VITAMIN C DR. HOLLAND?? KE VITAMIN C SHAKLEE...??

KECOH!! MEMANG KECOH!!!

Assalamualaikum, salam sabtu..sunyi sepi facebook hari ni..membebel kat blog ok tak?? hahaha..

Bukan pasal ape..pasal "vitamin C organik" yg sangat hangat di perkatakan di facebook tu...Soalannya wujud ke vitamin C organik tu? Jawapannya, aah memang wujud. Mungkin brand lain yang bukan Shaklee, yg kesannya pun tak hebat sgt ......kot? :p

Tapi yang hangat di facebook sekarang ialah vitamin Dr. Holland.. Ini yang lawak!! Dekat grup2 Shaklee mmg topik ni la yang hangat. Ramai betul yang jual 'vitamin C organik' tu ye.. yang beli pun ramai jugak.. padahal kalau beli dengan Shaklee tidak la semahal tu..

Apa beza vitamin C organik Dr. Holland dengan Vitamin C Shaklee??

Jawapannya: TAK ADA BEZA. Sebab 'vitamin c organik' yg Dr. Holland punya kononnya tu memang Vitamin C Shaklee.

BUKTI???
Meh tengok gambo ni..

Ini botol Vita-C Shaklee..Nampak tak ke kreatifan diorg mengambil nama Dr. Holland tu??? Lawak kan??


Ini pulak gambar saya amek dari salah sorng penjual vit c organik tu.. tak lama kena suspend la diorg nih.

Ini pun gambar saya amek dr penjual tu..yg musykil nape tak tunjuk terang2 label kat botol tu..

Rupa bentuk memang sebijik sejibak, explanation pun sama..huhu. Saya bukan ape, meniaga biarla ikhlas dan jujur. Tak kaya mana kalau buat kerja macam tu. Kalau kaya pun belum tentu berkat. Sebab banyak menipu.. menipu syarikat (kalau penjual tu agen Shaklee), menipu pembeli (harga cekik darah). Sendiri mau ingat la kan? 

Pembongkaran ini bukan sebab dengki, jauh sekali dengan niat untuk menutup periuk nasi orang lain. Cuma fikirlah, kita sama2 meniaga, cari makan.. bukan besar mana pun pasaran kita dalam Malaysia ni je. Pusing2 jumpa muka tu jugak. Kalau terbertembung kan dah malu sebab pernah menipu???

Meniaga bukan boleh main suka2..sebenarnya ada hukum yg kena kita ikut. Baca je lah kat link ustaz Zaharuddin kat tepi belah kanan tu ------------------------------------------------->>>>>>

Suka2 jugak (sebab duit kan?) tapi di akhirat kita bertanggungjawab atas perbuatan kita sendiri..Wallahua'lam.

**Jika ada antara yg membaca ni dah terjebak..kembalilah ke pangkal jalan...

-pesanan ikhlas sesama Muslim...

OOOPSSS by the way, harga runcit sebotol Vitamin C Shaklee cuma RM92.50 (WM) ada 180 biji. Harga ahli mestilah murah lagi.. 

Nak order vitamin C order je dengan pengedar berdaftar yg sah ye. 
Su:013-2369434
fb: facebook.com/su.annajah
emel: butik.annajah@gmail.com




1 ulasan:

  1. ini link nya..silalah baca http://www.zaharuddin.net/pelaburan-&-perniagaan/597-duit-free-a-untung-atas-angin-yang-.html

    BalasPadam