Jumaat, 2 Mei 2014

Bisnes Part Time Paling Senang Untuk Student

Assalamualaikum semua!

Khususnya student kolej/universiti yang tersinggah ke blog MS dan membaca entry ini.

Anda semua sedang mencari peluang untuk buat biz part time kan? Yang tidak mengganggu waktu kuliah, tiada modal dan tak perlu menyimpan stok. Betul tak?

Kalau betul, tiada sebab untuk anda menolak peluang bisnes yang paling mudah dan menguntungkan ini!

Teringat pulak MS pada buku tulisan Robert Kiyosaki dan Donald Trump yang MS baca. Katanya,

"graduan hari ni keluar daripada pusat pendidikan dengan membawa hutang dan harapan untuk hidup kaya, bergaji besar tapi tiada sebarang ilmu kewangan di dada. Ini yang menyebabkan ramai graduan terperangkap dalam dilema nak-nak lagi bila mohon kerja tak dapat-dapat" - lebih kurang macam ni la.. MS dah translate ikut bahasa yang korang faham.

Kenapa cuma ilmu kewangan sedangkan anda boleh bawa pengalaman bisnes dan simpanan wang berkepuk dalam akaun!!

Oklah..oklah.. MS tak mau bagi harapan palsu. Tapi, cuba korang pertimbangkan idea di bawah ini.

1. Tidak mengganggu waktu kuliah

Bisnes ni boleh dilakukan bila-bila masa yg korang free. Even waktu senggang antara kelas tu boleh buat.
Cuma update status dan reply pertanyaan customer.

2. Tak perlu modal dan simpan stok

Dia macam ala-ala biz dropship. Kita ambil order, ambil wang daripada customer dan proceed order ke Shaklee melalui website. Shaklee uruskan penghantaran ke customer.

Kalau malas nak deal dengan Shaklee, upline (kalau korang register dengan saya, maka sayalah upline) yang akan uruskan.

3. Tak perlu keluar ke mana-mana

Kalau korang duk hostel, hostel la..kalo duk rumah sewa, rumah sewa la. Kelas bimbingan offline berjalan 24 jam. Asal korang ada line internet, smartfon atau laptop semua boleh jalan.

Ramai sebenarnya student yang buat biz Shaklee ni. Sebab biz ni memang mudah! Even di bawah saya pun ada student Master yang duduk hostel buat biz ni.

Tak rugi kalau cuba.. Bayangkan tetiap bulan dapat duit saku RM100? RM200? RM500? RM1000?? Esok dah grad tak yah runsing lambat dapat kerja pun, biz Shaklee ada menampung belanja kita.

Dimana ada kemahuan disitu ada jalan. Ahkak cuma bagi idea dan cadangan. Terpulanglah pada korang masing-masing. Fast action, fast result!

Kalau berminat, jangan segan silu hubungi ahkak ye:

iR Suhaila (ID 868994)
SMS: 013-2369434
Wasap: 012-9645614
fb: Su AnNajah

Tiada ulasan:

Catat Ulasan