Artis Malaysia dan Shaklee

Pasti ada yang tertanya-tanya, kalau Shaklee ni betul bagus, ada ke artis yang makan?

MS tak tau la apasal orang Malaysia ni suka sangat ikut artis ek.

Artis pakai tudung macam ni, dia pun nak pakai macam ni.
Artis pakai baju macam tu, dia pun nak pakai macam tu jugak.
Artis makan produk nun, dia pun nak makan produk nun biar jelita macam artis tu. (padahal tak tau artis tu memang dah sedia cantik, ko bagi la dia makan belacan pun!)

Sebab tu la produk-produk yang pakai artis jadi duta ni laku giler! katanya.. Rupanya indah khabar dari rupa. Eh teetttt!!!!!

Bila dah melihat lambakan foto artis sebagai duta produk, maka ramai lah yang tanya,

"Shaklee tak guna artis ke jadi duta macam produk tuuutttt??"

Haha meh sini hamba nak jawab.

1. Sales Shaklee dah mencanak-canaik naik sejak 5 tahun kebelakangan ni TANPA DUTA ARTIS. Ko bayangkan kalo Shaklee letak artis jadi duta. Mau terbalik branch Shaklee seluruh Malaysia kena serbu tiap-tiap hari.

2. Produk bagus tak memerlukan jurucakap. Ia bercakap sendiri. Atau dalam bahasa orang kampung saya product talk itself. Maksudnya, bila seseorang tu pakai produk Shaklee, kesannya terpancor ke merata tempat. Kemudian orang pun bertanya, 'ko makan apa jadi cantik macam ni?". Dan dari situ lah ia terus berkembang, berkembang dan berkembang hingga ke hari ini.

3. Produk Shaklee datang dengan kajian, ujian klinikal dan laporan saintifik yang menjadi rujukan banyak saintis. Rasanya itu dah cukup membuktikan bahawa produk Shaklee sangat bagus!

Ok, lah..senang citer kalau orang yang tak yakin dengan diri sendiri dia akan menggunakan pengaruh luar untuk mendapat apa yang dia nak. Dapat tangkap tak maksud saya?

Kalau seseorang penjual tu tak yakin dengan produk dia, dia akan gunakan pengaruh orang-orang yang diminati supaya apa yang dia jual pun diminati. Ada faham?

Cukup dulu 3 point tersebut. Lain-lain sendiri boleh fikir la naaa....

Ok, berbalik kepada topik yang mula -mula tadi, sebenarnya ada ke artis Malaysia yang makan Shaklee?

Hellooo..ingat artis Malaysia ni tak bijak sangat ke sampai tak boleh nak beza antara kaca dan permata?? Ewahh. Sebenarnya ramaaaaiii sangat artis makan Shaklee tau. Product high class, artis yang makan pun tentu la high class. Tak mudah dibeli-beli dan dipergunakan. Diorang tau nak pilih apa yang bagus apa yang tak.

Antara artis-artis yang kami dapat 'tangkap' menggunakan produk Shaklee ialah:

Ayu Raudhah- makan Vivix
Ashraf Muslim - makan vitamin Shaklee
Yasmin Hani - makan set berpantang
Leuniey Natasha (isteri Apek Khairul Fahmi) - makan set berpantang
Rita Rudaini - beri Mealshake kat anak, then sendiri makan Vivix, Omega dan Vitalea

Artis yang lain ada lagi yang makan tapi diorang tak tunjuk sangat kot. Tak pun mungkin depa ni jenis artis suam-suam kuku, so orang pun tak perasan.. wakakaka..

So, kalau korang nak 'tangkap' apa yang artis ni makan, sila la follow Instagram dorang sebab biasanya dorang suka letak gambar kat Instagram.





Haa jangan tak tau, bukan retis Malaysia je makan Shaklee...retis luar negara pun ramai peminat Shaklee.. Salah sorangnya Oprah Winfrey! Malas lah saya nak cerita. Nak tau pasal artis luar negara macam Oprah tu, boleh bukak Youtube ye!

Ok, kalau berminat nak beli produk Shaklee yang memang best tanpa duta artis tu, boleh hubungi saya:

iR Suhaila (ID 868994)
SMS: 013-2369434
Wasap: 012-9645614

Tiada ulasan:

Catat Ulasan