Jumaat, 26 Julai 2013

RAWAT PENYAKIT HATI DENGAN DTX COMPLEX

Assalamualaikum.. salam 16 Ramadhan hari ni.. harap korang sihat2 semua, iman dan hati makin terpelihara.

Hari ni nak cerita tentang satu lagi produk yang sangat best iaitu DTX Complex. DTX Complex ni tugasnya special iaitu untuk detoks hati. Since hati kita ni adalah antara organ yang paling sibuk setiap masa sebab kerjanya dianggap sebagai kilang pemprosesan dalam tubuh kita dan ia menjalankan banyak fungsi kritikal serta regenerasi. Ia juga organ yang menapis bahan-bahan kimia yg lalu dalam darah kita termasuk pengawet, pewarna sintetik, perasa tiruan, additif makanan, ubat-ubatan dan segala benda yang bukan natural lah. Kesian kat hati kan?


Antara fungsi hati kita ialah:

1. Rembesan hempedu
Cecair rembesan hempedu ini disimpan di dalam pundi hempedu untuk dikeluarkan apabila perlu ketika penghadaman. Hempedu perlu untuk pencernaan lemak; memecahkannya kepada lapisan lebih kecil. Hempedu bantu penyerapan vitamin larut lemak seperti A,D,E,K , dan bantu asimilasi kalsium. Hempedu menukar beta karotena kepada vitamin A.

2. Bertindak sebagai detoksifikasi
Metabolisme protein dan penapaian bakteria makanan dalam usus menghasilkan ammonia yang ditoksifikasikan oleh hati. Hati mengawal metabolisme protein. Untuk detoksifikasi ammonia, hati juga menggabungkan bahan2 toksik seperti sisa metabolik, sisa racun seranggan, dadah, alkohol, ubat2, bahan2 sintetik, bahan2 kimia dan bahan2 lain yg kurang toksik. Bahan2 ini kemudian dikumuh dari buah pinggang. Oleh itu, dalam usaha mempunyai fungsi hati yang betul, kita juga mesti mempunyai fungsi buah pinggang yg betul.

3. Mengawal paras gula dalam darah
Dengan menukarkan tiroksina- hormon tiroid, ke dalam bentuk yang lebih aktif. Penukaran yang tidak mencukupi oleh hati boleh menyebabkan hipotiroidisme. Hati mewujudkan GTF (faktor toleransi glukosa) dari kromium dan glutathione. GTF diperlukan oleh insulin untuk mengawal paras gula dalam darah dengan betul. Gula yang berlebihan akan disimpan dalam badan sebagai glikogen, dan kemudian ditukar kepada gula apabila diperlukan untuk tenaga. Hati juga memecahkan hormon seperti estrogen, adrenalin dan insulin.

4. Metabolisme lemak
Hati penting dalam sintesis asid lemak, asid amino dan gula iaitu ketika pengeluaran kolesterol, lipoprotein, dan fosfolipid, dan ketika pengoksidaan lemak untuk hasilkan tenaga. Dimana, makanan berlebihan akan ditukarkan kepada lemak di dalam hati, yang kemudian di angkut ke tisu lemak badan untuk penyimpanan.

DTX Complex Shaklee

~Ia mengandungi bahan ekstrak yang sangat penting dari biji benih pokok susu tisel yang menghasilkan 80% silymarin. Ia turut mengandungi bahan-bahan yang digabungkan secara unik dan saintifik; iaitu ekstrak Schizandra dan Reishi mushroom (herba yang kaya dengan antioksida) dan ekstrak daripada dendelion, kunyit dan articoke (herba yang mengekalkan aliran hempedu).



Keistimewaan DTX Complex

  • melindungi hati daripada toksin termasuk dadah, racun, bahan kimia
  • merawat masalah hati spt hepatitis dan psirosis
  • mencegah dan merawat batu karang
  • bantu masalah kulit seperti psoriasis dan eczema
  • bina semula sel-sel hati
  • meransang pengaliran hempedu
  • bantu fungsi hati, bagus semasa berlaku pembengkakan hati dan jaundis
  • bantu rawat endometriosis
  • bantu rawat sembelit sebagai julap semulajadi
  • melawan anemia- bantu penyerapan zat besi
  • melawan tumor dan kanser
  • merendahkan aras gula dalam darah
  • baik untuk masalah kembung dan lebihan air (edema)
  • antioksida-halang radikal bebas penyebab kanser
  • kesan anti radang dan kurangkan kesakitan
  • kesan antiviral terhadap virus HIV
  • bantu bina sistem imun
  • rawat sindrom keletihan kronik
  • bantu cegah penyakit jantung
  • meransang sintesis protein
  • meningkatkan jumlah enzim dalam hati untuk proses detoks
  • memperlahankan pembentukan toksin
  • merawat masalah jerawat badan (akibat banyak toksin)
DTX complex juga sesuai untuk mereka yg sangat kuat merokok, selalu makan makanan tak sihat seperti jajan, fast foods, dan yg mengandungi banyak perisa, pewarna dan pengawet.

Ingat hati ingat DTX Complex!

Pertanyaan/ Konsultasi:
Suhaila 013-2369434
WhatsApp: 012-9645614
fb/ Su AnNajah
butik.annajah@gmail.com

Tiada ulasan:

Catat Ulasan