Cara Hilangkan Daki Pada Badan Dan Haluskan Kulit Menggunakan Scrub

Assalamualaikum wbt.

Kali ni MS nak cerita pasal satu produk penjagaan badan yang MS baru beli. Kisahnya, MS kan baru bersalin, jadi terasa macam sel-sel kulit mati semasa mengandung kat badan tu masih ada. Lepas berurut haritu (bidan guna french oil) terasa la kulit lembut licin.

Dah beberapa minggu kemudian ni, rasa macam kasar dan tak best je. Sendiri boleh rasa la kan. So MS tercari-cari juga produk macam scrub ni. Nak ke spa tak mungkin lah pulak.

Masa sembang-sembang dengan geng Shaklee MS, dia ada bagitau yang di jual produk body scrub juga. Wah! pucuk dicita, ulam mendatang ni. Lepas tanya sedikit sebanyak, MS terus order. Dah memang nak beli pun kan?

Dua hari kemudian...


Taraaa!! Inilah bendanya!

Namanya Exclusive Royal Scrub. Masa pakai ni memang fefeeling futeri raja gitu. Cara pakainya mudah je, ambil 3 sudu, campur dengan air suam. Sapukan pada badan sekali harung ngan muka pun boleh. Tunggu 3-5 minit, kemudian bilas.

Memang best giler! Kulit rasa lembut, halus, licin je. Rasa nak pakai setiap hari. MS tak pasti la pulak memang boleh pakai setiap hari ke atau kena jarakkan. Sebotol ni boleh 3-4 kali sesi jugak kot. MS baru pakai sekali.

Antara bahan dalam ni ialah serbuk beras, dan halia pun ada untuk buang angin. Banyak lagi campuran bahan lain yang memang berguna sangat untuk buang daki-daki, lembutkan kulit, lancarkan angin dan darah.

Selain suplemen untuk dalaman, apa salahnya pakai bahan semulajadi macam ni kan? Macam tagline kat botol tu, because your skin deserves the best!

Ok, MS tak jual. Kalau nak boleh cari di Facebook nama Exclusive Royal Scrub.

Sharing is beautiful!


Tiada ulasan:

Catat Ulasan