6 Suplemen Shaklee Untuk Kanser Dan Tumor Yang Boleh Diambil Sebelum Dan Selepas Kemoterapi

Assalamualaikum wbt..

Sebelum tu nak minta pembaca sedekahkan Al-Fatihah kepada anak kenalan Ciksu yang Ciksu dapat berita telah meninggal dunia pada pagi tadi Al-Fatihah.

Anak kenalan ni muda lagi, meninggal akibat barah payudara yang menyerang sampai ke peparu. Muda lagi, baru awal 30-an. Ada anak kecil dua orang.

Seriau juga Ciksu dengar. Kanser ni memang tak kenal mangsa kan. Muda ke tua ke semua berisiko.

Rupanya masa dapat tau itu sel kanser, memang dah stage 4. Aduhai meremang bulu tengkuk. Selalu macam tu la, jarang kita dapat kesan kanser ni dari awal.

Oleh itu, kalau ada rasa lain atau pelik sikit dengan badan kita ni, segeralah buat pemeriksaan. Tapi tu lah, macam anak kenalan ni, dia dah jumpa doktor bila dia kesan ada bonjolan pada payudara. Kebetulan pulak dia masih lagi susukan baby, so doktor kata tu bengkak susu je.


Speechless sekejap masa kawan cerita. Diri sendiri pun tengah menyusukan bayi ni. Aduhaiii...

Apapun, kita kena beringatlah.. Persekitaran dan pemakanan yang tu nombor 1 kena jaga dan ambil berat.

Jauhkan punca-punca pencemaran, radiasi, udara tercemar, racun -racun serangga dan sebagainya takut terhidu.

Pemakanan lagi banyak kena jaga. Kita sekarang banyak sangat makan processed food kan. Macam wajib ada kat rumah. Sememangnya tak boleh lari. Walau macam mana pun, kena kurangkan jugak.

Kena back to nature orang kata. Makan benda-benda yang semulajadi, masak dan buat sendiri je. Kita cuba insyaAllah.

Hari ni Ciksu nak share beberapa suplemen yang sangat penting di ambil dan di amalkan untuk mencegah kanser, dan turut boleh di ambil oleh pesakit kanser.

Set Kanser Premium

Kenapa set ni penting?

1. Mengandungi antioksidan dan antikanser yang mampu memusnahkan sel kanser.

2. Mengaktifkan sel pembunuh semulajadi dalam badan kita atau juga dikenali sebagai natural killer cell (NK cell). Orang yang ada kanser, dia punya NK cell ni sangat rendah. NK cell ni bertindak secara khusus memakan sel-sel kanser.

3. Mengurangkan keradangan yang di alami oleh pesakit kanser.

4. Mencegah sel kanser daripada merebak ke organ lain.

5. Mengurangkan kesan ketakselesaan akibat rawatan kemoterapi.

6. Membantu pembinaan semula sel-sel sihat.

7. Mencegah kanser daripada berulang.

8. Melindungi sel sihat daripada terjejas akibat rawatan.

Suplemen Menggantikan Kemoterapi?

Ciksu amat tidak menggalakkan anda menolak rawatan kemoterapi atau apa-apa rawatan yang dicadangkan oleh doktor.

Suplemen ini boleh di ambil sebagai ikhtiar sama ada sebelum atau selepas kemoterapi, tetapi mengambilnya dengan asbab tak mau menjalani rawatan doktor, is a big NO!

Biarlah doktor sendiri yang mengesahkan bahawa kita tak perlu lagi menjalani rawatan kemoterapi, bukan pandai-pandai sendiri. Tujuan kemo ni adalah untuk matikan sel kanser dengan ubat yang lebih kuat.

Suplemen pula bertindak secara semulajadi dari dalam sebagai nutrisi tambahan. Ada bezanya.

Ciksu faham, bilamana kita takut dan terdesak, kita akan buat apa saja untuk cepat sihat. Tapi lari dari perubatan moden pun tak bagus juga. Kita tak nak nanti terpaksa datang semula ke hospital tapi masa tu dah terlambat.

InsyaAllah, dengan kedua-dua rawatan moden dan pengambilan suplemen Shaklee, akan mempercepatkan  proses penyembuhan dan mengurangkan 'seksa' masa kemo.

Bagi yang berminat mendapatkan Set Kanser & Tumor Premium diatas, harganya RM1107. Anda boleh jimat dengan mendapatkan pada harga ahli; juga layak mendapat keahlian percuma berserta cashback bonus.

Info lanjut, berkenaan set diatas, serta cara pembelian, boleh hubungi Ciksu:


012-9645614

Pengedar Shaklee Malaysia
ID:868994


Tiada ulasan:

Catat Ulasan