10 Tip Bagaimana Nak Mulakan Bisnes Shaklee Dan Dapat Income 4 Angka

Assalamualaikum wbt.




Sedar tak sedar dah lebih 4 tahun Ciksu berkecimpung dalam arena Shaklee ni. Saje lah nak flashback balik bagaimana Ciksu bermula dulu.

Tips ni khusus untuk korang yang baru join ahli tapi masih blur, buntu, teraba-raba macam mana nak start. Memang normal la blur tu. Ciksu dulu berbulan-bulan blur hahha.

Bagaimana nak jadi 'pakar' Shaklee?

Eceh.. bukanlah pakar sangat. Tapi apa yang saya buat untuk jadi SID Pro sejak 2012. 

Walaupun ada background sains, basic kesihatan lagi tapi bab nutrisi -zero. Bab bisnes lagilah pulak.Ini yang saya buat sejak hari pertama jual Shaklee.

1. Study blog upline saya, blog mommy Ainul Malik dan blog Master Lyna Noh. Lepas tu baru blog2 SID yang lain.

2. Banyak bertanya. Siapa lagi, mak Ainul la mangsa saya siang malam pagi petang menanya. Kita nak belajar jangan ego. Rendahkan keegoan tu, cari guru-guru yang arif daripada kita. 

3. Beli buku berkaitan. Saya start dengan buku nutrisi Shaklee, pastu buku lain beli sendiri.

4. Study semua nota dan info dalam secret grup. Ada 4 grup dulu, nota ratus-ratus. Fengsan!


5. Catat. Saya ada buku kecil. Dapat apa je info semua tulis masuk buku. Baru senang nak refer untuk consult orang.

6. Pergi kelas offline jika berkesempatan.

7. Pergi bengkel nutrisi. Ni semua SID wajib attend. Kalau pergi ni dapat sijil taw. Barulah konfiden sikit nak jual produk yang best nih.

8. Kelas online kalau boleh mesti join. Sekarang kan ada Facebook live. Kalau upline ke cikgu ke sape-sape buat video tu, join la.

9. Study dari website. Tu paling senang tapi kena pandai la cari web yang berkaliber. Sebab banyak je web yang ditulis oleh orang-orang biasa macam kita ni kan. Public of interest tu selalunya ada. 

Website yang selalu jadi rujukan Ciksu ialah mayoclinic.com, webmd.com, portal KKM, dan blog doktor-doktor Malaysia.

10. Buat je! Tak kira la blur ke tak blur ke. Sambil tu kita belajar, belajar, belajar, belajar. Nak tunggu reti semua baru nak buat sampai bila tak bergerak. Orang dah income 4-5 angka, kita setahun tak habis blur lagi. huhuhu...

Orang  lain boleh kita pun mesti boleh! Cayookk!

Berminat nak buat bisnes Shaklee dengan join team Ciksu, hubungi:


012-964 5614

Pengedar Shaklee Malaysia
ID:868994

#liveamazing #shakleeffect #joinciksu #superlady #fantastic4#tsunamishaklee

Tiada ulasan:

Catat Ulasan