Cara Hilangkan Gastrik Tanpa Ubat Hospital

Assalamualaikum wbt.

Ciksu tak pernah kena gastrik, tapi memang pernah tengok orang kena gastrik. Adik Ciksu sendiri. Sampai tertonggeng-tonggeng menahan sakit.

Dulu dia suka minum air gas macam air Coca Cola tu. Bila dah dapat sakit perut, terus dia berhenti minum. Nescafe pun dia stop.

Orang gastrik memang tak boleh makan dan minum benda yang boleh menyebabkan angin dalam badan. Kafein salah satunya. Kalau korang ada gastrik, berhenti ambil benda-benda ni ok.


Gastrik ni berlaku disebabkan radang atau inflamasi pada lapisan perut. Tapi bukan semua sakit perut tu gastrik taw. Kena jumpa doktor dulu baru boleh tau.

Antara punca seseorang tu boleh kena gastrik ialah:

1. Peningkatan tahap asid dalam perut sebab ketiadaan makanan. Contohnya orang yang skip makan sebab terlalu sibuk, orang yang berpuasa

2. Jangkitan bakteria Helicobacter pylori (H. pylori). Dikatakan 74% orang yang ada gastrik mempunyai jangkitan H.pylori nih

3. Merokok; juga boleh tingkatkan keasidan perut, serta zarah-zarah berbahaya daripada rokok merosakkan sel yang sedia sakit

4. Minuman beralkohol

5. Minuman dan makanan berangin dan bergas

6. Tabiat makan tak ikut waktu yang tetap

7. Stress

8. Pengambilan bahan kimia seperti ubat dalam kategori NSAIDs.

9. Gemar makanan terlalu pedas

10. Gemar makanan proses, makanan segera, junk food, jeruk

11. Makanan mengandungi yis seperti roti, kuih pau

Kalau nak ikutkan, memang banyak makanan nak kena pantang. Tapi bukan susah pun. Bila kita dah terbiasa jaga makan, insyaAllah semuanya mudah je.

Bagaimana nak tahu kalau kita ni ada gastrik?

Macam Ciksu tulis kat kat atas tu tadi, doktor je yang boleh sahkan sama ada kita ni memang ada gastrik atau penyakit lain. Kalau ada simptom-simptom ni, segeralah bertemu doktor.

  • Pedih ulu hati atau bahagian atas perut
  • Terasa loya dan nak muntah
  • Turun berat badan
  • Terasa pedih, sakit dan sengal perut antara satu hingga tiga jam selepas makan
  • Kerap sendawa dan perut rasa berangin
  • Sakit kepala
  • Najis kehitaman atau berdarah (menunjukkan ulser sudah berdarah)
Percaya tak gastrik boleh dikurangkan? Adik Ciksu sendiri, lepas beliau amalkan ESP, beliau sendiri tak perasan dah lama tak kena gastrik.

Itu pun sebab Ciksu tanya, lepas dah agak lama dia consume ESP, "kau kena gastrik lagi tak?". Dia kata takde. Rupanya bukan dia je. Ramai lagi pengamal suplemen Shaklee hilang masalah gastriknya secara tak sengaja.

Testimoni 1:


Testimoni 2:


Testimoni 3:


Testimoni 4:
Seronok rasa bila dah tak perlu lagi menahan sakit perut, pedih sampai menonggeng-nonggeng. Nak buat apa pun dah tak perlu fikir pasal gastrik lagi.

Untuk yang ada masalah gastrik, Ciksu amat cadangkan anda mengambil Set Gastrik Shaklee ni.

Apa yang best sangat mengenai set ni?

ESP: 
Sumber protein tulen yang membantu memulihkan sel dinding usus yang rosak, memberi rasa kenyang kerana ia mempunyai indeks glisemik yang rendah.

Ostematrix:
Sumber kalsium yang mengurangkan rasa krem dan pedih otot perut, mengurangkan sakit kepala.

Peppermint Ginger:
Membantu membuang angin dalam badan, mengurangkan loya dan muntah.

Jika berminat mendapatkan Set Gastrik ini, harganya RM256 untuk penggunaan 1-2bulan. Anda juga boleh terus daftar menjadi ahli sebanyak RM68.90 untuk mendapatkannya pada harga yang lebih murah.

Amalkan Set Gastrik ni, bukan gastrik je hilang, tapi banyak bonus lain yang bakal anda dapat seperti kulit lebih cantik dan sihat, hilang sakit-sakit urat, rambut lebih lebat dan banyak lagi. Nak tau kena cuba sendiri ;)

Ciksu doakan, dengan pemakanan yang baik, semoga masalah gastrik anda dapat di atasi.

Untuk info lanjut dan pembelian, hubungi Ciksu:


012-964 5614

Pengedar Shaklee Malaysia
ID:868994

Tiada ulasan:

Catat Ulasan