BAGAIMANA UNTUK KEKAL SEGAR DI BULAN PUASA

Assalamualaikum, dan salam sihat semua!!

Alhamdulillah, sudah 14 Syaaban. Ini bermakna lagi lebih kurang 16 hari lagi menuju Ramadhan dan kita sama-sama berpeluang menikmati Ramadhan sekali lagi InsyaAllah.

Bila sebut tentang Ramadhan, kita semua mesti terbayang solat terawih beramai-ramai di masjid, rumah2 dihias indah dengan lampu lip-lap, dan pasar Ramadhan!. Tak kurang juga bila sebut tentang puasa ada yang berasa penat, tak semangat (sebab tak dapat makan), nak buat kerja pun jadi malas..

Jangan begitu,

Puasa kan wajib. Banyak faedah berpuasa dari sudut rohani dan jasmani yang kita ketahui.Paling penting tanggungjawab kita sebagai seorang Islam terlaksana apabila salah satu daripada rukun Islam berjaya kita tunaikan..

Agaknya, macam mana pengalaman anda berpuasa pada hari pertama? Setelah agak lama boleh makan di siang hari, hari pertama puasa tentu memenatkan kan? Bagi yang dah biasa berpuasa sunat InsyaAllah hari pertama di bulan Ramadhan tidak terlalu memenatkan.

Sebab itu kita digalakkan bersahur sekurang-kurangnya sebiji kurma. Kurma mengandungi karbohidrat yang mampu menolong kita kekal bertenaga di bulan puasa.

Alternatif selain kurma, apa kata anda cuba Mighty 3 Gems?!

Apa itu Mighty 3 Gems??
Set Mighty 3 Gems terdiri daripada 3 produk utama iaitu Energizing soy protein (ESP), Performance, dan Meal shakes. Setiap satu mempunya kelebihan tersendiri.

ESP (Energizing Soy Protein)
1. Merupakan sumber protein biologi (14g protein) yang lengkap berasaskan tumbuhan kacang soya non-GMO.
2. Rendah lemak, bebas kolesterol, kaya dengan asid amino penting
3. Terbukti secara klinikal dapat mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya
4. Mengandungi 500mg kalsium bagi setiap hidangan
5. Dapat membantu kepejalan otot
6. Nilai glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan kandungan gula dalam darah yang normal
7. Membantu menyokong sistem imun, menggalakkan kesihatan jantung dan prostat.

Performance Drink
1. Mampu menghidrat lebih cepat berbanding air dan membekalkan tenaga untuk kegiatan harian
2. OptiCarb- pilihan eksklusif untuk tenaga yang berpanjangan
3. Membekalkan bendalir dan elektrolit yang penting untuk membantu penyahhidratan
4. Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar

Meal Shakes
1. Makanan segera yang rendah lemak dan rendah glisemik
2. Membekalkan 19 vitamin dan mineral penting untuk kesihatan menyeluruh
3. Sumber terbaik serat pemakanan dan protein serta kalsium yang pekat.
4. Hidangan alternatif ketika bersahur atau berbuka yang berkhasiat, lazat serta seimbang

Siapa yang boleh mengambil set Mighty 3 Gems ini??
Semua pun boleh, baik ibu menyusu, ibu mengandung, kanak-kanak sehinggalah mereka yang melakukan aktiviti berat seharian dan warga emas.

Dengan set ini InsyaAllah anda kekal bertenaga sehingga waktu berbuka dan dapat melakukan aktiviti harian walaupun sedang berpuasa.

Hubungi saya untuk konsultasi pengambilan vitamin ini dengan lebih terperinci. Hanya emelkan ke butik.annajah@gmail.com atau sms 013-2369434 (Suhaila), atau add saya di Facebook www.facebook.com/su.annajah.







Tiada ulasan:

Catat Ulasan