Vitamin C Cara Hilangkan Jerawat Dan Cerahkan Kulit Dalam Seminggu

Assalamualaikum wbt.

Teringat dekat customer saya yang seorang ni, datang dari blog ni juga. Muda dan cantik orangnya.

Masih student tapi beliau ada masalah jerawat yang agak teruk juga.

Alah..jangan kan dia. Kita dulu masa muda-muda remaja keluar jerawat sebutir pun terasa stressnya. Ibarat jatuh saham. kakaka..

Saya dulu masa belajar dekat UM, jerawat memang naik banyak. Tak tahulah kenapa. Maybe sebab stress belajar kuat sangat (loll), udara tercemar dan pakai pulak produk macam-macam. Dah la minum air pun kurang, makan tak berkhasiat sangat. Memang subur la dia..


Adik-adik zaman sekarang ni untung. Google je terus jumpa solusi. Antara pandai pilih dengan tak pandai pilih je.

Macam adik manis nama Faten ni, beliau dah cuba macam-macam produk. Tapi satu pun tak berkesan. Malah jerawatnya naik makin besau pulak tu! Hilang keyakinan diri. huhu..

Mujurlah beliau terjumpa blog ni, dan saya terus cadangkan penyelesaiannya.

Lebih kurang 9 hari lepas beliau order vitamin dengan saya, tiba-tiba ada WhatsApp:


Cik Faten suka, akak lagiii la suka.

Alhamdulillah, beliau dah happy sangat dengan perubahan kulit lepas consume vitamin C Shaklee. Tu baru 9 hari. Lepas sebulan mesti peloless dan gebuu je kulitnya.

Tu baru makan bitamin C. Belum ambil satu set lagi.

Saya ada juga bagi tip-tip lain supaya jerawat beliau cepat menyusut. Alhamdulillah dia betul-betul follow. Inilah hasilnya.

Kulit kita ni memang perlukan nutrisi dari dalam. Tak cukup sekadar tepek-tepek di luaran sahaja. Macam adik ni pilih vitamin C.

Kenapa vitamin C?

1. Ia ada sifat anti-bakteria dengan cara membantu kuatkan sistem imun kita melawan bakteria yang tak berkenaan tu.

2. Ia bantu lembapkan kulit terutama kulit kering. Memang banyak feedback yang kata kulit jadi moist dan lembut je lepas makan vitamin C ni.

3. Ia membantu meransang pengeluaran kolagen semulajadi kulit, jadi kulit akan lebih anjal dan gebu.

4. Ia bantu cerahkan kulit di mana vitamin C amat diperlukan untuk hasilkan glutathione semulajadi dalam badan. Senang cerita, nak putihkan kulit, mesti ambil makanan dan nutrisi yang baik termasuk yang kaya antioksidan macam vitamin C.

Vitamin C bukan untuk kulit je tapi untuk keseluruhan proses dalam badan kita

Jika korang ada masalah jerawat yang payah benor nak hilang, saya amat syorkan ambil suplemen untuk buang toksin dan yang memberi kesan pemulihan dari dalam.

Cubalah vitamin C Shekli ni..memang best dan takkan menyesal. Nak makan bila-bila pun boleh, takde pantang-pantang. ;)

Berminat, WhatsApp saya ok!

Mama Su

012-9645614

Pengedar Shaklee Malaysia
ID: 868994

Tiada ulasan:

Catat Ulasan