penyakit dan mengatasi masalah fizikal.

3. Jisim molekul MESTI LEBIH RENDAH daripada 1000 Dalton
Ini penting supaya kolagen tersebut lebih mudah dicerna, dan diserap ke dalam usus berbanding kolagen kompleks daripada kambing, lembu, khinzir dengan JM 400,000

4. Kolagen sumber ikan
Kerana ia mampu mempertahankan bentuk asal "triple helix", iaitu struktur yang SAMA terdapat pada kolagen manusia.

5. Menyediakan asid amino yang penting yang sukar untuk diperoleh daripada makanan.
Asid amino seperti prolin membantu membina struktur tisu dan mengekalkan fungsi sel. Asid amino arginin yang membantu tidur dan menggalakkan prestasi bersukan. Dan banyak lagi asid amino perlu.

6.  Mengandungi asid hialuronik
Asid hialuronik semulajadi mampu menyokong baik pulih tisu penyokong terutamanya pada sendi.

7.  Menyediakan penampungan air badan dan mengoptimakan penghidratan.
Ia adalah satu kriteria yang sangat penting dalam pemilihan kolagen yang berfungsi untuk menganjal dan menegangkan kulit.

8. Mengandungi bahan antioksidan
Vitamin C, sangat penting untuk menggalakkan pengeluaran kolagen dan menentang radikal bebas yang merosakkan kulit. Vitamin B2 dan B6 pula penting untuk membekalkan tenaga semasa proses pengeluaran kolagen dalam tubuh.

Cukuplah 8 kriteria ni dulu... Kalo banyak sangat, nanti memang dah sah2 semuanya ada pada Collagen Powder Shaklee.. hehehe..

Jangan tak tahu bahawa kajian klinikal menunjukkan ia berkesan dalam masa 8 minggu!! Kajian tak klinikal lebih cepat lagi.. tengok sajalah testimoni pengguna kami yang meletop nih.

Kajian lain pula menunjukkan ia mampu memperbaiki penuaan kulit sebanyak 80% dalam masa 66 hari!! ooohhh bayangkan kulit kita menjadi mulus, gebu, licin, putih macam baby baru lahir..(sila pejam mata dan imagine). Bestkan?

REBUT PELUANG KEEMASAN INI!! Beli 6 percuma 1, boleh juga dapat free membership dengan hanya membuat pembelian 3 kotak pada harga ahli!!!!

HUBUNGI SAYA CEPAT2 UNTUK MENGELAKKAN KEHABISAN STOK. JOM RAMAI2 KITA BERKOLAGEN!!!
SUHAILA 013-2369434
emel: butik.annajah@gmail.com
facebook.com/Su AnNajah
facebook.com/Saya-Mahu-Sihat

Tiada ulasan:

Catat Ulasan