GLA COMPLEX SUPLEMEN UNTUK KENCING MANIS/ DIABETES

Selain produk anti penuaan terbaik, Vivix yang sangat mujarab untuk pesakit kencing manis, mereka boleh juga mencuba GLA Complex!

Banyak kajian menunjukkan GLA memainkan peranan dalam penyembuhan pesakit kencing manis terutama mereka yang mempunyai masalah dengan saraf.

Penyakit kencing manis atau diabetes mellitus adalah penyakit yang dikaitkan dengan keadaan peningkatan aras gula (glukosa) dalam darah terutamanya selepas pengambilan makanan pada penghidapnya.

Pada permulaan, kebanyakan pesakit tidak menyedari mereka mengidap kencing manis kerana kenaikan glukosa di dalam darah adalah secara perlahan-lahan.

Antara simptom yang biasa di lalui oleh pesakit diabetes ialah:

 • Berasa haus
 • Kerap kencing
 • Mudah lapar walaupun selepas makan
 • Turun berat tanpa sebab jelas
 • Letih dan lesu
 • Berasa aneh (cranky)
Antara tanda-tanda seseorang telah mendapat diabetes ialah:
 1. Jangkitan atau luka yang lambat sembuh
 2. Pandangan kabur
 3. Rasa kebas2 pada tangan dan kaki
 4. Mempunyai masalah dengan kulit, gusi dan jangkitan air kencing
 5. Jangkitan kulat pada vagina (vagina yeast infection)
Kencing manis atau diabetes boleh membawa kepada (selalunya juga) masalah yang lebih serius seperti masalah mata, buah pinggang, jantung, salur darah dan saraf. Kedaan ini boleh ditandakan dengan:
 • Lesu, kebas, sakit dan rasa panas, pembengkakan pada kaki dan tangan -diabetic neuropathy
 • Pandangan kabur atau herot (distorted) atau nampak seperti sinaran flash, nampak bintik yang hitam dan besar, nampak keadaan seperti rambut terapung, serat cotton atau jaringan labah-labah- diabetic retinopathy
 • Sakit dada atau susah bernafas. Ini mungkin menjadi tanda masalah jantung atau salur darah
Bagaimana GLA Complex membantu?

GLA adalah asid lemak Omega-6 yang sebenarnya sangat diperlukan oleh tubuh kita melalui pemakanan untuk menyempurnakan fungsinya. Namun kebanyakan dari kita tidak ambil peduli tentang kepentingannya.

GLA telah terbukti secara klinikal boleh membantu meringankan dan mengurangkan simptom2 yang dialami oleh pesakit diabetic neuropathy seperti rasa kebas2 dan sakit2 pada bahagian anggota tubuh, dapat menurunkan kadar glukosa darah seterusnya memperbaiki saraf.

GLA dapat memperbaiki sensasi, refleks dan kekuatan dalam pesakit diebetes.

GLA juga mampu menghalang komplikasi akibat diabetes malah boleh membantu dalam peredaran darah. Ia menghalang pembekuan darah, meransang peredaran darah, memperbaiki tekanan darah tinggi serta mencegah masalah jantung.

GLA juga terbaik diambil bersama-sama Omega Guard Shaklee sebagai sumber ALA yang turut memainkan peranan dalam membantu pesakit diabetes!

GLA Complex Shaklee bagus untuk kencing manis- dapatkan dalam promosi Julai  2013 dengan harga menarik!
GLA Complex Shaklee ini memang sangat disukai kerana ia juga antioksidan malah rahsia awet muda kebanyakan wanita dan lelaki!

Rugi sape tak beli... Nak harga best sempena promosi Julai 2013 ini? 

Hubungi: Suhaila 013-2369434 atau ke facebook Su AnNajah

Tiada ulasan:

Catat Ulasan