15 Tanda Usus Kotor Dan Cara Detoks Usus Yang Selamat Dan Berkesan

Assalamualaikum wbt.

Pernahkah singki dalam rumah kita tersumbat? Kita pam dengan pelocok pun dia tak mau jalan. Akhirnya kita ambil getah paip dan jolok ke dalam lubang saluran yang mengalir ke longkang.

Apa jadi?

Barulah keluar segala keladak-keladak dan sumbatan dalam saluran tu. Barulah air mengalir dengan lancar.

Begitulah lebih kurang analoginya.


Tapi, usus kita bukanlah macam saluran singki yang tersumbat. Kalau semudah itu mencuci usus alangkah bahagianya.

Punca penyakit dari perut?
"Perut itu adalah rumah penyakit, dan banyak makan itu punca segala penyakit"
           -Hadis Riwayat Muslim

Hadis ini menggalakkan kita berpuasa untuk memelihara kesihatan, mencuci usus dan menguatkan badan. Benar. Puasa adalah antitoksin terbaik!

Selain berpuasa, kita juga perlu mencuci usus. Usus yang kotor dan tidak sihat menjadi punca penyakit. Usus adalah organ yang terpenting dalam penyerapan zat makanan kerana semua zat makanan kita akan di serap di bahagian usus!

Usus kecil terdiri daripada rerambut halus yang bekerja menyerap nutrien dari makanan kita.

Jadi, bayangkanlah jika usus kita kotor. Kerja-kerja menyerap zat makanan pun terganggu,

Usus kotor menjadikan badan kita tak sihat. Berikut 15 tanda bahawa usus kita kotor dan perlu di cuci.

1. Kerap sembelit

2. Sakit kepala

3. Perut kembung dan berangin

4. Perut buncit dan susah nak kurus

5. Selalu lesu dan kurang bertenaga

6. Imun lemah, kerap demam, selalu berasa tak sihat dan sakit-sakit

7. Nafas berbau

8. Badan berbau

9. Jerawat muka dan badan

Salah satu punca jerawat yang tak surut-surut ialah timbunan toksin dalam badan

10. Tiada selera makan atau asyik-asyik nak makan je

11. Fikiran terganggu, moody

12. Masalah elergi

13. Mudah sakit perut dan cirit-birit

14. Wajah kusam , sembap dan tak berseri

15. Berasa tua

Oleh itu, kita perlu membuat detoks usus agar karat-karat dalam usus boleh dibuang, dan zat makanan dapat diserap dengan optimum.

Kenapa mesti detoks usus?

Detoks usus adalah satu cara menyingkirkan toksin, kerak usus dan sisa-sisa buangan yang tidak perlu yang banyak melekat dalam saluran usus.

Dengan detoks, kita akan memperkuatkan bakteria baik dalam usus dan dengan itu, menyelesaikan masalah-masalah kesihatan yang disebabkan usus kita yang kotor itu.

Tapi jangan risau. Kita tak korek usus guna berus. Kita buat cara yang selamat, sihat dan semulajadi iaitu dengan menggunakan produk Shaklee!


Set Detox Usus ni memang istimewa dan khas untuk mereka yang nak cuci usus secara optimum.

Setiap produk dalam set ni lain-lain tujuannya. Apa yang pasti, anda akan dapat rasa kesan yang sangat best lepas makan set detoks usus ini.

Apa kesan yang bakal anda dapat lepas amalkan set ini?

Antara kesan yang dilaporkan oleh mereka yang dah buat detoks ni ialah:

1. Badan rasa lebih ringan, segar dan cergas

2. Masalah sembelit dan penghadaman berkurang

3. Kulit lebih cantik, sihat, muda dan glowing

4. Kurang angin dalam badan

5. Hilang sakit kepala dan migrain

6. Sistem imun lebih mantop

7. Jerawat mengecut dan berkurang

8. Usus lebih sihat untuk menyerap semua zat daripada makanan berkhasiat

9. Dapat berat idaman

10. Tekanan darah dan bacaan gula yang sihat

11. Body age menurun

12. Tiada lagi nafas dan badan berbau!

Nak tau best ke tak best kenalah rasa sendiri.

Program Detoks Usus ni ambil masa 30 hari. Saya akan guide sampai jadi. Semua jadual makan dan tip berkaitan akan diberikan.

Set Detoks Usus Premium ini berharga RM580. Anda boleh jimat jika daftar ahli sambil membeli set ini.

Jom ramai-ramai cuci usus supaya tak jadi rumah kepada penyakit kronik seperti kanser usus besar yang paling tinggi statistiknya di Malaysia.

Info lanjut mengenai Detoks Usus ini, hubungi:

012-9645614
Pengedar Shaklee Malaysia
ID:868994


*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, mengubat, merawat atau mencegah sebarang penyakit.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan